ти от такава фирма ли ги купи?
да. от същата, която ми монтира климатика! само дето бяха безплатни...Първоначално публикувано от stu_74
А, колко им е горе долу живота на тези тампони. На колко време трябва да се подменят?
Всеки път зависи от конкретните обстоятелства- изложение на външното тяло, тегло на външното тяло, разпределениен а тежестта между крачетата на външното тяло, особености като местоположение и слънцегреене и дали върху външното тяло пада сянка, през целия ден или само в някои части на деня и в кои части.
Съветвам те за предпазване на тампоните от ултравилетовата светлина лятото, да си купиш едно алуминиево тиксо(има ги по бояджийските магазини, железарии и други и да увиеш с него както тампоните преди да ги монтират, така и тръбния път за фреона и кабелите(ако са отделно от тръбния път).
Така ще предпазиш от изгаряне лятото от силното слънце както тампоните, така и изолацията на тръбния път и кабела/ите между външното и вътрешното тяло на климатика.
След като облепиш с алуминиево тиксо поне 10-на години ще забравиш за изгаряне от слънцето, като само ще следиш дали не се е отлепило тиксото и ако се е отлепило ще облепиш отново отлепната оголена част.
Проблем с изгаряне на тампоните от слънцето може да има само ако са от мека гума/силикон.Твърдата гума по-не се поддава на изгаряне, но пък по-твърдите тампони по-малко "гасят" вибрациите" ...
Кабелите са най-податливи на слънчевео изгаряне, след тях изолацията.
П.П. И тук няма гаранция, защото един познат каза, че една гарга си харесала лъскавото тиксо и отлепила една част от него в стремежа си да го "гепи" ...
''Съветвам те за предпазване на тампоните от ултравилетовата светлина лятото, да си купиш едно алуминиево тиксо(има ги по бояджийските магазини, железарии и други и да увиеш с него както тампоните преди да ги монтират, така и тръбния път за фреона и кабелите(ако са отделно от тръбния път).''
Меките се сплескват откъм компресора и за да си перфектен не е номера да ги увиваш,а да ги подменяш.
това с алуминия е добра идея, но е много грозно и лъскаво, по-добре е да се отреже парче ПВЦ тръба ф32 или ф25 и да се постави като защита като изрезката да е с няколко милиметра по-малка от височината на тампона, вижда ми се по-неутрално и е дстатъчно дълговечно като щит
освен това тампона като се скапе ПВЦ-втулката ще сигнализира с вибрация?!
как ви се вижда като идея?
Ами външното тяло го дават, че е 43 килограма на Нокриа 14', спрял съм се на ето такива тампони: http://www.pestimenergia.bg/shop/pro...mpon-a-40.html но не знам дали не са прекалено големи като товароносимост за тази тежест за да обират качествено вибрациите. Днес един колега ми викаше да си сложа такива които издържат по малко килограми за по-добър ефект. Не знам, какво ще кажете вие по въпроса?
А, иначе идеята за облепяне с такова тиксо ми се моташе и на мен из главата, и звучи най-добре като решение въпреки че като се замисля сега и това с тръбата изглежда доста практично.
Я кажи откъде си ,та направо да те насочим къде да идеш да си купиш.
Тези ми се виждат малко "ячки" с тези 120 кг...Ще са твърди и няма да вършат работа...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326743286[/time]_________________________________________________
Фирма ''Никея " на ул.Ген. Скобелев №10Първоначално публикувано от stu_74
От този тип са добри с два болта,меки са с по-малкия диаметър,но искат подмяна на година-две,че се пукат и сплескват до компресора.Първоначално публикувано от godfathern1
stelaartoa От София съм, и имам място откъдето мога да си взема тампони, просто ме интересува какъв да е модела за да има добър резултат.
1- кв Гео Милев.ул.Христо Максимов,фирма Аляска 2000
2- центъра,ул Искър 38,в един безистен,фирма Центро Клима
3- Нордтехник,ул Брегалница ( зад кръговото Сточна гара)
4 -Фригокомерс ,вдясно от входа на София Мел,
Не очаквай да има голям ефект от тампоните. Nocria-та е много балансирана машина и по-скоро чуваш резонанс, отколкото да има вибрации.
Не е резонанс, а са си направо вибрации. Дограмата и стените направо си треперят като ги пипна. Иначе съм напълно съгласен, че машината е доста добра, друг е въпроса дали е монтирана като хората. Но нека не гадаем повече за причината, като взема гумичките ще видим дали това е била причината за шума и вибрациите, и дали ще има резултат. Отново благодаря на всички за бързите отговори, и като сложа тампоните ще ви пиша пак.
... Така е, не пречи да се пробва, но рядко има ефект.