Резултати от 1 до 4 от общо 4

Поправка не LED лунички

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1

    Поправка не LED лунички

    Имам 2 излезли от употреба LED лунички с по 4 диода, мисля бяха квадратни или правоъгълни.

    Проблемът им е че започнаха да премигват, като повечето време не светят а чат пат премигват много бързо, след което отново не светят.

    Някой може ли да предположи какво им е и какво трябва да се направи, за да започнат отново да светят.

    Китайски са, отварях ги да видя имат един микротрансформатор или нещо подобно е, един кондензатор и 2-3 други елемента по миниатюрната им платка.

    Не ми наложително да ги поправя, защото отдава ги смених с други, но вчера си закупих един хоби поялник от ЛИДЛ на батерии от по 1.5 волта, та си казвам "това е добро начало да се науча на най-елементарното".

    Някога като ученик бях в такъв кръжок по електроника и там съм запоявал герамниеви и силициеви транзистори, но това е било преди 25-30 години ...

    А поялника го закупих, защото на няколко години се налага да се прави някакво малко запояване, за което трябва да търся "майстор" каквито от истинската порода според мен вече не останаха.

    Отделно преди 6 месеца на колата се беше прекъснало кабелчето за отваряне на багажника от копчето и чрез дистанционното и тогава отново имах премеждия с "майстори" на които преди това бях показал копчето и ги предупредих, ако не знаят кое къде се намира да не пипат, а да ми се обадят че съм наблизо да дойда, ама те както винаги пипали там където не им работата, та чак дори ми се "оплакаха" : "Едвам намерихме къде се намира копчето за багажника??!!" и натискали къде каквото видят, без да са сигурни, все едно съм им казал "Барайте, натискайте и вадете всичко де що видите по колата..."
    И ми ги препоръчаха като "най-разбиращите и оправните в града", представям си какво е "нивото" на останалите от този бранш ...

    ЛЕД луничките ги бях приготвил за хвърляне, ама що да не се пробвам да ги поправя, ако не е нещо сложно и да изпитам удовлетворение че сам съм си помогнал и съм свършил една добра работа .

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #2

    Отговор: Поправка не LED лунички

    Опитай с кондензатора,при мен той здаваше багажа.Малкия ги оправя обикновенно ,та от него знам ,че там се дънят.Иначе ги трупам и аз в мазата- не знам що.

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #3

    Отговор: Поправка не LED лунички

    БЛАГОДАРЯ.

    Е, аз имам само 2 "натрупани" за около 2-3 години, но изгоряха горе долу по едно и също време та е възможно да е било от напрежението.

    Имам едни с марка BRILUM и са "железни" - от около 6 години са монтирани в кухнята и не са мръднали, но са от най-старите диоди които са обли и са като стъклени.Отгоре на това цокълчето им е керамика, а на китайчетата е пластмаса. BRILUMA не се нагряват изобщо независимо колко часа са светили и дори след 8 часа постоянно светене можеш спокойно да хванеш с голи пръсти и няма да се опариш, дори няма да са се нагрели ...

  5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #4

    Отговор: Поправка не LED лунички

    justify, по импулсни не е добра идея да се пипа ако човек не знае какво точно прави. Пред опушен таван може би е за предпочитане нещо от тези: ЦЪК

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!
    От radop във форум Общ - хардуер
    Отговори: 25
    Последно: 29-11-16, 21:30
  2. Помощ за поправка на лого
    От kod във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 3
    Последно: 26-06-16, 18:29
  3. Поправка на LCD телевизор NEO TF-32284
    От hrushchov във форум Други телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 18-11-13, 20:24
  4. Поправка на флекс
    От dedo pop във форум Домашен майстор
    Отговори: 8
    Последно: 09-10-06, 20:31
  5. Поправка на видео файлове
    От blue_ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 02-02-06, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе