Климатика ти не може да харчи 3kW. Кой е модела?
Климатика ти не може да харчи 3kW. Кой е модела?
Има климатици които консумират и повече от 3 киловата.Например климатик GREE GWH 24ACE-K6DNA1A е с отоплителна мощност [kW] 7.4 (1.8 - 10.1)и с консумирана мощност (отопление) [W] 1850 (450 - 4000). Засича съм с уред GREE FEARY 24 който при първоначално пускане се развърта над три киловата.
Този пост е редактиран от GLARYS; 11-07-23 в 23:47.
Благодаря, другия вторник ще знам. По някаква програма са за био-еко-чиста планета, не знам точно.
Стаята е 10-11 кв., стара къща, поне на 60 години.
Нито един инверторен климатик, който биха сложили в подобно помещение не би харчил повече от 2кв., но все пак се поинтересувай какво са предвидили, да не вземе да ти натресат някоя 12ка, че ще се видиш в чудо.
Консумирана мощност (охлаждане) (kW) 0.13 - 1.20 - 1.58 kW Консумирана мощност (отопление) (kW) 0.10 - 0.96 - 1.58 kW
Да не пускам нова тема ще попитам тук. Кое е минималното разстояние за вътрешно тяло до тавана? Колко е минималния тръбен път и как се измерва (за видимата част е ясно и това, което минава през стената), но питането е върви ли някаква дължина вътре в самите тела (вътрешно и външно) и мери ли се и тя, и колко е приблизително тази дължина в телата?
Имам съмнения за претупан и некачествен монтаж понеже не присъствах. Сега от цялата работа трябва да се мести вътрешното тяло със 10см. надолу и 15см. надясно понеже не слушат като им казах три пъти по телефона, че ще има окачен таван от ГК, а просто си го изплескали където им е удобно и това е за естетика, симетрия въобще да не говорим. Лесно ли ще стане преместването на вътрешното тяло, че се притеснявам какво ще сътворят да не станат по-зле нещата?
Климатика е 12-ка GE GES-NJGW35IN-20/GES-NJG35OUT-1, ако има някакво значение
Този пост е редактиран от tihogr; 24-07-23 в 21:37.
За да се премести тялото, трябва да се евакуира хладилния агент във външното тяло. След това да се разкачат тръбите и кабелите. При вътрешното тяло също се разкачат. След това се демонтира. Маха се планката от стената, позиционира се на новото място, нов отвор и отново се пуска трасе. В общи линии - демонтажа и изцяло нов монтаж... Успех!
Този пост е редактиран от tihogr; 24-07-23 в 22:13.
Минималната дължина е упомената от производителя в съответната сервизна документация. Като се има предвид машината която сте избрали, изобщо не очаквайте подобна информация и тя да бъде известна на групата която Ви е "монтирала" машината. Имайте едно на ум, другия път да не си купувате подобна техника от подобна верига...