здравейте, имам проблем не ми работи климатика след токов удар, таймера мига, а компресора не тръгва
здравейте, имам проблем не ми работи климатика след токов удар, таймера мига, а компресора не тръгва
bestr: Изключи климатика от тока за 3 часа. След това пробвай пак. Би трябвало да се оправи. Не го мъчи да тръгва повече. Пиши за резултата.
здравей, valen1 държах го повече от 3 часа и пак не тръгва. Открих изгорял бушон в платката на външното тяло.....15А възтнових го, но отново не тръгна
Здравейте,и аз имам същия проблем!Климатикът е Келон, таймера мига безконечно,компресора включва мн рядко, обледява вътрешното тяло, макар да е нагласен на 32 градуса топло и се налага спиране от контакта,моля помагайте!!!Първоначално публикувано от bestr
На режим вентилация перката работи на всички режими.
Възможно е да не се подава напрежение към бобината на четирипътният вентил превключващ режимите, бобината да е изгоряла или вентила да е блокирал. Проверява се отива ли напрежение, проверява се съпротивлението на бобината и ако не е там проблема се почуква по ръбовете вентила с надеждата да превключи. При механични проблеми с вентила се сменя.
да мисля че нещо е заяло,днес след много неуспешна игра с дистанционното,отворих външното тяло и почуках с отвертка чу се щракане като на клапан и готовоПървоначално публикувано от valen1
)
направих му тест 10-20 пъти всичко е ок !!