Ето ви здраво запечатана тръба , и това което е вътре :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ето ви здраво запечатана тръба , и това което е вътре :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ами обливайте по веднъж - 2 пъти месечно с пероксид от аптеката изпарителя. Хем против миризми и за дезинфекция, хем за чисти ванички и дренажна тръба. Лесно и просто.
Не е конструирано така, а говеда го фиксират по този начин, поради некадърност. Тези машини отделят конденз само при много висока влажност, заради високата скорост на турбината и въздуха през кондензатора. Обливането съм правил принудително, като запушвах дренажния отвор и непрекъснато наливах вода във ваната. За проба. Вдигаше минимално консумацията и студопроизводството, по контактен термометър и амперметър.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Говорим за режим на охлаждане нали? Когато конденза се образува от вътрешното тяло, а се пулверизира върху външното.
Да, този модел сама охлажда. Перката на кондензатора е на един вал с турбината на изпарителя. Стига почти до дъното на тавата, за разлика от турбината, поради което само тя загребва от водата и я разпръсква върху кондензатора. Както писах, имаше минимален ефект, според показанията на термоменъра и амперметъра.
Имах два климатика/кондиционера БК. 1500 и 2300.
И двата работеха чудесно и отделяха доволно количество конденз до
момента, в който прочетох инструкцията и се оказа, че тапата на дренажния отвор
НЕ ТРЯБВА да се маха. Сваля се само преди "зазимяване", за да се подсуши.
Яворе, начел съм се през годините на грешно преведени инструкции, техническа документация, свободни съчинения и простотии. Такъв е живота. Имах и втора такава машина, взета на старо и ползвана по начина, който описваш. Няма да споменавам как изглеждаше. И на какво миришеше.
Купих жило за теглене на кабели, никакъв шанс. Стига точно до 60..70см преди изхода на тръбата и спира като в бетон.
Пробвах да сипа меглио да разкисне, но явно има някъде корем и прави въздушен джоб и не мога да вкарам повече от 200 милилитра в маркуча.
Дори и да срежа трасето и да го отпуша ако трябва всяка година да си играя на ВиК...
Утре поръчвам три метра маркуч и един бидон/леген и съм в джаза.
По-голяма простотия не можаха да сътворят бръмбарите в гл....![]()
Миланов, зарежи го това мелио, няма да свърши работа в случая.
Аз на твое място, вместо да се занимавам с туби и глупости, бих срязал кондензният маркуч на 20-30 сантиметра преди запушването и щях да го изчовъркам с един метален шиш. После може да съединиш обратно кондензният маркуч с парченце медна тръба и малко силикон. Даже няма да си личи къде е рязано.
нещо такова : https://www.praktiker.bg/bg/c/Спирал...-3-м/p/463218 ?
тук има различни размери : https://bazar.bg/obiava-19011579/tel...zlichni-vidove
Колега milanov , купи си няколко метра стоманено въженце хвани го на винтоверта и му покажи на тоя бръмбар кой е шефа. Айде![]()