ИМА ЛИ НЯКОЙ НАБЛЮДЕНИЕ ВЪРХУ ТОЗИ МОДЕЛ
http://en.kelon.com:8080/singleProduct.jsp?id=543
ИМА ЛИ НЯКОЙ НАБЛЮДЕНИЕ ВЪРХУ ТОЗИ МОДЕЛ
http://en.kelon.com:8080/singleProduct.jsp?id=543
Аз имам наблюдения в/у по-големия модел, но не съм сигурен дали е 18-ка или 24-кат. Утре мога да проверя и ще ти кажа ако те интересува конкретно. Пластмасата пука, не много, но се чува. В режим отопление, при размразяване клапата на вътрешното тяло се затваря, но вентилаторът продължава да работи и за отрицателно време в помещението температурата пада осезаемо. Също така изпитваме съмнения, че температурният датчик на вътрешното тяло не е на правилното си място/не е в ред, защото при достигане на зададената температура климатикът спира и не тръгва докато в стаята не стане наистина студено или не качим градусите от дистанционното. За да се поддържа някаква температура цяла зима температура климатикът беше натроен на максималните градуси, за да спира по-рядко. Монтажът от монтажната група на Осака е сравнително добре изпълнен. Ако искаш след 2-3 дни мога да ти покажа снимки.
мерси за сега но ме интересуват отзиви за 9 или 12 а за температурния датчик може да си прав защото ако стаята ти е с лоша изолация и датчика е забутан някаде по навътре в климатика то може да имаш такива ядове а като добавиш че сигурно на всеки час се размразява поне 10 минути то тогава може и да става студ. аз не мисля че ще имам проблеми с отоплението апартамента е вътрешен и с външна и вътрешна изолация и рядко през зимата температурата може да падне под 18 градуса мен повече ме интересува да не спира като падне температурата под -10 градуса и да е сравнително надежден да не ми се налага да се виждам с сервизните техници през 2-3 месеца по една или друга причина. иначе съм го гледал и добре изглежда като изработка ама дали ще се намерят хора в този форум които да са го ползвали тая зима ще видим - скоро ще трябва да реша да си взема някакви клими спрял съм се на 2-3 модела в ценовия клас 650-800 лв ама все още не съм решил. всеки си иманякакви плюсове и минуси
абе по-добре си вземи нещо друго!
къщата където е сложен е чисто нова с вътрешна и външна изолация. зимата изобщо не са ги използвали не защото не топли, а заради горният проблем който описах - изключва се след като достигне температура и след това заспива. викали са сервиз, но им казали че всичко му е наред... климатикът е дръвце. собствениците искат да го видят как ще се държи през лятото, за да знаят преди или след това това да го подаряват на някой.
[img=http://img377.imageshack.us/img377/2148/dsc01209ba3.th.jpg]
[img=http://img252.imageshack.us/img252/5524/dsc01212yj2.th.jpg]
[img=http://img377.imageshack.us/img377/5561/dsc01215kz2.th.jpg]
[img=http://img72.imageshack.us/img72/8092/dsc01216jl3.th.jpg]
мерси за снимките и за мнението. имам познат който е монтирал само 18 и 24 той няма наблюдение върху работата но не са го викали за ремонти. а какво имаш предвид под заспива. тотално ли спира да работи или се включва на по големи интервали. а това че има хора които мислят че климатиците над 2500 лв струват а другите са дърво го знам ама не е така. според мен твоите познати имат проблем с термодатчика или по електрониката на тяхно място бих се обърнал към друг сервиз за мнение или пък бих викнал пак монтажниците. другия вариант е температурният диапазон на включване и изключване да е по голям от 5 градуса и ако в къщата не истива бързо при условие че има изолация и температурата не пада с 5 градиса в интервал от 1 час то и климатика няма да се включи. но честно казано четох някъде че някоя фирма си мотирала 5 такива с цел отопление на офиси и като паднали температурите под 0 те отказали и сега чакали да им ги сменят и странното е че нищо друго неможе да се намери в интернет за този модел което ме навежда че този модел почти не са го монтирали през есента и зимата. в практикера имаше мостра на която пишеше че става само за охлаждане и се виждаше че е бил монтиран и върнат защото от едната страна беше счупена пластината пез която минават тръбите
днес се видях с приятеля ми и той каза че също е имал проблем с една 18 - също заспивала но сега не знае дали го е оправил защото сега се стопли и климатика не се ползва за отопление
за голямо мое съжаление и аз имам в къщи модел Osaka CH-12CN.
Направо си е за съжаление в сравнение с 4-те Фуджицу, които имам в останалите стаи, но тъщата си искаше такъв какво да се прави.
Не съм го пускал много и нямам наблюдения в студено време.
Но имам един въпрос: взиман е от Екоклима, това значи ли че е произведен от Келон или е събиран в БГ или?
Доколкото съм чувал този модел на Осака го водят един от най-добрите?
в българия не се произвеждат а също и не се сглобяват климатици. единственото което се прави в бургас е да лепят лепенки на климатиците и слагат упътвания и евентуално да имат сервизна база и склад с резервни части а също и склад с климатици които предлагат на нашия пазар които са произведени в различни заводи в китай от където и идва проблема с качеството защото няма постоянство при вноса а и все пак от китайско до китайско разлика от небето до земята. има такава китайска техника че и японците биха им завидяли но цената е по висока дори от японската и това никога няма да се внесе в българия. иначе разкажи за впечатленията и не ги сравнявай с климатици които струват 3-5 пъти по скъпо. особенно ме интересува през зимата заспивал ли е както говорят и дали се е ползвал за отопление.
сравнението с по-скъпите е просто неизбежно тогава, когато имаш 4 от скъпите и 1 от по-евтините.
Но все пак ако има погледнем цените наистина си прав - фуджицутата са от 1500 до 2000 лв., а осаката 660 лв. с монтажа.
Не съм го ползвал зимата, защото в стаята, където е сложен не живееше никой, и на студено не съм го пускал, но ще видя при първите запуксания дали прави някакви проблеми.
може ли да ми обясниш по-подробно за какво "заспиване" говорим?
В България се правят климатици в гр.Правец и са с наименованието LD.
Виждали си ги как ги правят или само им слагат леенки и стикери,това са си чисти елити или темподобни.В този завод правят кофички за кисело мляко.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Бях обещал да дам отзиви след като видя как работи този модел.
Лятото за хладно се справя - като направя отбелязката, че в къщи държим всички врати отворени в апартамента и му помагаха още 4 бр. фуджицу, същото що се касае до отопление.
Засега няма някакви забележки и проблеми, но още не е дошла тежката зима. обещавам тогава да пиша повече.
Айде зимата дойде, дай отзиви че и аз ще взимам такъв![]()
Не чакай отзиви, все някой ще го похвали, за да не е само той набутаният!
На тия снимки от ico-bs - прави ми впечатление че много кабели, много нещо влизат във външнното тяло, какво е това чудо?
Тук каквото и да напише човек, при това тотално отричане във форума на осаките, просто няма смисъл. Аз моето мнение си го казах за този модел в другата тема за избор на климатици. Ясен може да го види там.
Пък на който не му харесват осаките, да си купи други китайчета - прехвалената Мидея, например, енергиен клас Д в повечето случаи с коп 2 и нещо...![]()