Здравейте ,
Имам следният проблем с този климатик- DPL AUS12 H53R-G
монтиран е това лято , на студено е работил добре , като не са го ползвали много. Вчера го пускат на топло за първи път и не топли много т.е изходна температура 30 гр –макс, 23-25 бара – 410 фреон , пускам го на студено да видя как ще се държи – пада до 1 -2 бара макс ,
Отначало си помислих че иска малко фреон – сложих му 200 гр с кантар – по лошо – вдига 30 бара бързо , вдига и ампераж- 6-7А , а трябва да е до 5 ,и почва да се тресе много за 30 сек . , докато не включи вътрешния вентилатор,после се оправя- пада на 4,5 А и работи компресора тихо но на 23-25 бара и не топли нищо – 30 гр. вътре .мислих и за вътрешния датчик да не е прецакан и да включва по – късно , но е ок , а и питата не е много топла – включва си когато трябва ,а и след като включи трабва да работи поне на 30 бара – не на 23 .
Източих му тия 200 гр , - пак го прави тва нещо с тресенето и ампеража , но е по-слабо – поносимо е , но пак не топли и 23 бара ,изключих перката вън и падна до 15 бара .
Отворих му капака вън да видя дали има чек – има си , и двте капилярки с по 30 см дължина , обаче ми направи едно нещо впечатление –на филтъра на компресора имаше капки вода от конденз, и като го пуснах на топло за секунди замръзнаха и там почна да скрежи –като чели там става второ изпарение и в компресора влиза леден фреон , а може и течен , в същото време тръбата която идва от външната пита преди да мине през четирипътния и да отиде до въпросния филтър не е чак толкова студена –нормално студена и изведнъж след 20 см в филттъра става всичко лед .това от своя страна ме кара да си мисля , че има много повече фреон , но защо пък като влезе в режим не вдига ампери – пада си на 4-5 А. В краина сметка то остана да го източа и да го заредя с кантара точно и да видим – само тва не съм пробвал .климатика е мой монтаж и никой друг не го е барал , затова не предположих че може да е презареден , ама ...Моля някои ако е имал такъв случаи да помага