Моя с 40 кила външно при -15 запазва 43%, тея COOPER-и ще са някакви извънземни климатици, хипер или ултра инвертори разбираш ли
Моя с 40 кила външно при -15 запазва 43%, тея COOPER-и ще са някакви извънземни климатици, хипер или ултра инвертори разбираш ли
Дефроства рядко, обаче като почне въздиша жално. Жена ми го оприличи на въздишка на великан. След като размрази почва да духа студено, докато жалузът е нагоре. След минута жалузът слиза и почва да духа малко по-топло. Но този студен полъх го няма на тошибата. Тя си трае и не духа нищо, докато дефроства.
При мен няма шум на външно тяло, работи си, както и когато беше топло. А дефрост прави на няколко дена за 6 мин., до сега не съм видял да е бил заскрежен.
Това и при двата ли е така или само при този с по-къс тръбен път? При мен малкия е с около 5,5 м. тръбен път и не се чува нищо, при другия е точно 3 м. и да има изпъшкване (леко),но за разлика от описаното духане ,при мен не духа докато се размрази и после първо се затопля вътрешното, после завърта леко турбината (в средно положение) и след това си духа горещо. Има все пак някаква разлика във софтуера между Алфа и Веритас мисля.Добре, че дефроства рядко
- - - - - - - - - -
Твоят Нордик се лигави на тази температури
Този пост е редактиран от stainway; 26-01-18 в 02:19.
Студеното духане го прави на климатика с по-дългия път, по-дълъг е с около метър и половина от този на другото в детската стая. В стаята на детето не съм забелязал да духа студено, но и не стоя там толкова, колкото в спалнята.
Дефрост наистина прави рядко. Досега само два пъти съм го засичал със заскрежена пита и то в рамките на една вечер, когато имаше снеговалеж и около -1, - 3 гр. Тогава за около 3-5 мин си изчисти питата и се облекчи в кофата под него . При по-ниските температури -12, -9 предните две вечери не образува въобще скреж.
Виждал съм също външното да изпуфка мощно, без скреж по него и при положителни гр.
Иначе си е шумен според мен, когато повиши оборотите.
Djoro не ни дава малко снимки да му се порадваме на Нордика, затова ето и едно клипче
https://youtu.be/vVrdKw6Z-PM
- - - - - - - - - -
Интересно... Днес го хванах моя в дефрост и го изчаках да видя какво духа. При мен не духа нищо, вдига налягането и загрява вътрешното след това много слабо почва да върти в средно положение на клапата и след 10-15 секунди отваря и духа горещо. Наистина има нещо пипнато между двата модела.
stainway, какво става с Veritas CH-S07FTXQ, доволен ли си от машинката?
Мерси.
Разбира се,че съм доволен. То ако има оплаквания се пишат във форума Работи си тихо и кротко, но в интерес на истината не я държа по цял дени нощ пусната-просто обичам да спя на по-хладно.Нямам наблюдения на по-ниски температури от -4 градуса -не е ставало толкова студено.
Този пост е редактиран от stainway; 28-01-18 в 00:18.
Позачетох се за тези C&H. Наистина много добра оферта изглежда. Фрашкани са с екстри и глезотии. Млада, динамична компания. Такива бизнеси движат пазара напред и връщат конкуренцията и съревнованието между брандовете. Замислям се и аз да тествам тая седмица.
на фона на климатиците които имаш .. ще се разочароваш .. безплатен обяд няма
За 650 лева колко да се разочаровам
По-скоро LUCA-та беше разочароваща - 1550 лева за климатик, на който не може да му се насочва въздушната струя настрани Духа само напред.
Обичам такива марки ентусиасти, които се опитват да променят нещо и да се наложат на пазара. В техен интерес е да се постарят в началото Докато лидерите вече толкова са се забравили, че ни правят каквото си искат - нас, хората които ги храним :D
Иначе няма да се учудя C&H след няколко години (ако все още са на пазара) да занижат качеството и те.
Този пост е редактиран от babati; 28-01-18 в 22:19.
100% ще стане,ако се случи. Като всичко друго,телефони,тв.и какво ли още не.