Страница 51 от 79 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследноПоследно
Резултати от 751 до 765 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    А къде да капе бре Кокич? В кофичка ли да го събира човека.
    По цивилизовано би било, отколкото на тротоара. Може в саксия да полива някое растение, хем ще подобри изгледа на грозния според мен тротоар.

2.  

3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отчитам, че си табиетлия Коки и дай боже повече хора като теб. Навярно си чувал обаче народната поговорка "на гол тумбак чифте пищови". И саксия да си слижи човека, горния комшия ще я напълни с фасове, а нищо чудно да мине някой и да я счупи.

4. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Саксията е левче два ще сложи друга. Това изобщо не трябва да се коментира за човек, който дава 1700+ лева за климатик. А тази поговорка е от 19 век. Тя е свързана по-скоро с избора на климатик, а не намиране на цивилизован начин за отводняването му.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Чифтето пищови в 21 век е заменено със смартфон. Отвоодняването ще го коментираме, когато видим снимка на сградата до покрива.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Въпроса с монтажа го реших, сега се мъча мислено с конденза.Наблизо няма олук, а отдолу ми е поликарбонатния навес на прозореца на кухнята.Трябват ми едни 40 см. напред.След като дъното има нагревател, може ли да се сложи коляно и едно тръбле след дренажния отвор на климатика и да капе извън това разстояние?

7. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Тампоните биха били излишни за подобен клас климатизатор според мен. Къде ще капе конденза? На тротоара?
    За щастие, тротоара не се ползва в тази си част, само и единствено отпред. Т.Е. не се притеснявам за капене на нечия глава, както ми се случва на мен, там където паркирам за работа.

Все пак обаче не ми харесва варианта, конденза да капе на тротоара. По-скоро бих го метнал с едно ПВЦ на тревата. Проблема в този случай е височината. При синия вариант ще пусна тръбичка по съседната стена. При червения - нямам идея. Даже за ваничка нямам идея, не знам как работи, защото не съм имал никога климатик.

Може да си бодна едно дръвче пред прозореца, таман да не пече, и да прехвърля в ПВЦ водата да го напоява. Дали няма да го удави?

- - - - - - - - - -

BTW Какво правим зимата с замръзването, ако няма отопляема ваничка? Да кажем, че само тръбичката излиза от стената? Другите тръби топлят ли я за да не замръзне или?
    Този пост е редактиран от Kiril Chipev; 08-07-16 в 11:55.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Зимата конденза ти е от външното тяло, така че тази тръбичка няма нищо общо.

10. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Зимата конденза ти е от външното тяло, така че тази тръбичка няма нищо общо.
    Дам, точно досега четох, кое, как работи и видях. Нямах идея от къде идва водата.

Като гледам, май тръбата от вътрешното ще прокарам по стената, да не капе където не трябва. За външното зимата, засега мисля да не пипам, ще видя дали ще има нужда от нещо, но ме съмнява. Все пак е от топлата страна на блока.

Мерси! сега остава да реша къде да го сложа, да дойдат в сряда да монтират и да ми сложат канал за тръбите, отвън а не от вътре!!! Иначе много грозно. Ще споделя снимка после!

11. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от Kiril Chipev Виж публикацията
    Дам, точно досега четох, кое, как работи и видях. Нямах идея от къде идва водата.

Като гледам, май тръбата от вътрешното ще прокарам по стената, да не капе където не трябва. За външното зимата, засега мисля да не пипам, ще видя дали ще има нужда от нещо, но ме съмнява. Все пак е от топлата страна на блока.

Мерси! сега остава да реша къде да го сложа, да дойдат в сряда да монтират и да ми сложат канал за тръбите, отвън а не от вътре!!! Иначе много грозно. Ще споделя снимка после!
    Монтираха днес момчетата, тежък монтаж беше, че удариха на арматура. Изглеждаха свестни, разбрани и съм доволен. Минах със синия вариант, но тръбите са на "Г" вместо на "_I". Ще кача снимка по-късно. Пуснаха си 3 метра тръба, после я скъсиха около 20см. Скобите на външното тяло седнаха върху изолацията(8см) на дюбели 16ки. Малко афиф ми изглежда на мен лично, но си мисля да не го пипам. Не е като да се клати или нещо подобно. По-тръбите сложиха декоративен канал, както бях поискал, такаче скрихме грозната част отвън. Канала вързаха за изолацията с дюбели за газобетон мисля: къси, дебели на спирала като винт. напълниха силикон в дупката. Зимата ще разбера, дали дупката е добре уплътнена. Ако не, ще си я донапълня отвътре. За вакумирането съм със смесени чуства. Пуснаха една машинка, дето бръмчеше лекичко, за около 5+ минути. Не видях манометрите, какво показваха. Лепнаха си стикер Ще кача снимка скоро, да се види.

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Гледам стойки за Уруро-то, предложиха ми полиамидни 520мм с издръжлиост 90кг на комплект. Имат и алуминиеви но са 420мм. Вие лично кои бихте предпочели? Освен това пвц канал с размери 65х50 достатъчен ли е, или да закупя 80х60?

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Дай картинка на стойките.

14.  

15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

За тези става въпрос
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Тези пластмаси на слънце издържат ли?

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Що не си сложиш стоманени заварени, поцинковани и боядисани. От по-дебеличка ламарина. С разни пластмаси и алуминии да са не изпляска хубавият климатик на земята.

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Като цяло се допитвам до вас именно с целта да направя правилния избор със стойките. От фирмата която ще го монтира ми препоръчаха 520мм заварена декапирана стомана преминала два типа допълнителна обработка. В момента обаче такъв размер не е наличен ( аз си ги купувам от София с целия набор пвц канали и фитинги с произход от Италия). Ако има желаещи да споделят мнението си по въпроса - търсим стойка с възможно най добра защита против корозия.

пластмасите ги дават да са експлоатират при външна Т от -30 до +60

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 51 от 79 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе