Страница 35 от 111 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1665
Like Tree1362Одобрявам

COOPER AND HUNTER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Отговор: COOPER AND HUNTER

Монтажа добре,вакумираха го,нивелиран,за изпуснал фреон не знам.Дефроства сутрин рано веднъж,ако е студ като вчера.
    stainway одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Ако сложиш вътрешното на по ниска степен на вент. може да не работи он/офф и да не форсира. Пробвай и пиши ако искаш ...

4. Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Да,предложиха ми го този вариант.Ще пробвам утре пък ще видим

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от Жоре Виж публикацията
    Монтажа добре,вакумираха го,нивелиран,за изпуснал фреон не знам.Дефроства сутрин рано веднъж,ако е студ като вчера.
    Мммм да ЕДИН дефрост рано сутрин ако е много студено...много лошо Трябва да дефроства много често по възможност по часовник, иначе не става
    Пробвайте по-ниска степен вентилатор , за този модел още не е достатъчно студено
    Този пост е редактиран от stainway; 17-01-18 в 02:05.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Явно ватметър си трябва. След off развърти ли се до 700W и да задържи няколко минути няма как вътрешното да не се форсира. (Макар, че и да не се развърта компресора до номинал вътрешното пак може да се форсора.)
    Това ли беше модела с управление на турбината през 1% ?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Това ли беше модела с управление на турбината през 1% ?
    Не , това е друг модел ... с 1% се регулира Nordic Evo 2

Можеби помещението изстива мн. бързо ... нз.
    Този пост е редактиран от Mig82; 17-01-18 в 10:17.

8.  

9. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Не знам дали при всички GREE е така, но при по-старите модели Cozy и Change както и при моделите на Дайкин произведени от Грии - степента на вътрешния вентилатор определя максимума на развъртане на компресора.
    Например в стаята е 15 градуса, от ДУ се задават 28 и първа степен : климатика се "развърта" до 580 вата да кажем. Същите условия и избиране на 2-ра степен - развърта се на 800 вата или някъде там колкото е номинала на компресора. На 3-та степен или на "турбо" (иконка с мускули, според ДУ) - виждал съм да развърта до 1790 вата за 12-ка .... Понеже съм фен на китайците ще кажа и как е при другите 2 марки - АУКС и Мидея. Там не е така, дори е на обратно, поради факта, че ефективността се увеличава и компресора се товари по-малко.
    stainway одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Не е само степента на вътрешния вентилатор.
    Току що си направих експеримент с моят Веритас CH-S12FTXQ -в помещението беше 20 градуса. Зададох му 28 и първа степен на вентилатора и застанах до електромера на къщата (който ми е в килера на външния коридор,както се казва тук "meterkast" ).Общото потребление беше се заковало на 500 вата (което от мои наблюдения означава 350-400 за климатика). След задаването на 28 градуса се покачи плавно до 1300 вата (предполагам 1150-1200 за климатика), вентилатора си остана на първа степен, просто струята стана много топла. След 15 минути ми писна да вися до електромера и го върнах на 22 градуса и ауто-потреблението бързо спадна до 650 вата.
    Наистина ако се пипне вентилатора само -пак си покачва потреблението, но в моя случай се получава бърз спад на достигната температура и се опитва да догони. Предполагам зависи от обема на помещението.
    При всички случаи си струва да се експериментира със степента на вътрешния вентилатор-ако на ниска степен може да затопли помещението и не само себе си е по-приятно предполагам.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Това което иска колегата се получава с климатици с масивни вътрешни тела 12-14 кг ,в съвсем друг клас ..
    ruuni9 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Поиграх си един час и с вентилатора-на най-висока степен при достигната зададена температура първоначално намаля разхода с около 100 вата,после обаче тръгва да компенсира разликата от 1 градус надолу и вдига с около 150 вата. Достига зададената температура и пак намаля потреблението. Има връзка между степен на вентилатора и мощност на компресора, но не е константна-достигането и поддържането на зададената температура е решаващо. Предполагам ,че зависи и от други датчици за налягане, температура и т.н.
    Оставям го на Ауто -при мен така си работи най-добре и само му променям температурата.

13. Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Каква е тази,студена плазма.Някъде май прочетох че се пускала по някакъв начин,или греша?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Забрави за " Пресен въздух" .Трябва ти само йонизация.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

Пресният въздух,това ли било.А аз си мисля,че от някъде вкарва въздух от вън,което ми беше странно,как и от къде

17. Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    Панагюрище

Студената плазма само убива бактериите,не е йонизатор!При GREE change си е включена ..по желание може да се спре,но дали върши някаква работа...идея си нямам(никаква индикация за работа,освен че прищраква реле при пускане и спиране)

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от Христев Виж публикацията
    Студената плазма само убива бактериите,не е йонизатор!При GREE change си е включена ..по желание може да се спре,но дали върши някаква работа...идея си нямам(никаква индикация за работа,освен че прищраква реле при пускане и спиране)

Може и с прищракване на убива бактериите

Ето и пример на подобни малки плазма генератори как работят срещу бактерии :
    https://youtu.be/4XgO132M0Y4

И ето какво правят с пушек:
    https://youtu.be/zG-8gADUHqo
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stainway; 20-01-18 в 16:42.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 111 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Deer Hunter
    От hotcool8 във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 13-07-10, 16:39
  2. ISO- то на BIG GAME HUNTER 2004
    От JIM във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 22-11-04, 04:51
  3. търся играта 688(I) Hunter/Killer
    От smarty във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 12-06-04, 13:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе