Естествено, че ще избие...
Единствения ти шанс са най-стандартните обикновени стойки, просто да са поцинковани... Никога няма да ръждясат, ако са добре изработени.
Естествено, че ще избие...
Единствения ти шанс са най-стандартните обикновени стойки, просто да са поцинковани... Никога няма да ръждясат, ако са добре изработени.
абе тия най простите стойки си изкарват 10г на климатик 38 кила така че няма нужда да се дават повече пари и за тях
Тия, най-простите, вече не се продават. От доста време са на мода едни, още по-тънки и по-зле огънати, заварени и боядисани. Аз имам и от двата вида. Купих си специялен спрей от Баумакс, 3 в 1. Грунд, боя и лак. С него си реновирах старите стойки, за които ти споменаваш, след което превантивно пръснах и "новите" боклуци, леко започнали да "жълтеят" на места, още след втория дъжд.
Има и пластмасови стойки, които никога не ръждясват, пък и на вид са по - хубави от металните.
Този пост е редактиран от avenger; 26-01-14 в 15:12.
За мен няма нищо по-добре изглеждащо от един готин профил Хилти, но това не е по джоба на българина към този момент.
Възможно е да е от нараняване, но не виждам как може да се избегне то. Фактически двете стойки висят (а не са захванати) на хоризонталната и ръждата е там, където им е контакта. Цялата тежест на климатика е съсредоточена в тея малки допирни точки. Реално май трябва след някоя година ако ме притесни, че може да поддаде там - да 'хлъзна' хоризонталната летва леко надясно или наляво, където няма да има ръжда. Все пак е малко разочароващо, не са евтини стойки, очаквах повече.
Тея стойки наистина са добри, при последваща смяна на машините, които стоят на тях, но дано да се избегне голямото "стичане" на ръжда.
Препоръчвам неръждаеми, поцинковани или полиамидни стойки. Тези горе са добри когато се пускат тръбни пътища и стойки без да се купува машина.