Страница 50 от 79 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2016

Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Виж сега, Rakeem,
    Пий си бирата и не се занимавай с този климатик повече. Каквото станало - станало. Не можеш постфактум да промениш каквото и да е, а и не си заслужава усилието. Трябвало е да се вакуумира, но не са го направили - спестили са си няколко стотинки и 20мин. време. Сега и да го вакуумират - файда никаква. Ако е имало влага във въздуха, в тръбите, то тя вече е в маслото и няма как да я извадиш.
    Необходимо е било да се поподготвиш малко преди монтажа и да си наясно какво принципно се прави. Общо взето, за следващия климатик ще си по добре подготвен
    Здравейте банда.

Поръчах си MHI SRK20ZMX-S от VIMAX с безплатен монтаж за 1769лв. На документа, монтажа го пише 125лв, което ми се вижда пределно малко.
    Интересува ме, какви са стъпките за монтажа и за какво трябва да гледам(като вакуумирането например) На първи етаж съм, отвън с една малка стълба ще го закачат. Колко минимално тръбен път да ги накарам да оставят?

Монтажа е в сряда, моля помагайте, защото не разбирам нищо, а ако ме ментосат, ще трябва да ги избия всичките Много държа на качествен монтаж.
    Благодаря предварително, Поздрави!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

След толкова писания за ВИМАКС.......

След толкова забележки...
    Този пост е редактиран от avenger; 06-07-16 в 14:10.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Дано случиш на монтажна група. И да гледаш и да не гледаш няма как да си сигурен дали вакуумират тръбният път или маркуча до помпата. Щом държиш на качествен монтаж трябва да си сигурен в човека, а не да оставяш на случайността какво ще ти се падне.

5. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Дано случиш на монтажна група. И да гледаш и да не гледаш няма как да си сигурен дали вакуумират тръбният път или маркуча до помпата. Щом държиш на качествен монтаж трябва да си сигурен в човека, а не да оставяш на случайността какво ще ти се падне.
    Никога не е късно да откажа монтажа....Пари няма да върнат, предвид че е безплатен, но поне ще съм сигурен. Но пак остава въпроса, кой ще го монтира в София качествено и на каква цена?

А за писанията за Вимакс, чесно - пуснах в търсачката "Вимакс" и нищо не излезна. Не съм бил упорит, такаче си е моя вината. Климатика си е климатик, не мисля че има значение от коя фирма е купен? А за монтажа... Чуствайте се поканени да дадете съвет.
    Благодаря!

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не е така. Много е препоръчително /направо задължително/ , който ти продаде климатика, той да го монтира. Иначе при евентуален проблем да не започне прехвърляне на топката между търговец и монтажник. Щом си го платил нека да го монтират. Така гаранцията на всичко ще е на едно място. И да претупат нещо едва ли ще е фатално.
    vazmutenuser и kokovox харесват това.

7. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Не е така. Много е препоръчително /направо задължително/ , който ти продаде климатика, той да го монтира. Иначе при евентуален проблем да не започне прехвърляне на топката между търговец и монтажник. Щом си го платил нека да го монтират. Така гаранцията на всичко ще е на едно място. И да претупат нещо едва ли ще е фатално.
    OK, ще остане монтажа тогава. Дайте съвет за какво да гледам като дойдат. Другия вариант е някой който разбира да присъства на монтажа - срещу съответната сума за времето, разбира се.

Колко минимален тръбен път да ги накарам да оставят? Щото те могат да го сложат от двете страни на стената - едно срещу друго и тръбния път почти няма да го има...

Благодаря! Ще черпя после!

8.  

9. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Аз бих си доплатил за неръждаема стойка на външното тяло. Иначе най-вероятно ще ти сложат най-евтината. Имаш ли изграден контакт около вътрешното тяло? Ако вакумират добре не би трябвало да има проблеми с шумове по тръбния път. В ръководството за инсталация нямаше минимална дължина на тръбен път. Само максимална.

10. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Аз бих си доплатил за неръждаема стойка на външното тяло. Иначе най-вероятно ще ти сложат най-евтината. Имаш ли изграден контакт около вътрешното тяло? Ако вакумират добре не би трябвало да има проблеми с шумове по тръбния път. В ръководството за инсталация нямаше минимална дължина на тръбен път. Само максимална.
    Благодаря за съвета. За стойката четох другаде и мислех наистина да го направя. Има ли смисъл от тампони на външното тяло - блока не е панелен и няма прозорец на стената на спалнята. Има прозорец от ляво, но той е към кухнята, а й предвид че съм на 1ви етаж до улицата, не мисля че ще е проблем шума отвън.

Ще си доплатя и за ПВЦ Канал, а си мисля даже и за отвън. Не обичам висящи кабели, било то и на фасадата. Дали ще имат нещо, с което да опаковат тръбите отвън, освен обвиването с тиксо. Нещо като ПВЦ канала отвътре, но за навън?

За дължината на тръбите поне 1,5м, добре ли е? Не ми се иска да са много къси по default.

Чували ли сте нещо за кражби на външно тяло? Все пак съм на първи етаж.

Благодаря!

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Данните за капацитета на отопление и охлаждане за SRK20ZMX-S, а и за другите размери на модела в сервизното са при 7 метра тръбен път.Спокойно си пусни 3 метра тръба ,колкото ти се "полага".

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Kiril Chipev Виж публикацията
    ......Чували ли сте нещо за кражби на външно тяло? Все пак съм на първи етаж.

Благодаря!
    Нов климатик, топ модел на марката, знае ли човек. Измислете нещо, така и така ще се носят стълби, ще се дупчи стената - винкелче, въженце....

13. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Данните за капацитета на отопление и охлаждане за SRK20ZMX-S, а и за другите размери на модела в сервизното са при 7 метра тръбен път.Спокойно си пусни 3 метра тръба ,колкото ти се "полага".
    Естетично червения вариант е много по-добре. Тръбите ще могат да минат по козирката над прозореца и след това надолу и да влезнат в апартамента. какво мислите?

Относно кражбите... ще го помисля. Апартамента е от оживената страна на блока, на много видно от 3 страни място от 3 блока и едно кафене(поне през деня - и даже веднъж са ме спасявали от кражба, макар тогава да нямаше какво да се краде)

Спитове в стената лесно ще монтирам над климатика... След това само ще трябва да го вържа за тях.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Вярно сезона е натоварен,звъня из различни фирми по София за монтаж на едно Gree GWH 12 KF Change и или не се вдига или заето

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от Kiril Chipev Виж публикацията
    Естетично червения вариант е много по-добре. Тръбите ще могат да минат по козирката над прозореца и след това надолу и да влезнат в апартамента. какво мислите?...
    Аз бих избрал синия.
    bobovo и Aleksandars харесват това.

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Тампоните биха били излишни за подобен клас климатизатор според мен. Къде ще капе конденза? На тротоара?

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

А къде да капе бре Кокич? В кофичка ли да го събира човека.
    Aleksandars и SPSt харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 50 от 79 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе