Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 52

Монтаж на климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re: Монтаж на климатик

Не става.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Напротив,при неговите условия става,правил съм го на няколко пъти.
    hP-ако имаш интерес-пиши на лични.

4. Тук е от
    Dec 2008

да интересуваме как да реша тази задачка,
    някой ако измисли нещо да пише.
    Примерно ще сложа още два крана и ще закача второ тяло , да речем с електромагнитни вентили 2х2,но как ще стане с управлението - успоредно май се връзват в един куплунг - как е при мултисплита ?
    Няма начин да не стане според мен.
    И не става въпрос как е произведено ами как да се справя със задачата че не ми се харчат пари за още един компресор !!! 1000 лева почти

някакви идеи ???

5. Тук е от
    Aug 2009

Re:Монтаж на климатик

Здравейте! Предстои ми монтаж на климатик но имам проблем с мястото на монтаж на вътрешното тяло.От всичко изчетено разбрах , че най-добрия ми вариант е да го монтирам на място , в жилището ми , което обаче е с около 30 градусов наклон.. Та въпроса ми е има ли проблем ако вътрешното тяло е с такъв наклон напред?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от DrugsBunny
    Здравейте! Предстои ми монтаж на климатик но имам проблем с мястото на монтаж на вътрешното тяло.От всичко изчетено разбрах , че най-добрия ми вариант е да го монтирам на място , в жилището ми , което обаче е с около 30 градусов наклон.. Та въпроса ми е има ли проблем ако вътрешното тяло е с такъв наклон напред?
    има проблем - в режим на охлаждане ще капе вода от него

7. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    има проблем - в режим на охлаждане ще капе вода от него
    Сега ми се е*а мамата .. другия ми вариант е да го монтирам на стената над дивана и масата обаче там пък ще ми скъса врата в режим охлаждане .. Благодаря за инфото.

8.  

9. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Просто трябва да се монтира вътрешното без да има наклон независимо,че стената има.Ако са майсторчета ще се справят само ги накарай пред тебе да излеят едно шише с вода във вътрешното за да видиш каде отива тя Успех !

10. Тук е от
    Aug 2009

Намерих решение на въпроса Ще ги накарам да направят ъглова рамка която да изправи ъгъла и да монтират на нея вътрешното тяло После ще го облепя с гипскартон и вътре ще ми остане дори нещо като шкаф за разни спрейчета за почистване и т.п. Благодаря безкрайно на всички отзовали се не зова за помощ

11. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от ceco.bojkov
    Просто трябва да се монтира вътрешното без да има наклон независимо,че стената има.Ако са майсторчета ще се справят само ги накарай пред тебе да излеят едно шише с вода във вътрешното за да видиш каде отива тя Успех !
    Не ми се мисли какви вибрации ще има се монтира така че да не ляга на стената... другия вариант е да се "изравни стената" там където ще се сложи - но и това си е занимавка и ще си иска майстори различни от "монтажисти на климатик"

12. Тук е от
    Aug 2009

Не ми се мисли какви вибрации ще има се монтира така че да не ляга на стената... другия вариант е да се "изравни стената" там където ще се сложи - но и това си е занимавка и ще си иска майстори различни от "монтажисти на климатик"
    Вътрешното тяло има ли вибрации? Вариант да се изправи стената няма ..

13. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Има планки или рамки който се монират преди климатика и вибрации нема, най-вече се използват за тавански помещения .

14.  

15. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от ceco.bojkov
    Има планки или рамки който се монират преди климатика и вибрации нема, най-вече се използват за тавански помещения .
    А мога ли да изисквам такива "изпълнения" от монтажниците на климатика или трябва сам да си ги подготвя?

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от DrugsBunny
    А мога ли да изисквам такива "изпълнения" от монтажниците на климатика или трябва сам да си ги подготвя?
    Така както си го замислил с изравняването на стената ще е по-добре.Ако това което има предвид Ц.Бойков е да виси на едни железа и като го погледнеш леко отстрани/отзад или само отзад да се виждат задните му вътрешности ще е страшно грозно -виждал съм такива 3-4 монтажа-грозна гледка.
    Трябва ти друг майстор от ПДЧ плоскости или от дървен материал да ти сглоби и монтира на стената стойката която да има съответния ъгъл към наклонения таван/стена и на лицевата страна където ще се монтира вътрешното тяло ъгъла спрямо пода да е 90 градуса, тоест да е вертикално без наклона напред назад или наляво надясно.Можеш да избереш цвят на ПДЧ-то или дървото от което да се направи стойката.

Това което предлага Бойков е разумно при условие, че след това металните стойки се покрият с гипскартон така, че да не се виждат стойките.

И в 2-та случая ще е най-добре предварителнио да събереш фирмата която ти продава климатика с майстора който ще прави ПДЧ/дървената стойка или с майстора който ще покрива с гипскартон всеки да си каже на другия условията и изискванията.

Без значение кой от вариантите ще избереш, според мен е задължително между:
    1. ПДЧ/дървената стойка(с профил най-вероятно отстрани някакъв вид триъгълник) или
    2.при 2-рия вариант между металните стойки и

-металната стойка на която се закачат вътрешното тяло на климатика е задължително да се сложат много меки (силиконови или други)тампони за обиране на вибрациите, защото и в 2-та случая ще ги има без значение дали силни или слаби), поради специфичността на монтажа и окачването на вътрешното тяло.

Не се връзвай, че не са необходими тампони, при различните скорости на турбината на вътрешното тяло и различните режими на климатика винаги може да възникната вибрации.

17. Тук е от
    Aug 2009

Джъстифай благодаря за изчерпателния отговор. За сега съм се спрял на варианта на Бойко , като после ще си ги обшия с гипскартон аз самия.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295437740[/time]_________________________________________________

Сега ми хрумва и идеята да го направя със шпилки .. просто да пробия стената на 4 места и да подравня краищата им , за които ще се захване монтажната планка на климатика. Идеи дали би се получило така?

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

DrugsBunny Мислил ли си за подов?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Монтаж на климатик на тавана?!
    От Life във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 05-10-12, 22:29
  2. МОНТАЖ НА КЛИМАТИК
    От aimilios във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 11-11-11, 11:31
  3. Монтаж на климатик - тънкости?!?!
    От ops5 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 18-12-10, 08:20
  4. Подготовка за монтаж на климатик
    От ztomov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 0
    Последно: 05-07-10, 08:16
  5. Азот при монтаж на климатик
    От dindo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 4
    Последно: 20-07-06, 08:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе