Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 123
Like Tree268Одобрявам

Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Колко струва определя фирмата, дали искаш да платиш определяш ти!

ХИЛЯДИ ПЪТИ съм писал, че момтажниците НЕ СА ХАМАЛИ, още по-малко пък са длъжни да разглобяват талашитени шкафове, монтирани с плюнка, които най-вероятно ще се разпаднат в ръцете им. Преместване на мебели и всякакви други желания на клиента вероятно някои хора изпълняват, а други не. Във всички случаи обаче, изпълняването на желания струва пари.

Аман от клиенти, които очакват да им избършеш задника, щото видиш ли 170 лева за монтаж били предостатъчно...

Ти даваш ли си ясна сметка какво остава от тези 170лв? Те всъщност за фирмите са няма 142 лева, защото някои хора плащаме данъци. Хайде сега от тези 142 лева извади материали, горива, закупуване и амортизация на автомобили, инструмент и работно облекло, след това заплати, осигуровки, данък печалба, корпоративен данък и куп други разходи и чак тогава говори кое е предостатъчно.
    Оле, че си объркан...
    Колко струва услугата определя пазара, а не предлагащия услугата.
    Тъй че... първото ти изречение можеш да го преобразуваш наобратно без да влезеш в противоречие.
    Казах, че не съм в час, ти в момента защитаваш тезата, че 170 лева за монтаж са малко, затова е нормално да се очаква част от дейностите, свързани с монтажа да се извършат от клиентите. И понеже сумата е малка е допустимо услугата да не е с необходимото качество...
    Това звучи тъпо според мен.
    Като са ти малко парите - поискай 1170лв за да я направиш както трябва, а не 170! Какво те притеснява - нали клиентът не участва в ценообразуването според първото ти изречение.

Относно това, дали монтажниците са хамали или не...
    Дълги години работех във вносител на IT техника. После нещата се промениха и основният бизнес се трансформира във внос на блиндирани и интериорни врати.
    Та там беше същото отначало - ама те монтажниците не били хамали и не носели вратите по етажите, клиентите да си ги носели. Те монтажниците не били хамали да свалят стари врати, не били зидари да оформят строителни отвори, не били мазачи да оправят изкъртеното след монтажа.

Е... намериха се други монтажници, които са и хамали, и монтажници, и зидари, и мазачи...

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Аз мисля че това клепане на фирми във форум където пишещия е анонимен не е нормално. Тоест да кажем конкурент на определена фирма се регва с някъв ник и почва да пише за да омаскари фирмата. Е кажете това нормално ли е?
    Напълно нормално и задължително.
    Общодостъпна трибуна, всеки който се чувства неправилно наклепан има пълната възможност да изкаже своята гледна точка.
    Така, всяко клепане ако е такова се обръща срещу направилия го. За да поддържаш реноме е необходимо да отделиш усилия - част от тях са да следиш за реномето си в онлайн пространството и да го защитаваш, когато сметнеш, че е необходимо.
    SPSt, kalcheff1, JOKVN и 4 други харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Напълно нормално и задължително.
    Общодостъпна трибуна, всеки който се чувства неправилно наклепан има пълната възможност да изкаже своята гледна точка.
    Така, всяко клепане ако е такова се обръща срещу направилия го. За да поддържаш реноме е необходимо да отделиш усилия - част от тях са да следиш за реномето си в онлайн пространството и да го защитаваш, когато сметнеш, че е необходимо.
    Не знам тук дали въобще думата "реноме" има място. На въпросните не можеш им намери офиса. Мъж ми ги е търсил половин час, докато ги открие къде се помещават. Ни име на фирмата на вратата, ни дявол. Нормалните фирми не ги е страх да се покажат кои са и къде са, не мислите ли?
    dodo_pv, DUNDURMA и jonny33 харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Офиса се намира лесно, стига човек да ползва интернет, като гледам фирмата коректно си е поставила "задължителната" табелка с работно време МОЛ и т.н.
    Относно клепането, е важно да се представят факти, снимки и т.н., а дали другата страна ще се защитава или не зависи само от нея.
    VeleV.Klima и radobenoto харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016

Цитат Първоначално публикувано от P.Hristov Виж публикацията
    Офиса се намира лесно, стига човек да ползва интернет, като гледам фирмата коректно си е поставила "задължителната" табелка с работно време МОЛ и т.н.
    Относно клепането, е важно да се представят факти, снимки и т.н., а дали другата страна ще се защитава или не зависи само от нея.

Това са Хит Клима, справка тук: https://www.facebook.com/HITklima/info/?tab=overview

Пък защо пише ТОКЛИМАТИЦИ, нямам понятие.
    Този пост е редактиран от ivka03; 04-02-16 в 09:17.

6. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Това не е съд. Всеки има право да изкаже негативно мнение за услуга, продукт или фирма без да е задължен да прикача към него каквито и да е документи.
    Абсолютно същото важи и за позитивното мнение.
    Също така, всеки може сам да прецени доколко да се довери на дадено негативно / позитивно мнение, както разбира се и фирмата може да прецени дали да отговори на него...

Чудесен пример за полезността на отговора е Букинг.ком.
    Хотели - с хиляди. Мнения за тях, както положителни, така и отрицателни - милиони.
    Единици от хотелите си правят труда да ги четат и отговарят - както на положителните, така и на отрицателните. По някаква "неведома случайност", оказва се, че тези които отговарят постепенно изчистват негативите и се превръщат в най-търсени...

Та, по-леко с бюрокрацията и усложняващите бумаги. Мнението си е мнение, независимо от заряда му и единствено е необходимо да спазва правилата на форума. А в тях няма изискване за доказателствен материал до 5-то коляно за да можеш да споделиш нещо, което те вълнува.
    Негативните мнения трябва да се приемат позитивно Те помагат да подобриш продукта, който продаваш и са жизнено необходими за да си в час с реалността.
    dodo_pv, svetlio1, justify и 4 други харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от ivka03 Виж публикацията
    Това са Хит Клима, справка тук: https://www.facebook.com/HITklima/info/?tab=overview
    Според търговският регистър, фирмите Ми Клима, Де Де и Хит Клима, имат един и същ управител
    Та така.

- - - - - - - - - -

Това не е съд.
    По някаква "неведома случайност", оказва се, че тези които отговарят постепенно изчистват негативите и се превръщат в най-търсени...
    Съгласен съм, не е съд, точно за това всеки може да каже каквото пожелае, независимо дали е вярно или не. Проблем посочен от клиент може да се отстрани, ако наистина съществува, а ако е просто "клевета", какво правим? В българия затова я има приказката "Аз да кажа, че сетстра ти е к**ва, пък ти после разправяй, че нямаш сестра".
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    VeleV.Klima одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Той може и да не знае че им е управител
    DUNDURMA, justify и P.Hristov харесват това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016

Според търговският регистър, фирмите Ми Клима, Де Де и Хит Клима, имат един и същ управител
    Та така.
    Ми то хубаво, ама аз не съм разследващ полицай да ги търся под какво име се представят, нали? Междувпрочем преди са били Термоклима и са се прекръстили на Ми клима. Справка тук: Термо клима – никога повече! и тук: http://kvasilev.com/images/termoklima.png
    Жалко, че не го прочетох по-рано!!!

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Код, букинга не е коректен пример! Формата за оценка и мнение получаваш единствено след резервация и реален престои, а по форумите анонимни хора могат да дават мнение за фирми с които никога са нямали вземане даване.
    P.Hristov одобрява това.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Първите ми два климатика бяха монтирани от "Термоклима". С първият почти нямаше проблем-монтираха го където исках и както исках. На следващата година за другия дойдоха други двама монтажници и се започнаха едни кандърми-Ама защо го искаш там, там не може, ние не монтираме така и цял набор номера. След като им казах, че посмъртно няма да им подпиша, че съм съгласен с мястото на монтаж, ако не го сложат, където искам, след като им показах, че в другата стая по-голямо вътрешно тяло е монтирано на същия трегер и след като им казах ако не могат да монтират да си взимат куфарите и да си тръгват, взеха, че го монтираха и стана добре и точно както го исках. Обаче кандърмите продължиха почти половин час.
    Написах всичко това с идеята, че много са важни монтажниците за имиджа и реномето на една фирма. Управителят не може да върви с всеки от тях. Некадърници могат да съсипят бизнеса на всеки, ако не ги изрита навреме.
    justify, mirandi и emil vasilev харесват това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Първите ми два климатика бяха монтирани от "Термоклима". С първият почти нямаше проблем-монтираха го където исках и както исках. На следващата година за другия дойдоха други двама монтажници и се започнаха едни кандърми-Ама защо го искаш там, там не може, ние не монтираме така и цял набор номера. След като им казах, че посмъртно няма да им подпиша, че съм съгласен с мястото на монтаж, ако не го сложат, където искам, след като им показах, че в другата стая по-голямо вътрешно тяло е монтирано на същия трегер и след като им казах ако не могат да монтират да си взимат куфарите и да си тръгват, взеха, че го монтираха и стана добре и точно както го исках. Обаче кандърмите продължиха почти половин час.
    Написах всичко това с идеята, че много са важни монтажниците за имиджа и реномето на една фирма. Управителят не може да върви с всеки от тях. Некадърници могат да съсипят бизнеса на всеки, ако не ги изрита навреме.
    Аз бих добавила следното - когато има рекламация от клиент, управителят не може да се държи като ощипана булка, да си сменя мнението през 5 минути, да се крие /поискахме среща в удобно за него време, но уви/ и да прави комисии относно основателността на рекламацията от офиса си. Дори клиентът да не е прав, той е длъжен да изслуша и неговата гледна точка и ако се налага да отдели половин час и да погледне на място на обекта какво са свършили подчинените му.
    Така се гради имидж на фирма, а не криейки се в миша дупка.
    Аз съм клиент и срещу парите си трябва да получа това, което ми е оферирано. Ако услугата не е извършена качествено, като как това ще се установи, като никой даже не е помирисвал обекта след първоначалния монтаж и не е чул становището на клиента от първо лице. Или всичко е на база казал-рекъл. Ами, естествено, че монтажникът ще каже пред началника си това, което му е удобно, за да си защити хляба.
    justify, SPSt и kalcheff1 харесват това.

