Ако искат бърз пазарен дял, 1450...1600макс. За 1900 и нагоре се купуват други климатици.
Еми значи няма да се мъти пазара и всички ще са доволни.
Да де. Цената в небето и ще се гледа само по билбордовете.
Малко търпение и всичко ще стане ясно.
И иначе аз съм все още много доволен от двата C&H. Все още не съм пускал парното и ще видя до кога ще ми бъде комфортно само на климатици. В момента температурата навън е 4 градуса и 90% влажност. И двата идват малки за помещенията, но пък под 7-8 градуса си работят без да спират. Петък ще стане -3 и ще видим. И двата работят доста безшумно-малкият е просто незабележим-както външно така и вътрешно тяло.
12-цата съм оставил на Auto вентилатор и понякога си усилва оборотите, но в дневната не ми пречи. Честно за тези пари не съм очаквал чудеса, но дневната е учудващо по-топла и разхода на ден и месец ме радва в сравнение с газта. Къщата е стара и на ъгъл, така че загубите са големи-с парно или с климатик. Все пак попадам в умерен климат и рядко се задържа под 0 ,особено край морето,но влагата и дъжда при температури около 0 градуса те карат да мръзнеш. Плазмата си работи,Wi-Fi , също, не е правил дефрости- бях писал преди време, че имах 2 дефроста-при много ниски вътрешна и външна температура започва работа с дефрост,но сега само го намалям на 18-19 градуса през нощта и не съм го видял да прави дефрост.
Ах да и няма пукане, скърцане, трепети,въздишки и т.н.
Този пост е редактиран от stainway; 29-11-17 в 01:34.
Относно коментар за цените в Италия - през лятото братовчед ми в Триест си монтира климатик - по-скоро за охлаждане - за отопление са на газ. Сложи си Gree Chdnge мисля - цена на климатика 300 евро , монтаж 560 евро - явно всеки си избива разликите по различен начин.
Верона, свързване на бойлер - 150 евро. Сам не можеш да го свържеш, глобите са до небето.
Така и трябва да бъде, но след като взимаш пари за дадена услуга трябва и да я извършваш качествено а не мърляво. Не е често тези, които си вършат съвестно работата и имат съответните знания да бъдат също толкова платени ,както и тези, които не знаят, не могат и не искат. А клиента търпи всичко това с вдигане на рамене. Вакуумиране само ако валяло- и такава глупост прочетох.
В интерес на истината тука можеш да си свършиш цялата хамалогия по инсталирането, дупки, стойки и т.н. но за пускане в експлоатация на климатика трябва дойде лицензиран техник ,продухва, тества под налягане, вакуумира , пак замерва...Регистрира машината и всичко се знае, за гаранция ако се наложи се обръщаш към производителя .
- - - - - - - - - -
При мене в момента е 1 градус и 100% влажност на въздуха. Климатика е настроен на 22 и си ги поддържа без проблем. Външното си работи нормално, топлообменника е сух, не е прави дефрост..https://youtu.be/bRnQKUVjIBI
Сега може и да го намаля до 21-20 градуса, защото съм си сипал малко хубав коняк .
П.П. Преди малко го видях за първи път заскрежен. Тука продължава да е около 0 градуса и 100% влажност. Взех стълбата и се качих да го снимам от близо. Чува се само вентилатора и компресорът си мърка монотонно https://youtu.be/zFgo3YpwmP4
След няколко минути се размрази-също много скучно като музика https://youtu.be/wsitVfolAiQ
Този пост е редактиран от stainway; 01-12-17 в 14:03.
Последен update-тази вечер температурите паднаха до -4,мъгла и 100% влажност. Прави размразяване само когато се заскрежи- последно беше преди 2 часа...Топли учудващо добре за цената и параметрите си в помещението ,което е прекалено голямо
Този пост е редактиран от stainway; 02-12-17 в 04:44.
Не ти е наред нещо музиката на външното. Искаш ли да ти покажа каква е на истинските климатици.
/на лично показвам само/
Не знам. Сигурно е така.Вътре не го чувам и нямам намерение да излизам всеки път да го гледам и слушам Във всеки случай не е по часовник ,прави го само ако е заскрежено външното тяло.
За тези пари-толкова
П.П. Тук температурата е в момента 0 градуса (усеща се като -4) 100% влажност на въздуха. Гледам ,че се размразява през около 2 часа....Работи на 22 градуса и си ги поддържа без проблем
- - - - - - - - - -
Да така е липсва определен ритъм
Този пост е редактиран от stainway; 02-12-17 в 16:45.
Ето един модел на Gree amber работи с добър минимум, може някой от моделите на CH да е същия
https://www.youtube.com/watch?v=zWnAU23-Qs8