Моля. Така ли ги водят, че всеки един тампон издържа на това тегло, иначе да, интересно че препоръчват да се сложат с различна твърдост от двете страни, в което има логика, но така ще продават по 2 комплекта![]()
Моля. Така ли ги водят, че всеки един тампон издържа на това тегло, иначе да, интересно че препоръчват да се сложат с различна твърдост от двете страни, в което има логика, но така ще продават по 2 комплекта![]()
няма значение какви ще сложиш - важното е да има шайби върху тампоните иначе ще се сплескат
аз сложих от червените, след 1г се сплескаха и климата се закриви доста , после купих тези българските по 10лв от практикер/практис и т.н. вериги, сложих им големи шайби и няма проблем последните 2г
Гледам имат и пружинни от същата марка. А евтините са от кофти гума и се втвърдяват зимата, даже един ми се скъса и ако ще е от тях, то по-добре никакви според мен. А откъм вибрации, с някои тампони може да стане дори по-зле. Аз по-скъпи не съм слагал, но махнах евтините.
смешното е ,че при мен тия евтините изкараха повече и шума и вибрациите намаляха спрямо скъпите - явно зависи и от условията
Да и това е вярно, случаи най-различни. В темата за MHI ZS бях споделил една статия по темата. Иначе външните условия не прощават на нищо и може би най-дълго ще изкарат тези пружинните. Те моите бяха на много години.
При мен явно не само тампоните, но и самата стойка се е свлякла леко надолу под натиска на машината Не знам дали се вижда от снимките, но изолацията на сградата отвън изглежда като смачката от самите дюбели. При по-силен вятър целият климатик играе, което ме тревожи. Затова обмислям да сменя и самата стойка, наред с тампоните, както и да се монтира дренажна тавичка. А и някой най-накрая да махне тази транспортна решетка. Досега да бях го направил, но на нея се държи дренажният маркуч за летния конденз
![]()