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Код, букинга не е коректен пример! Формата за оценка и мнение получаваш единствено след резервация и реален престои, а по форумите анонимни хора могат да дават мнение за фирми с които никога са нямали вземане даване.
    Прав си, какво предлагаш?
    Във форуми - без мнения на хора ако нямат наръч документи за съда?
    Не се приема, докато някой не въведе закон, който да го изисква ще се придържам към моите разбирания за справедливост и свобода на словото.

И... анонимност няма в наши дни. Форумът записва IP адрес, време в което е ползван - той е достъпен за съответните власти при представяне на законово искане за достъп до него...
    IP адресът и времето на позлване си е електронно ЕГН Има го, което не значи, че всеки трябва да го вижда, нали така.
    В общи линии, за толкова години досега не съм ставал свидетел на плюене без основание, подхванато от конкуренция във форума. За сметка на това, стотици пъти се е повдигал въпроса, че видиш ли можело да бъде такова.
    Както с лъжливото овчарче става - може това, може онова - ок, но години опит показват, че въпреки, че може, то не се случва...
    Основание винаги има - дали е съществено се разбира в директен диалог на двете страни.
    Които са поканени да го проведат... За мен платформата е справедлива и всички трябва да са доволни, че времето, в което живеем гарантира това право.
    justify, SPSt, jonny33 и 1 други харесват това.

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Оле, че си объркан...
    Колко струва услугата определя пазара, а не предлагащия услугата.
    Тъй че... първото ти изречение можеш да го преобразуваш наобратно без да влезеш в противоречие.
    Казах, че не съм в час, ти в момента защитаваш тезата, че 170 лева за монтаж са малко, затова е нормално да се очаква част от дейностите, свързани с монтажа да се извършат от клиентите. И понеже сумата е малка е допустимо услугата да не е с необходимото качество...
    Това звучи тъпо според мен.
    Като са ти малко парите - поискай 1170лв за да я направиш както трябва, а не 170! Какво те притеснява - нали клиентът не участва в ценообразуването според първото ти изречение.

Относно това, дали монтажниците са хамали или не...
    Дълги години работех във вносител на IT техника. После нещата се промениха и основният бизнес се трансформира във внос на блиндирани и интериорни врати.
    Та там беше същото отначало - ама те монтажниците не били хамали и не носели вратите по етажите, клиентите да си ги носели. Те монтажниците не били хамали да свалят стари врати, не били зидари да оформят строителни отвори, не били мазачи да оправят изкъртеното след монтажа.

Е... намериха се други монтажници, които са и хамали, и монтажници, и зидари, и мазачи...
    Прочети и останалите ми постове след цитирания от теб.

Нищо не съм объркал - аз не искам да съм част, а и не съм част от този "пазар" за монтажи по 150 лева. Аз съм част от съвсем друга пазарна ниша, където не завися от цените на гаражите, а от своите собствения разбирания, затова и монтирам на доста по-висока цена.

Както казах - цената определям аз, а ти решаваш дали да платиш. И да, мога да поискам 1170 лева вместо 170 и го правя (не в такава разлика разбира се)... Нито съм останал без клиенти, нито някой се е разсърдил. Не съм казвал, че парите на мен са ми малко. Те са малко, за който и да е монтажник. Просто някои хора са готови на всичко за 2 лева, а други не.
    P.Hristov одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Предлагам темата да се премести в правилният раздел или модератор да я преведе във вид подходящ за тук. Останалото от поста ти не го коментирам, думата ми беше единствено за примера с букинга. За да може потребителя да се увери в оценката за дадена фирма, то този който я дава е нужно да представи някакви реалистични данни (като в букинг) :-)
    P.Hristov одобрява това.

18. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Предлагам темата да се премести в правилният раздел или модератор да я преведе във вид подходящ за тук. Останалото от поста ти не го коментирам, думата ми беше единствено за примера с букинга. За да може потребителя да се увери в оценката за дадена фирма, то този който я дава е нужно да представи някакви реалистични данни (като в букинг) :-)
    Съгласен,
    Разделът си има модератори, решението е тяхно, аз мога само да им съдействам технически с нещо.
    Аз не съм компетентен да пипам и преценявам, просто участвам като обикновен потребител и си изказвам мнението..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Коя фирма да избера за покупка и монтаж на климатик в София?
    От naydenov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 156
    Последно: 05-11-13, 22:31
  2. фирма за покупка и монтаж на климатик в Хасково
    От MoreT във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-12, 20:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-01-11, 07:51
  4. Избор на фирма за монтаж на климатик
    От korab във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 02-12-10, 21:33
  5. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 14:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе