Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Климатици MITSUI

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    1,208
    #16

    Re: Климатици MITSUI впечатления ?

    Явно наседниците на mr.Takatoshi пробват нов бизнес .... и явно някой е прозрял че всички брендове включващи японски имена се продават добре на европейския пазар ..... Като OSAKA, KOBE, NAGOIA и тн

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    263
    #17

    Re: Климатици MITSUI впечатления ?

    Цитат Първоначално публикувано от Alexi


    В момента концерна Митсуи се състои от холдинг включващ :
    Mitsui & Co., Mitsui Construction Co., Mitsui Engineering and Shipbuilding Co., Mitsui Mining & Smelting Co., Mitsui Mining Co., Mitsui OSK Lines Ltd., Mitsui Petrochemical Industries Ltd, Mitsui-gold, Mitsui Real Estate, Tri-net Logistics Management, Mitsui Chemicals and Pacific Coast Recycling .
    E точно един от тези концерни произвежда климатиците!Не са правени в китайски гаражи и по джонки!

    Все едно "Кремиковци" да произвежда сладолед....
    Тука хората в този форум паднаха с дъжда вчера и затова толкова разбират от климатици!!!!

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #18

    Re: Климатици MITSUI впечатления ?

    Slushai pich,
    Ne sum naiasno dali znaesh, no ima goliama razlika, mejdu tova koeto si slojil kato link i tova koeto predlagat kato klimatici Mitsui. Tezi bezimenni kitaiski klimaticheta sa s neqsen proizhod i edna i sushta firma proizvejda klimatik, hladilnik i t.n. gluposti. Nito designa, nito tehnikata vutre e sushtata. Men mi otvoriha i mi pokazaha na moite komresorite - Toshiba i Sanyo (kazaha mi che multi splita e Toshiba, a drygoto Sanyo). Sorry ama az sum rabotil v Mraz i znam che Sanyo sa nai-dobrite hladilni kompresori.

    Govorih dnes s moqt priqtel i toi mi kaza, che e hodil v zavoda koito se namiral v Hong Kong, a i v evroipeskiqt ofis v Italy. Logoto i emblemata sa razlichni, kakto ako trqbva da obqsnq na elementarnite vi mozuci sa razlichni logotata na BMW i Mini, no sobstvenika e edin i susht.

    Ako imate vuprosi - 0888 914 093 ili 0888 914 129 - picha e mnogo naqsno i shte vi pokaje vsichko koeto iskate. Nqma smisul da vi obejdavam, kato mojete da idete i da gi vidite.!
    Тези климатици се появиха преди три години в италия,предлагани от местна фирма.машините са едно към едно с тези на Gree,само със сменени декоративен панел на вътрешното тяло и различна решетка на външен вентилатор.Практика,много често при повечето фирми.Италианците са царе на тези дегизировки.Качеството на GREE е може би най-доброто в китай,но в никакъв случай не може да претендира за това,което се обевява по-горе.Относно компресорите-всички китайски климатици са с компресори Sanyo,Toshiba,Hitachi,Matsushita/Panasonic/,всички Made in China.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    1,208
    #19

    Re: Климатици MITSUI впечатления ?

    CORRRRECT!!!

