Според вас необходими ли са тампони за Fujitsu General 12LMCA ?
Според вас необходими ли са тампони за Fujitsu General 12LMCA ?
Зависи.При умен монтаж не, при необмислен, може и да трябват.
Не се притеснявай, ако има шумове от външното те ще се заглушават от вътрешното. Хората са го измислили.
Машината си е добра, въпрос на монтаж и помещение.При тъщата 12-ица пее в 20 и отгоре квадрата, а външното е на 2 метра от леглото ми.
За парите си мисля, че машината няма аналог. Не блести с нищо, но пък си работи прилично.
Не, спя на втори етаж, а външното е на първия от страната на леглото.
Някой пробвал ли е тези 4125 04 027 ?
Стават ли, има ли смисъл да ги взимам ?
Майстора сложи някакви, но са много меки и от към компресора се смачкаха малко и тялото не е нивелирано.
От стария климатик ми останаха от тези https://mario10.com/product/885/vibr...-klimatik.html
Внимавайте с тези гумени тампони с прекъснат болт. Има с калпава гума, буквално за месец два се напукват. Тампоните трабва да се наглеждат от време на време, да не слезне външното тяло на поляната пред блока.
П.П.
Да не стане грешка, под "тези гумени тампони" имам в предвид по принцип гумените тампони.
Този пост е редактиран от milanov; 11-12-20 в 21:36.
Точно тези са хубави, ползвам ги от години.А също и други продукти от магазина им.
Не бях попадал на тази тема,монтираха ми преди повече от 4 години 12 Ка LMCA и още с монтажа след като си тръгнаха монтажниците (двамата съдружници на фирмата от която купих климатика забелязах специфичен шум при включване на компресора като резонанс ,брум и им казах че има странен шум но те не обърнаха внимание никакво което си беше минус за тях зачеркнах ги като фирма която някога ще потърся за друг климатик,дразнеше ме този шум ,но си викам че щом с тампон бучи явно и да го сменя няма да се подобри ,но до днес реших и взех от тези тампони от хоумакс Пловдив 4 бр за 10 лв ,бяха ми монтирали тампони от конусовидните бяха здрави без пукнатини но много твърди ,смених ги и всичко утихна ,даже проразях старите да се уверя че конусовидните имат прекъсната шпилка имаха но явно са за по големи машини или са боклуци.Ще ги следя тези новите за напукване но поне няма това неприятно бучене.
На тия от Практикер гумата е добра но са "забравили" да сложа шайба . На моите преди монтажа им залепих по една шайба 8-ца с диаметър колкото на тампона .Ако не можеш да намериш 8-ца може и 10-ка че по-лесно се намират . Важно е диаметъра да е колкото на тампона или по-голям .
Мисля че няма нужда от шайба,гайката е назъбена за да не се развива така си мисля може и да греша?