Монтажа добре,вакумираха го,нивелиран,за изпуснал фреон не знам.Дефроства сутрин рано веднъж,ако е студ като вчера.
Монтажа добре,вакумираха го,нивелиран,за изпуснал фреон не знам.Дефроства сутрин рано веднъж,ако е студ като вчера.
Ако сложиш вътрешното на по ниска степен на вент. може да не работи он/офф и да не форсира. Пробвай и пиши ако искаш ...
Да,предложиха ми го този вариант.Ще пробвам утре пък ще видим
Този пост е редактиран от stainway; 17-01-18 в 02:05.
Явно ватметър си трябва. След off развърти ли се до 700W и да задържи няколко минути няма как вътрешното да не се форсира. (Макар, че и да не се развърта компресора до номинал вътрешното пак може да се форсора.)
Това ли беше модела с управление на турбината през 1% ?
Този пост е редактиран от Mig82; 17-01-18 в 10:17.
Не знам дали при всички GREE е така, но при по-старите модели Cozy и Change както и при моделите на Дайкин произведени от Грии - степента на вътрешния вентилатор определя максимума на развъртане на компресора.
Например в стаята е 15 градуса, от ДУ се задават 28 и първа степен : климатика се "развърта" до 580 вата да кажем. Същите условия и избиране на 2-ра степен - развърта се на 800 вата или някъде там колкото е номинала на компресора. На 3-та степен или на "турбо" (иконка с мускули, според ДУ) - виждал съм да развърта до 1790 вата за 12-ка .... Понеже съм фен на китайците ще кажа и как е при другите 2 марки - АУКС и Мидея. Там не е така, дори е на обратно, поради факта, че ефективността се увеличава и компресора се товари по-малко.
Не е само степента на вътрешния вентилатор.
Току що си направих експеримент с моят Веритас CH-S12FTXQ -в помещението беше 20 градуса. Зададох му 28 и първа степен на вентилатора и застанах до електромера на къщата (който ми е в килера на външния коридор,както се казва тук "meterkast" ).Общото потребление беше се заковало на 500 вата (което от мои наблюдения означава 350-400 за климатика). След задаването на 28 градуса се покачи плавно до 1300 вата (предполагам 1150-1200 за климатика), вентилатора си остана на първа степен, просто струята стана много топла. След 15 минути ми писна да вися до електромера и го върнах на 22 градуса и ауто-потреблението бързо спадна до 650 вата.
Наистина ако се пипне вентилатора само -пак си покачва потреблението, но в моя случай се получава бърз спад на достигната температура и се опитва да догони. Предполагам зависи от обема на помещението.
При всички случаи си струва да се експериментира със степента на вътрешния вентилатор-ако на ниска степен може да затопли помещението и не само себе си е по-приятно предполагам.
Това което иска колегата се получава с климатици с масивни вътрешни тела 12-14 кг ,в съвсем друг клас ..
Поиграх си един час и с вентилатора-на най-висока степен при достигната зададена температура първоначално намаля разхода с около 100 вата,после обаче тръгва да компенсира разликата от 1 градус надолу и вдига с около 150 вата. Достига зададената температура и пак намаля потреблението. Има връзка между степен на вентилатора и мощност на компресора, но не е константна-достигането и поддържането на зададената температура е решаващо. Предполагам ,че зависи и от други датчици за налягане, температура и т.н.
Оставям го на Ауто -при мен така си работи най-добре и само му променям температурата.
Каква е тази,студена плазма.Някъде май прочетох че се пускала по някакъв начин,или греша?
Забрави за " Пресен въздух" .Трябва ти само йонизация.
Пресният въздух,това ли било.А аз си мисля,че от някъде вкарва въздух от вън,което ми беше странно,как и от къде
Студената плазма само убива бактериите,не е йонизатор!При GREE change си е включена ..по желание може да се спре,но дали върши някаква работа...идея си нямам(никаква индикация за работа,освен че прищраква реле при пускане и спиране)
Може и с прищракване на убива бактериите
Ето и пример на подобни малки плазма генератори как работят срещу бактерии :
https://youtu.be/4XgO132M0Y4
И ето какво правят с пушек:
https://youtu.be/zG-8gADUHqo
Този пост е редактиран от stainway; 20-01-18 в 16:42.