Моя с 40 кила външно при -15 запазва 43%, тея COOPER-и ще са някакви извънземни климатици, хипер или ултра инвертори разбираш ли![]()
Моя с 40 кила външно при -15 запазва 43%, тея COOPER-и ще са някакви извънземни климатици, хипер или ултра инвертори разбираш ли![]()
Дефроства рядко, обаче като почне въздиша жално. Жена ми го оприличи на въздишка на великан. След като размрази почва да духа студено, докато жалузът е нагоре. След минута жалузът слиза и почва да духа малко по-топло. Но този студен полъх го няма на тошибата. Тя си трае и не духа нищо, докато дефроства.
При мен няма шум на външно тяло, работи си, както и когато беше топло. А дефрост прави на няколко дена за 6 мин., до сега не съм видял да е бил заскрежен.![]()
Това и при двата ли е така или само при този с по-къс тръбен път? При мен малкия е с около 5,5 м. тръбен път и не се чува нищо, при другия е точно 3 м. и да има изпъшкване (леко),но за разлика от описаното духане ,при мен не духа докато се размрази и после първо се затопля вътрешното, после завърта леко турбината (в средно положение) и след това си духа горещо. Има все пак някаква разлика във софтуера между Алфа и Веритас мисля.Добре, че дефроства рядко
- - - - - - - - - -
Твоят Нордик се лигави на тази температури![]()
Този пост е редактиран от stainway; 26-01-18 в 02:19.
Студеното духане го прави на климатика с по-дългия път, по-дълъг е с около метър и половина от този на другото в детската стая. В стаята на детето не съм забелязал да духа студено, но и не стоя там толкова, колкото в спалнята.
Дефрост наистина прави рядко. Досега само два пъти съм го засичал със заскрежена пита и то в рамките на една вечер, когато имаше снеговалеж и около -1, - 3 гр. Тогава за около 3-5 мин си изчисти питата и се облекчи в кофата под него. При по-ниските температури -12, -9 предните две вечери не образува въобще скреж.
Виждал съм също външното да изпуфка мощно, без скреж по него и при положителни гр.
Иначе си е шумен според мен, когато повиши оборотите.
Djoro не ни дава малко снимки да му се порадваме на Нордика, затова ето и едно клипче
https://youtu.be/vVrdKw6Z-PM
- - - - - - - - - -
Интересно... Днес го хванах моя в дефрост и го изчаках да видя какво духа. При мен не духа нищо, вдига налягането и загрява вътрешното след това много слабо почва да върти в средно положение на клапата и след 10-15 секунди отваря и духа горещо. Наистина има нещо пипнато между двата модела.
stainway, какво става с Veritas CH-S07FTXQ, доволен ли си от машинката?
Мерси.
Разбира се,че съм доволен. То ако има оплаквания се пишат във форумаРаботи си тихо и кротко, но в интерес на истината не я държа по цял дени нощ пусната-просто обичам да спя на по-хладно.Нямам наблюдения на по-ниски температури от -4 градуса -не е ставало толкова студено.
Този пост е редактиран от stainway; 28-01-18 в 00:18.
Позачетох се за тези C&H. Наистина много добра оферта изглежда. Фрашкани са с екстри и глезотии. Млада, динамична компания. Такива бизнеси движат пазара напред и връщат конкуренцията и съревнованието между брандовете. Замислям се и аз да тествам тая седмица.
на фона на климатиците които имаш .. ще се разочароваш .. безплатен обяд няма![]()
За 650 лева колко да се разочаровам![]()
По-скоро LUCA-та беше разочароваща - 1550 лева за климатик, на който не може да му се насочва въздушната струя настраниДуха само напред.
Обичам такива марки ентусиасти, които се опитват да променят нещо и да се наложат на пазара. В техен интерес е да се постарят в началотоДокато лидерите вече толкова са се забравили, че ни правят каквото си искат - нас, хората които ги храним :D
Иначе няма да се учудя C&H след няколко години (ако все още са на пазара) да занижат качеството и те.
Този пост е редактиран от babati; 28-01-18 в 22:19.
100% ще стане,ако се случи. Като всичко друго,телефони,тв.и какво ли още не.