Не става.
Напротив,при неговите условия става,правил съм го на няколко пъти.
hP-ако имаш интерес-пиши на лични.
да интересуваме как да реша тази задачка,
някой ако измисли нещо да пише.
Примерно ще сложа още два крана и ще закача второ тяло , да речем с електромагнитни вентили 2х2,но как ще стане с управлението - успоредно май се връзват в един куплунг - как е при мултисплита ?
Няма начин да не стане според мен.
И не става въпрос как е произведено ами как да се справя със задачата че не ми се харчат пари за още един компресор !!! 1000 лева почти
някакви идеи ???
Здравейте! Предстои ми монтаж на климатик но имам проблем с мястото на монтаж на вътрешното тяло.От всичко изчетено разбрах , че най-добрия ми вариант е да го монтирам на място , в жилището ми , което обаче е с около 30 градусов наклон.. Та въпроса ми е има ли проблем ако вътрешното тяло е с такъв наклон напред?
има проблем - в режим на охлаждане ще капе вода от негоПървоначално публикувано от DrugsBunny
Сега ми се е*а мамата .. другия ми вариант е да го монтирам на стената над дивана и масата обаче там пък ще ми скъса врата в режим охлаждане .. Благодаря за инфото.Първоначално публикувано от sunmanbg
Просто трябва да се монтира вътрешното без да има наклон независимо,че стената има.Ако са майсторчета ще се справят само ги накарай пред тебе да излеят едно шише с вода във вътрешното за да видиш каде отива тя Успех !
Намерих решение на въпроса Ще ги накарам да направят ъглова рамка която да изправи ъгъла и да монтират на нея вътрешното тяло После ще го облепя с гипскартон и вътре ще ми остане дори нещо като шкаф за разни спрейчета за почистване и т.п. Благодаря безкрайно на всички отзовали се не зова за помощ
Не ми се мисли какви вибрации ще има се монтира така че да не ляга на стената... другия вариант е да се "изравни стената" там където ще се сложи - но и това си е занимавка и ще си иска майстори различни от "монтажисти на климатик"Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Вътрешното тяло има ли вибрации? Вариант да се изправи стената няма ..Първоначално публикувано от sunmanbg
Има планки или рамки който се монират преди климатика и вибрации нема, най-вече се използват за тавански помещения .Първоначално публикувано от sunmanbg
А мога ли да изисквам такива "изпълнения" от монтажниците на климатика или трябва сам да си ги подготвя?Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Така както си го замислил с изравняването на стената ще е по-добре.Ако това което има предвид Ц.Бойков е да виси на едни железа и като го погледнеш леко отстрани/отзад или само отзад да се виждат задните му вътрешности ще е страшно грозно -виждал съм такива 3-4 монтажа-грозна гледка.Първоначално публикувано от DrugsBunny
Трябва ти друг майстор от ПДЧ плоскости или от дървен материал да ти сглоби и монтира на стената стойката която да има съответния ъгъл към наклонения таван/стена и на лицевата страна където ще се монтира вътрешното тяло ъгъла спрямо пода да е 90 градуса, тоест да е вертикално без наклона напред назад или наляво надясно.Можеш да избереш цвят на ПДЧ-то или дървото от което да се направи стойката.
Това което предлага Бойков е разумно при условие, че след това металните стойки се покрият с гипскартон така, че да не се виждат стойките.
И в 2-та случая ще е най-добре предварителнио да събереш фирмата която ти продава климатика с майстора който ще прави ПДЧ/дървената стойка или с майстора който ще покрива с гипскартон всеки да си каже на другия условията и изискванията.
Без значение кой от вариантите ще избереш, според мен е задължително между:
1. ПДЧ/дървената стойка(с профил най-вероятно отстрани някакъв вид триъгълник) или
2.при 2-рия вариант между металните стойки и
-металната стойка на която се закачат вътрешното тяло на климатика е задължително да се сложат много меки (силиконови или други)тампони за обиране на вибрациите, защото и в 2-та случая ще ги има без значение дали силни или слаби), поради специфичността на монтажа и окачването на вътрешното тяло.
Не се връзвай, че не са необходими тампони, при различните скорости на турбината на вътрешното тяло и различните режими на климатика винаги може да възникната вибрации.
Джъстифай благодаря за изчерпателния отговор. За сега съм се спрял на варианта на Бойко , като после ще си ги обшия с гипскартон аз самия.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295437740[/time]_________________________________________________
Сега ми хрумва и идеята да го направя със шпилки .. просто да пробия стената на 4 места и да подравня краищата им , за които ще се захване монтажната планка на климатика. Идеи дали би се получило така?