хахаха............ Поискай да ти сменят двигателя на вентилатора на вътрешното тяло това ще ти реши проблемите....
хахаха............ Поискай да ти сменят двигателя на вентилатора на вътрешното тяло това ще ти реши проблемите....
Колега коя фирма ти направи смяната?
такива свободни съчинения в климите няма.
Това е България и тук всичко е възможно включително и свободните съчинения...![]()
Моля да си чатите на ЛС. Благодаря.
Не искам да злепоставям фирмата, защото съм много доволен от отношението им.Първоначално публикувано от cooler
Просто искам да проверя твърдението им.
вътрешният топлообменнник,външният и количеството фреон са точно сметнати от завода всичко остананало е компромис
Тук бях умувал по подобен хибрид http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg234714
Дори и при еднакви вътрешни тела в паметта на контролерите са заложени различни константи определящи работата на климите. разликите произтичат от различните мощности на компресорите. Момента на размразяване също може да се обърка. Този хибрид който е на работа не размразява добре.
Интересно на кого ли са пробутали обратната комбинация.![]()
Не съм от Варна.Първоначално публикувано от zz_stefanov
Да кажа честно откакто стана тази смяна (почти седмица) въобще не е включвал на размразяване, но и не е заскрежавал грам - сух студ е навън.
Днес обсъдихме с продавача/монтажника нещата, звъняхме във Варна, гледахме и вътрешните тела - НЕ СА еднакви. За утре уговорихме смяната и на вътрешното тяло.
Няма измама. няма пробутване. Доколкото разбрах има няколко партиди от тези КОБЕ - и някои има еднакви, някои са с малки разлики, други съвсем различни. За да е най-безболезнено бяхме решили този вариант (смяната на външно тяло е за минути, а смяната изцяло си е един вид нов монтаж), но стана ясно че няма да стане.
Браво твоите хора са пичове...
Има логика да е така. Пускай вътрешното тяло на максимален вентилатор и си готов. Мисля, че в случая си на далавера.Първоначално публикувано от koranto
Ако компресора е 12-ка значи харчи повече ток, за по-малък топлообмен, но постига по-високи температури, т.е. работи по-малко време, значи не може да се каже дали е по-ефективно или не.Първоначално публикувано от koranto
Имал ли е някой проблеми с двигателя на вътрешното тяло на E9GKE ?
gaika, не успях да разбера как така ни в клин, ни в ръкав задаваш такъв въпрос точно в тази тема?! Има си специална тема за климатици Panasonic...