Здравейте,
Имам два климатика. LG C12AWV ArtCool, Mitsubishi SRK25ZG-S. За съжаление така се получи, че мощното ЛГ е в малката спалня, а по-слабото Мицубиши е в големия хол. Така че мисля да повикам фирма да ми ги размени. Все пак искам да задам няколко въпроса.
1. Може ли само да се преместят вътрешните и външни тела, а да се ползват пуснатите вече тръби и кабели? Тръбите на тези модели еднакви ли са? А кабелите? Едното външно тяло искам да е малко по-встрани от досегашното положение, удължават ли се тръбите някак или нови се пускат?
2. Искам да подменя тампоните на климатиците. Доколкото разбрах е добре да взема цилиндричен с прекъсната шпилка вътре. Нещо друго за което трябва да внимавам? Нещо конкретно което да ми препоръчате?
3. Искам да сменя и стойките на външните тела. За 5 години ръждясаха, нависоко съм и духа силен вятър понякога, а и лед се събира, не ми е комфортно да стоят климатиците на ръждиви стойки. Какви трябва да търся? Някакви специално боядисани? Или алуминиеви? Сглобяеми? Заварени? Моля препоръчайте.
4. Аз отпреди години знам един магазин за такива части във Варна. Под Механото на гърба на един търговски център (май се води). Друго място за пазарене има ли под формата на магазин или това е?
Ще съм благодарен на отговори, че да го приключвам тоя дерт, сега както са направо не се търпи. :-(