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    349
    #20

    Re:Климатици MITSUI

    Понеже съм малко или много експериментатор реших да взема един такъв климатик 24-ка. За добро или лошо климатика е монтиран и въпреки, че в темата за мидея ми беше написано, че не е добра идея да слагам един голям климатик за целия апартамент прецених, че други варианти нямам и не искам евтини климатици да ми бучат на главата, а пари за скъпи няма. Времето ще покаже дали съм прав. За момента мога да кажа, че топли добре голяма част от апартамента, но след като съм го взел за охлаждане и топлият въздух не минава добре през вратите си е добре. Като стане достатъчно горещо ще го видя и за охлаждане.
    Какво е това животно Митсуи и колко е дълбока заешката дупка?
    На кашона пише MBEO24HL14R и вътрешно тяло MBEI24HL14R. Като гледам нищожната информация в интернет, това си е ОЕМ марка както повечето китайски отрочета, но това някакси го пробутват за японско, което разбира се не е така.
    Като цяло монтажната група не си свърши работата както трябва и след тях си дооправях нещата, като още къртене за правилно отвеждане на конденза от вътрешното тяло, както и допълнителни действия да може все пак щипките на вътрешното тяло да са закопчани. Стигнах до извода, че парите за монтажа да ги бях дал за инструмент и да си го монтирам сам, отколкото на "монтажниците", но така става от познати на познати, които се занимават с климатици.
    Сега компресора. От обясненията на монтажника климатика бил с компресор gree, да, ама не, компресора е самсунг G5A240JUAJM. Навсякъде гледам, че пише за климатика Клас А-А, което според сайта на самсунг (http://www.samsung.com/global/busine...cts_R410A.html) не е вярно и като гледам си е Клас С за отопление. Тук не съм сигурен, дали другите елементи от веригата не могат да вдигнат класа по някакъв начин, но по-скоро не могат.
    Малко за шума. Вътрешното тяло си е голямо и шумно като мотора има само 3 степени, като най-ниската си е много близо до най-високата и е доста шумна. Една голяма тъпотия е вътрешното тяло да не си помни настройките на пластмасите, които насочват въздуха и след всяко достигане на температурата и последващо включване си ги наглася на някакво предварително зададено положение. Външното тяло е сравнително не дразнещо като шум. Свалил съм предпазителя (решетката) на перката, че иначе се чуваше едно свистене на въздуха.

    Тръбния път е около 1.5м, системата е вакуумирана преди да пуснат фреона, но не мериха налягане.(то как ли ще мерят, като няма никъде информация колко налягане трябва да бъде в отделните режими). Като стартира работа компресора, шума е нормален, но като поработи известно време и се появява едно нискочестотно бумтене. Трябва ли да се намалява количеството на фреона в системата (според книжката макс. тръбния път без доливане е 5м, но няма нищо за минимален) или да извикам някой да измери налягането и тогава да му мисля?

  7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #21

    Re:Климатици MITSUI

    Не се притеснявай за минималния тръбен път. Само, би ли споделил параметрите му и цената, на която го взе?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    349
    #22

    Re:Климатици MITSUI

    Този модел излиза на някакви полски сайтове, но успях да намеря това http://intax.ro/pdf/id18/PREZ_DIGITAL.pdf. Като параметри уж е добре, но не разбирам как компресора е COP под 3, а според всички сайтове климатика е COP 3.6.
    Цената е 1144лв. Реших да не спестя 180лв спрямо мидеята, но поне да взема клас А, като не се знае дали няма да реша да го ползвам и зимата.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #23

    Re:Климатици MITSUI

    1-не съм чувал GREE да правят компресори,всички китайчета са с някакви маркови сглобки в роден Китай...
    2-КОП зависи главно от компресора,освен това няма вариант 24ка да е с КОП над 3,6,колкото е изискването за клас А,разбира се ,говоря за климатик от подобен ценови и технически клас.
    3-по въпроса за шума - сега в това по-топло време,пореди голямото количество топлина,отнемано от околния въздух,при работа се получава повишаване на налягането на фреона над допустимите граници. Би трябвало по някое време климатика ти да изключи външната перка,за да се намали този ефект,а след спадане на налягането пак да я включи. Разбира се,остава и варианта климатика да е презареден с фреонец и да се товари допълнително...Трябва си техник в час.....

  11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #24

    Re:Климатици MITSUI

    Впечатляващо! Дават го с по-добри параметри от Дайкин FTX60GV / RX60GV. Не е зле за конвенционален климатик...

  12. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #25

    Re:Климатици MITSUI

    Много прилича на GREE,няма как копа на 7-ца,9-ка и на 24-ка да са еднакви
    Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Впечатляващо! Дават го с по-добри параметри от Дайкин FTX60GV / RX60GV. Не е зле за конвенционален климатик...
    Моля да не се сравнява това китайско менте с Дайкин - нямат допирни точки.

  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #26

    Re:Климатици MITSUI

    Това дигитално дисплейче страшно много прилича на екранчетата на осака, мидея хайсенс и други китайски търговски марки климатици.
    Не бих се учудил ако метода за изчисляване на Коп-а е различен от приетият с директива на ЕС...

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 27-12-08, 23:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе