Мм... да , явно е заразно....
Няма страшно -аз съм ваксиниран и ще го изкарам в много лека форма
П. П. След като слезе до 140 вата, остана така 1 час, външното върти много тихо.
Предполагам, че това му е минимума .За мен наблюдението приключили, чакаме зимата
П.П.2 Увеличих му зададените градуси и външното спря, вътрешно продължава да вътри :
Напълно изключен ( stand by) :
П. П. 3 Оставих го на охлаждане и го погледнах няколко пъти -кротнал се е на 120-125 вата, предполагам това са му възможностите :
Този пост е редактиран от stainway; 04-06-18 в 00:06.
Днес реших ,че меките и безобразно скъпи тампони, не са му нужни. Ще ги ползвам на друг климатик ако стане нужда. Така че разкачане, сменяне, конуси, вакумиране... Ще видим дали пак е така тих
И аз работя с такава конусна дъска на Value,много добър избор.
Махнах му и горният капак -като малък също си разглобявах играчките и не винаги успявах да ги събера
И аз си взех такава - ексцентрична. Много хубави конуси прави, ако знаеш как да я използваш.
- - - - - - - - - -
stainway, ти ме разби.Разкачане на тръбите само за да махнеш тампоните? Защо посто не надигна леко и не подложи едно дръвце отдолу?
Така и така си го отворил, може ли да погледнеш малкият сегмент на питата, на едно или на няколко места е свързан към другите два реда на топлообменника?
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 07-06-18 в 16:01.
Ами защото нямам дръвце
Не сериозно ,отзад откъм компресора е много трудно достъпен и не ми се искаше да напрягам тръбите, крановете.
Така ми се стори по-удачно,пък и нали трябва да си ползвам играчките
Предпочитам да съм сигурен ,че всичко е наред, вакумирано и да не ми се налага да се катеря на покрива на бараката.
П.П. Съжалявам, но вече е затворен. За да видя това, което те интересува трябва да му махна уплътненията, който са много...
Не искам да ставам пишман майстор
- - - - - - - - - -
За днес стига толкова Според мен си остана много тих и без меките тампони
https://drive.google.com/open?id=1V7...4YOq-a0AbvNxFd
https://drive.google.com/file/d/1AoS...ew?usp=sharing
Този пост е редактиран от stainway; 07-06-18 в 16:20.
Е аз не съм толкова добър и затова и си го направих по дългия начин
П. П. Специално за milanov -външна температура 27 ,зададена вътрешна 22,5 вентилатор на ауто
Този пост е редактиран от stainway; 07-06-18 в 18:38.
Много добър минимум за толкова мощна машина, но на отопление може да е по-висок , като е по хладно ако ти се занимава може да го пробваш на отопление, макар че на зима ще е най-точно измерването.
Ооо, през половин градус значи може да се сменя заданието. Това ми харесва.
Да през половин градус се сменя температурата.
На отопление си поиграх малко, но при външна 14 градуса не мисля, че е сериозно да го коментирам. Хубавото на Он/офф- а е че отчита много точно температурата.Правих си експеримент с добър дигитален термометър -надвишава с 0,3 градуса заданието и минава в офф ,при 0,2 градуса под заданието тръгна пак с гореща струя и изключително дискретно.
Развърта до 900-1000 вата (много плавно) и пада на 700,после до 600 и минава в офф, но още веднъж това миналата седмица при външна 14 градуса. На финландския форум е мерен до 185 вата при 0 градуса....
Ще видим през зимата какви ще ги върши, но и така да си поддържа температурата,без да го усещам - устройва ме .
Този пост е редактиран от stainway; 07-06-18 в 21:03.
Не знам колко струват тампоните при Вас,както и в Бг,ама едва ли толкова,че да се пробва без тях.То ако има шум ще се получи зимата при обледяване се увеличават вибрациите.Не знам дали сте пробвали експеримента с центрофуга където за да работи се слага втора епруветка и грамажа и трябва да е точен иначе ужасно биене.Тук оборотите са по-малко,ама лед в/у перката напр. може да доведе до вибрации и от там шум(според мен).
Въпросните тампони ми стуваха 35 евро- наистина много меки, на практика са пружини с различна твърдост откъм компресорната част ( по-твърди) и т.н. Продават се с различни диапазони за тегло:
https://www.frissewindbarneveld.nl/c...llingsdempers/
Нямам притеснения, че ще стане по-шумен- при допир на външното тяло не се усещат никакви вибрации, а за обледяване точно на този модел трябва да стане някакъв катаклизъм с времето.
Той и сега е на обикновени тампони, който според мен не правят нищо , но тука ги дават безплатно със стойките.
Другите ще ги ползвам на друга машина ако има вибрации-те наистина помагат, но ако тялото е тихо-не виждам смисъл .
Ще поживееш и ще видиш. Зимата ще си проличи. Виждал и като 3-те ми машини без тампони и 3-те пеят, дори и в големите студове. Аз, въпреки това, не бих си махнал тампоните, нищо че и зиме и лете са доста кротки. Всеки случай, не пречат. Но всеки си действа, както го акъл учи.
П.п. Машината с подгрев ли беше на тавата?