Първоначално публикувано от
jikanik Здравейте на всички
вижте на какво попаднах съвсем скоро докато обикалях да си търся климатик за тая зима
...климатици LD Electronics... сглобявани в гр. Правец от Levee Electric Appliances JSCo (A newly established Bulgarian-Chinese joint-venture company)
пича в магазина ми изтъкна разни предимства на тея "машини" като компресор и компоненти Sanyo, датчик на външното тяло за дефриза, двойна пита на външното тяло, тих режим на работа и т.н. ...сега...става въпрос за климатици нисък клас, конвенционални, цена м/у 550 и 600 лв. с монтажа...пределно ми е ясно че няма да са някакви невиждани чудесии* но бая се позамислих като направих едно бързо сравнение с другите климатици от същия ценови диапазон по нашите магазини т.к. съм се ориентирал към точно такъв: 12-ка конвенционален до 600 лв и ми се иска да мога да избера от всичките китайски измишльотини възможно най-"свястното"...
до тук добре...обаче...никъде другаде не съм виждал или чувал за тея климатици, пича твърди че била нова фирмата и за това още не били разпространени. Та въпроса ми е: някой да е чувал или да знае нещо повече за тая марка БГ-творения, да не излязат някои супер ментета които го докарват само откъм приказки на дистрибуторите
еднин пример: LS-12CH/C - при отопление изх. 4200 W - 14000 BTU/h - вх. 1350 W, двойна пита с външен датчик, копресор Sanyo......600* лв.
бахти...добре звучи
Ще се радвам ако някой каже нещо по въпроса
Благодаря предварително