Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 184

Отново въпрос свързан с монтажа и избора на климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Re:Отново въпрос свързан с монтажа и избора на климатик

В.Симеонов - случайно да си обърнал внимание,че на цялото Енерго всичката жица виси гола навън по стълбовете,включително и тея с напрежение 20 и 200 и 400 КВолта ,и с дъжда по тях,и със снега даже ??? А да си чувал за лента Бишоп ( това е нарицателно понятие ) ??? Или поне за ПВЦ бандаж или изолирбанд TESA ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Съгласен съм с теб, но при аматьорски изпълнения и с простия контакт отвън може да стане сакатлък, най-малкото. Пък дано няма и някой дето не разбира да човърка наоколо! Което го казват всички тук - мисля че е само в полза и за подсигуряване на изправната работа на уредите.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    В.Симеонов - случайно да си обърнал внимание,че на цялото Енерго всичката жица виси гола навън по стълбовете,включително и тея с напрежение 20 и 200 и 400 КВолта ,и с дъжда по тях,и със снега даже ???
    Предлагам да заголим всички домашни кабели!Тая нация трябва малко да дигне волтажа!
    Само мрежестите кабели може да се стегнат с Бишъп.

5. Member
    Тук е от
    May 2012

Вие го обърнахте на бъзик а ??? Работил съм 2г изолация и ми са ясни доста работи , естествено че ще изолирам и зад климатика ! Кабела исках да е отвън защото вътре нямам наблизо контакт около вътрешното тяло иначе с удължител ли да го включа -ще е много" красиво", а съм виждал и такива изпълнения, щото майстора казал ,че ако се отреже и настави кабела няма да важи гаранцията !!! Кабела с който съм удължил е същия като на климатика (3х1,5 ) като там където съм го наддал е намотан , запоен и всяко кабелче поотделно е изолирано с термосвиваем шлаух както и целия кабел като цяло !!! Няма грешка !!!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Пак не стана ясно,колко разстояние ще остане зад клима след изолацията.
    "майстора казал ,че ако се отреже и настави кабела няма да важи гаранцията !!!"
    Предполагам си наясно,че вече гаранцията не важи.

7. Member
    Тук е от
    May 2012

Ще остане колкото е необходимо ! В момента е 14см, ако сложа 5см изолация с 1 см лепило ще остане 8см , тялото обаче може да мръдне още 7см напред и пак ще стане 15см от тялото до вече готовата изолация ! а и какъв е проблема тази стеничка на която е климатика да я налепя и с 2см фибран за да е по-тънко ! Мисля че 15см отстояние от задната част на тялото са достатъчни - или не са ??? По въпроса за гарнцията - знам че аз вече нямам гаранция ,а и не ми трябва за климатик от 400лв !!! ЗА кабела- исках да кажа, че на комшията втрешното тяло е включено в разклонител, щото при монтажа майстора бил казал че ако отрежат и наддадат кабела нямало да важи гаранцията(ебати майстора ) , ако не вярвате ще ида да пия една ракия у комшията и ще снимам

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Гледай само теча да не влиза в контакта и ходи да пиеш ракията.

10. Member
    Тук е от
    May 2012

Имам следното питане - другата неделя ще ходя до Благоевград за да слагам климатика на брата , проблема е че тръбите са положени и минават зад гипсокартона , та питането ми е - как да определя къде да монтирам стойката на вътрешното тяло, така че като присъединя тръбите с конусите тялото да съвпадне със стойката ??? Проблема е, че пакета не мърда тъй като дупката през която се подава навън е вече запенена и замазана и е направена външната изолация !!!

11. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от maxuel82
    Имам следното питане - другата неделя ще ходя до Благоевград за да слагам климатика на брата , проблема е че тръбите са положени и минават зад гипсокартона , та питането ми е - как да определя къде да монтирам стойката на вътрешното тяло, така че като присъединя тръбите с конусите тялото да съвпадне със стойката ??? Проблема е, че пакета не мърда тъй като дупката през която се подава навън е вече запенена и замазана и е направена външната изолация !!!
    Като е с конуси смяташ. Може отзад или след.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Това вече е малко като "висш пилотаж " при монтажите на климатиците. Първо ! и много важно - тръбите би трябвало да излязат В ЛЕВИЯ ДОЛЕН КРАЙ на вътрешното тяло и да сочат надясно към средата на тялото. В образувания пакет би трябвало дренажния маркуч да е най-отдолу,а тръбите в изолация да са отгоре. Кабелите са без значение. Стойката се монтира по следния начин - прекарваш хоризонтала на 2 мм под изрязания отвор в гипскашона,да върви вдясно,тоест отвора да остане вляво над хоризонталата. Долните краища на планката ,където са закопчалките на долния край на вътрешното ,лягат върху хоризонталната линия. Трябва отвора с тръбите да се получи отляво на планката . След монтажа на планката разчертаваш местата на гайките на тръбите ,на някои клими са щамповани върху планката,например Дайкин .Размерите вземаш от вътрешното тяло,както са си тръбите му при вадене от кашона. Засичаш размерите спрямо центъра на тялото и го пренасяш горе на планката.ВНИМАВАЙ ! не винаги центъра на планката е център на тялото !!!.
    Идеята е да са готови конусите с гайките така,че като окачиш тялото на планката,неговите накрайници да съвпаднат с гайките и само да ги затегнеш. Тялото се окача само на горните уши ,а долния край отделяш от стената на 10на см,за да може да работиш отдолу с ключовете. Кабелите си продължават надясно до клемореда на вътрешното ,дренажа на тялото се свързва с дренажния маркуч от стената,вървейки винаги най-отдолу на пакета в тялото.Изолация,свински опашки или изолирбанд,наместваш пакета в канала на тялото и го закопчаваш отдолу на щипките му.
    Успех !

13. Member
    Тук е от
    May 2012

Много ти благодаря ще трябва да черпя !!! Мисля че ми стана ясно !!! Като го монтирам ще снимам как е станало !!! Имам и още едно питане - когато се налага да се демонтира климатик фреона се събира в компресора като се затвори крана на високото (тънката) тръбичка , климатика се включва в режим на охлаждане и се оставя да работи около 5 минути ! После се затваря и крана на ниското и готово -фреона е събран ? Така ли е или бъркам ?

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Зависи ако е конвенционален пускаш да работи и затваряш малкия кран 2 мин. по късно затваря и големия.Аз го усещам с пипане на крановете като се изравни температурата ,а за инверторите ползвам манометри.

16. Member
    Тук е от
    May 2012

Инвертор е - panasonic ! Колко трябва да стане налягането ? Предполагам 0 или вакуум ?

17. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Макс - манометрите ,които ползваме в хладилната техника,са т.нар. относителни,тоест ако показва 0,значи няма разлика с околното налягане на въздуха. Или за вакуум трябва да покаже -1. Само че вакуумпомпите не могат да осигурят абсолютен вакуум,винаги остават 10,20 или 50 мбара ...По -важното е не колко ще покаже,дали 10 или 20 мбара,а да вакуумираш 15на мин и после да оставиш да седи на вакуум поне още толкова за проверка дали няма да загуби вакуума заради пропуск.

18. Member
    Тук е от
    May 2012

Аха ! А какво е нормалното налягане което трябва да показва манометъра при включен климатик, съответно при изключен ??? Гледам че има само един извод за манометър на ниското !!! Питам защото искам след известно време да взема манометрите от моя чошек и да проверя дали не е изпуснал фреона ,че не съм проверил конусите на вътрешното тяло ! На колата се познава по "окото" на ресивера, като почне да прави "мъгла" - работата е ясна и по температурата която излиза от въздуховодите - трябва да е около +9 , 10 градуса !!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ в избора на положение на климатик и за монтажа
    От steffan във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 13
    Последно: 19-11-14, 21:57
  2. Технически въпрос свързан с право на рекламация
    От valdim във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 27
    Последно: 15-07-12, 19:36
  3. Въпрос, свързан с изкарването на звук
    От Bra1nSicK във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 25-09-10, 09:58
  4. въпрос свързан с wifi ?
    От striking във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 09-08-09, 02:34
  5. Въпрос свързан с Win 2003?!
    От komando_boy във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 04-05-04, 11:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе