Здравейте ,туко що се регистрирах дано съм нацелил раздела :/ Проблемът е следният: Горд притежател съм на акумулираща печка Изгрев тип реотани от по 2500 вата :/ Печката е преправяна многократно така че свързването вътре е малко миш-маш . Заради високите ватове предполагам печката беше свързана по следният начин - 3 по два реотана като всяка двойка реотани беше свързана последователно така че една степен да харчи по около 1250 вата. Направих следното ,дано не е някоя глупост де , свързах реотаните на две степени по 3 реотана и според изчисленията ми сега трябва да харчи по около 800вата на степен.Така де до тук добре и печката си загрява стабилно вече 4ти час а е гореща :} Но поради висящите кабелаци от релето за степените и преправянките вътре съм решил да вържа чисто и просто два ключа за всяка една от двете степени.Проблемът идва от това че нямам достатъчно познания, а и не намерих инфо като за малоумни какво аджеба представлява бобината преди релето ( мисля че е някакъв контактор ) изобщо нямам представа за какво служи :/ Та конкретният ми въпрос е следният :
За какво служи тази бобина и не може ли чисто и просто като един истински индианец да си вържа две ключета директно да ми прекъсват фазата към двата кръга реотани разкарвайки и бобини и релета и лампички и тем подобни шитни :} И ако не може и има адекватна причина тая бубина да е там, моля за някакво кратко обяснение за схемата по която тр да хвана прекъсвачите към кръговете след бобината защото ми е пълен миш маш какво влиза и излиза от нея... Когато печката е изключена замервам че има напрежение в едни пътеки когато е включена в други ....
Благодаря предварително за отделеното време енергия и прежалени нерви на всички които решат да ми
отговорят laugh)