В спора е истината..... и аз затова не се отказвам
Спора ще продължи след като Kaar научи Термодинамиката. Само че тогава няма да има за какво да се спори.
Хахаха, то досега нямаше за какво да се спори, та камоли "espace и термодинамиката"
Къде ги чуваш тези модерни думи...!?
И на мен не ми харесва идеята да се топли вода през въздух.Въздуха е много лош проводник на топлина,нагревателя вероятно ще свети а водата нищо няма да е чула.А това значи ниска ефективност (голям разход на ел енергия).Другия вариянт е нагревателя да е с много високо съпротивление ,по този начин ще се загрява бавно и ще успява да пренесе топлината си през въздуха.Но това означава бавно загряваш бойлер.
Нагревателя щял да свети, водата нищо няма да "чува" , а отделената енергия от светещия нагревател отива направо в 5-тото измерение.
Вземи си един бойлер на Светлю Шишков и не се занимавай с глупости,има и вертикален и хоризонтален -въпрос на избор...ползвам го повече от 8 години-няма проблеми и е неръждавейка с 10 г. гаранция...
rkk, добре че се включи, та да се върнем към въпроса на човека, откъдето бяхме тръгнали , че много се отнесохме наистина.....
За момента на пазара - от българските бойлери - тези на Шишков са най-надеждни и добри. С две ръце съм за него!
Иначе, espace се опитва да ни убеди, че едва ли не, затоплянето на вода в електрически бойлер с водосъдържател (с вграден класически нагревател) е еднакво ефективно със затоплянето на кофа вода в електрическата му готварска фурна. Ееееххххх......временаааа... Но, това е една друга тема