Дано да ти плащат добре, че фреоня дето ще го изпуснеш, струва едни парички. Успех, де...Първоначално публикувано от maxuel82
Дано да ти плащат добре, че фреоня дето ще го изпуснеш, струва едни парички. Успех, де...Първоначално публикувано от maxuel82
А вакуума как ще се постигне?
Говориш на чужд език...Първоначално публикувано от Mega
С тази вакуум помпа http://www.rothenberger.bg/?page_id=9&record_id=202 ! Имам т.е. мога да взема всякакъв инструмент и всички са професонални на ротенбергер ! прочетете първото мнение ! Инструмента не е проблем,както и материалите само трябва кажа какво ми трябва и го имам за шише ракийца ! Относно въпроса с кабелите какво ще ме посъветвате ! искам да монтирам този климатик сам защото ми предстои монтаж на още 3 климатика а и брат ми е купил един и вече година стана ме чака да се науча и да му го монтирам ! То най лесно е да се уча на наговия А и на село къщата чака за климатик та станаха 4 броя за монтаж х 150лв - 600 кинта още два евтини климатика !
То кабелаците са най-малкиО проблем...А най-важното - конусите на медните тръби? Ако нямаш практически опит в това или поне техник до тебе,вероятността верно ще е 100% ...За справка - Касап ( има опит вече в това )
Е какъв е толкова проблема на конусите ??? За какво трябва са се внимава и как трябва да се прави конуса ??Имам някаква представа ,даже съм и гледал как го правят,кажи кое е специфичното !Ще направя "сухи" тренировки - тръба колкото искаш
Специфичното е стягането,тоест т.нар въртящ момент. Има една много тънка "златна среда" между недозатегнат конус и презатегнат (скъсан) конус. И в двата случая има теч на фреон...
То ако ставаше с гледане, кучето щеше да е касапин... И аз съм гледал няколко сърдечни опедации по Дискавъри, ама не бих се наел да си правя сам. Ма ти се пробвай, после ще си разправяме весели истории из форума.Първоначално публикувано от maxuel82
Щом има мерак човека нека се пробва.С малко помощ може и да успее.
Касап кажи му за твоето грии дето си монтира сам и трябваше да го оправям и зареждам после.
То не е много за разправяне...Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Аз поне нямах избор - целта не беше да спестя някой лев. Нищо, че ръцете ми растат на правилно място... това е първия и последен монтаж в живота ми. Обет съм положил. И не е, като да не опитах да го предпазя човека от него си...
П.С. Велев, още веднъж ти благодаря, че се отзова тогава, въпреки че бяха празници.
Нека пробва човека, бре ей-й-й-й ...Много голями песимисти сте тука.
Пък и нали Велев е на линия дори и по празниците ...
Празник за мен е щом има работа.
Гледам че си от Плевен , а аз съм в Пловдив ! Има ли някой от форума от Пловдив ???Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Maxuel82,щом си гледал как става и имаш инструменти под ръка мисля,че няма да имаш проблем да си го монтираш сам.Важното е да по тренираш с конусите,другото нещо което трябва да следиш е нивелацията на телата,и като пробиваш дупката през стената да има лек наклон надолу от входа към изхода.Гледай също дренажната тръба да ти се пада отдолу в пакета с тръбите и кабела и да вакумираш после,абе с две думи Прочети си упътването и добре е да сте двама души за монтажа.Аз също съм си монтирал сам и мога да ти кажа,че много си го изпипах монтажа без да бързам (както повечето мантажисти бързащи за следващи адреси).Имаш ли желание нещата ще се получат.Друг ако се сеща нещо може да допълни.Първоначално публикувано от maxuel82
пп.от Пловдив са много тук.