Страница 49 от 79 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    В момента само наши монтираме не смогваме с монтажите.
    Това да се слуша.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Здравейте, преди няколко дена ми монтираха климатика и съм почти сигурен, че не го вакумираха! Външното тяло е монтирано непосредствено зад вътрешното, което ще рече, че тръбния път е около метър! Проблем ли е, че не е извършена тази процедура и да ги викам ли да го обезвъздушават? Като се стартира климатика в началото за няколко секунди се чува сравнително шумно и стържещо как се развърта фреона, след което остава единствено шума от вентилатора!

4. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

За каква машина става въпрос?
    Редно е да са вакуумира.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    За каква машина става въпрос?
    Редно е да са вакуумира.
    LG d12rn е климатика, ще се ползва основно за охлаждане.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Rakeem, изискванията за минималния тръбен път, го пише в ръководството за инсталиране. По принцип би трябвало да е в кашона на климатика. Би трябвало сам да си го прочетеш. За различните марки и модели са различни изискванията. За това дали е вакумиран трябва да си абсолютно сигурен ,а не почти сигурен.

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Шуртенето е заради малкия тръбен път. Явно си поредния подведен от безплатните монтажи на технотата. Извикай ги да вакуумират.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Rakeem, изискванията за минималния тръбен път, го пише в ръководството за инсталиране. По принцип би трябвало да е в кашона на климатика. Би трябвало сам да си го прочетеш. За различните марки и модели са различни изискванията. За това дали е вакумиран трябва да си абсолютно сигурен ,а не почти сигурен.
    Казвам почти сигурен, тъй като това ми е първия климатик и досега не съм ставал свидетел на въпросната процедура, но знам, че се изисква апаратура(компресор), а такъв липсваше на работната площадка! Сега прочетох, че шума от фреона може да се дължи на по-къс тръбен път. Въпросът е липсата на вакумиране при къс тръбен път ще окаже ли негативно въздействие на климатика? Питам вас, защото ако се обадя и питам тези дето ми го монтираха, мисля, че отговора ще е ясен!

- - - - - - - - - -

Шуртенето е заради малкия тръбен път. Явно си поредния подведен от безплатните монтажи на технотата. Извикай ги да вакуумират.
    Да, още едно потвърждение за шума, но той не е проблем чисто физично, тъй като трае едва няколко секунди, дано и технически да не е проблем! Ами не знам дали съм подведен, момчетата добре работиха, показаха, че си разбират от работата, но само това с вакумирането, което го отдадох именно на краткия тръбен път! Някъде бях чел, че при къс тръбен път може да се мине и без вакумиране!

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Без вакуумилане на къс тръбен път можеш да минеш, ако продухаш системата с около 2 - 3 литра газообразен фреон от същия вид, от бутилка.
    P.s:
    Днес видях промоционална цена на монтаж 70 лева, която ме втрещи...
    DUNDURMA одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ако знаеш какви точно действия се извършват при т.н. вакуумиране на тръбният път, да ги извикаш да го извършат. В противен случай може да ти побръмчи една помпа 20 мин. и да си мислиш, че си готов.
    kalcheff1 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Току-що разговарях с момчето, което го върза и ми каза, че въздуха бил изкаран, имало си начин да се направи и безвакумпомпа, и ме увери, че всичко е наред! Не знам какво да мисля, но ме остави с впечатлението, че е точно момче, дори се сприятелихме и ситуацията е малко патова, дано няма проблеми с климатика! Все пак един климатик не струва едно приятелство!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Ако знаеш какви точно действия се извършват при т.н. вакуумиране на тръбният път, да ги извикаш да го извършат. В противен случай може да ти побръмчи една помпа 20 мин. и да си мислиш, че си готов.
    Интересна гледна точка, която повдига въпроса: колко ли "вакумирани" климатика работят по нашите географски ширини?

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Стана ми интересно, що не попита как се изкарва въздух от затворен обем без помпа?
    VeleV.Klima одобрява това.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Току-що разговарях с момчето, което го върза и ми каза, че въздуха бил изкаран, имало си начин да се направи и безвакумпомпа, и ме увери, че всичко е наред! Не знам какво да мисля, но ме остави с впечатлението, че е точно момче, дори се сприятелихме и ситуацията е малко патова, дано няма проблеми с климатика! Все пак един климатик не струва едно приятелство!
    Виж сега, Rakeem,
    Пий си бирата и не се занимавай с този климатик повече. Каквото станало - станало. Не можеш постфактум да промениш каквото и да е, а и не си заслужава усилието. Трябвало е да се вакуумира, но не са го направили - спестили са си няколко стотинки и 20мин. време. Сега и да го вакуумират - файда никаква. Ако е имало влага във въздуха, в тръбите, то тя вече е в маслото и няма как да я извадиш.
    Необходимо е било да се поподготвиш малко преди монтажа и да си наясно какво принципно се прави. Общо взето, за следващия климатик ще си по добре подготвен
    Този пост е редактиран от tony34al; 04-07-16 в 18:47.
    bobovo, DUNDURMA, ivan74 и 2 други харесват това.

16. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

А също и не се сгъстявай с майстора - до нищо хубаво не води. Клиентът се чувства неудобно да се усъмни в работата и да предяви претенции нещата да станат по неговия начин, майсторът се засяга ако му се каже нещо и очаква разбиране и толерантност... Ей така се стигна до пъдене с полиция от къщи на жената на аверче - майстор, дето ми се качи на главата и му порязах възнаграждението с - 50%

17. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

(А също и не се сгъстявай с майстора - до нищо хубаво не води.) Всичко си зависи от човека! Ако майстора е човек, нищо не пречи да се "сгъстиш" с него! Майстора, който ми монтира климатика наскоро, го видях два пъти - първия при огледа и втория при монтажа. И някой и друг разговор по телефона. Нито го познавам, нито нищо. Даже след огледа отидохме заедно до склада и избрахме подходящият климатик за стаята. И направи много добър монтаж! Разбрахме се и за другите две клими, които ще слагам, да му се обадя, пак заедно да ги изберем. Човека е супер точен и се "сгъстихме" без притеснения от моя страна!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Шуртенето е заради малкия тръбен път
    ...
    В къщи имам монтаж тип"сандвич" с много къс тръбен път. Дори нямам спомен дали го вакуумираха. Мога да те уверя, че за 7-8г. не съм чул шуртене на фреон, за разлика от другите ми 2 машини, които са с по 3м тръби и са вакуумирани със сигурност.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 79 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе