Ето едно кратко видео, което показва как компресора продължава да върти при постигане на зададената температура. При мен спира вътрешната турбина и се включва директно с топъл въздух след това.
https://youtu.be/CfJpMI7vK50
Казваш турбината на вътрешното спира. Не се върти. И няма начин да се усети т.н. хлад от обдухване при off. Клапите вдигат ли се?
Има ли връзка с външната температура, и на +10...15° и на -10° ли така работи. Колко време продължава този off с 45w консумация?
Много въпроси, но стана интересно.
Турбината на вътрешното тяло спира, клапата се вдига до средно положение и така докато температурата падне до един градус под зададената (рекламата е до 0.5 градуса). През това време не обдухва. Забелязах че при разлики над 10 градуса външна и вътрешна температура работи по-дълго и се опитва да поддържа температурата без да спира, струята става по-малко гореща. Предполагам че софтуера е така програмиран. Вчера беше станало хладно и много силен вятър, не се изключи нито веднъж.На -10 не съм пробвал, предполагам, че в моята ситуация ще работи непрекъснато. На кратко ако достигне зададената температура и градус отгоре и не може да поддържа се изключва и не духа. След като температурата спадне се включва с горещ въздух. Няма пукане на пластмасите. Пукане съм чул единствено, когато си играх и го пробвах от студено на топло...
Този пост е редактиран от stainway; 29-10-17 в 13:46.
Това е много хубаво, забележи тези 45w дали ще ги има и при +15° външна. Примерно както беше времето при нас миналата седмица, сутрин +3..+5, а през деня стига до +15..+18° и си е оставил човек климатика на 22°. Като пекне слънце и може да е цял ден в off, и 45W консумация няма да е икономично.
Не разбира се, че не ползва 45 вата когато изчаква. Вижте поста #46. Важното е че не духа студено, а този минимум на компресора не означава, че ще се топлим с 45 вата. Пак повтарям при разлики над 10 градуса си работи и поддръжка температурата,духа не толкова горещо.Като изчаква според замерванията на Терко за час и половина 11 вата. Аз нямам възможност да ги меря, включени са при мене не през контакти и щепсел (имат си прекъсвач),но по груби наблюдения от електромера при отопление пада на около 300 вата.
"Точилка " или не ще видим, но поне няма да духа хладно
Този пост е редактиран от stainway; 29-10-17 в 20:12.
Сега последно къде се произвеждат тази марка климатици? В заводите на Грии ли или незнайно къде? И всъщност Грии под прикритие ли са или не?