Браво, ще имаш дистанционно и за печката..
Браво, ще имаш дистанционно и за печката..
Ето една възможност за контрол и управление на всякакви отдалечени обекти:Първоначално публикувано от sharan4o
www.tscommunication.com
Най-актуално е това: www.uni98-bg.com/right/HG07.doc
Има ли още хора ползващи АП? Аз мисля, че бях последния дето я изхвърлих миналата година и на нейно място сложих Дайкин Увлажняване Изсушаване. Но до тогава ползвах една много проста схемичка, която я има заложена и от производителя. Вътре абсолютно нищо не бутате. Гледайки схемата приложена по-горе в постовете силовата верига се захранва от кабел 2 на клема R (фаза) и кабел 4 на клема N (нула). Управляващата верига е кабел 1 на клема А (фаза) и кабел 3 на клема N (нула). Както се вижда на схемата нулевата клема е обща за силовата и управляващата вериги. При обикновено свързване (без допълнителни управляващи устройства) на мястото на свързването на захранващия кабел с твърдата връзка или 25А щепсел се прави мост на двете фази (управляваща на клема А и силова на клема R. В моя случай аз направих мост в клемореда Х1 между защитната клема (със знака за "земя") и нулевата клемата N. По този начин "освободих" единия извод на 25А щепсел предвиден за нула и го обединих със защитния извод. На освободения извод подадох напрежение от нормално отворения контакт на часовник за нощна тарифа и свързан към клема А. часовника е "сверен" с този в таблото. По напълно аналогична схема се управлява и бойлера 3кВ със същото (като вид) реле монтирано в бойлерното табло правено от мен. Подавам управляващо напрежение и на двете релета (бойлера и АП).
П.П. Добре че съм си проверявал и пренаправял връзките в разклонителните кутии навсякъде по апартамента и съм си сигурен в тях и в таблото с автоматичните предпазители. Когато стане 22.00ч. и отведнъж се включат 7кВ товар нямаше никакво колебание в осветеността на лампите. Е след приблизително 45 минути товара падаше на 4кВ (бойлера се изключваше и оставаше само АП до 6.00ч.
Моля за мнение. Акумулираща Изгрев 4кw, изгоряла бобина на силовото реле. Такива релета с бобини отдавна не се произвеждали и реших да изключа оперативната верига и да се включва през ключа. Дали ще се товари много ключа, полза се предимно на 1 степен? Установих че фазата е вързана за общия край на реотаните а нулата пуска ключа. Това добре ли е , или да обърна фазата да минава през ключа?