Страница 41 от 111 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1665
Like Tree1362Одобрявам

COOPER AND HUNTER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2017

Отговор: COOPER AND HUNTER

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Четох в един Руски сайт същото - чe се прави в същия завод и на същата технологична линия на която се прави Дайкин ( и Gree),дори с по завишен контрол на качеството,по повече показатели сравнено с този на Gree....
    Да бе. Това, даден производител (в случая Gree) да работи за благото на друга марка и то за сметка на своето е меко казани невероятно (това що касае до завишения контрол). Ако има разлика между гритата и купърите, тя не е в полза на вторите със сигурност. Мен единствено ме съмнява CH да не е в същност търговска марка на Gree един вид, защото не само на нас ни я продават.

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    на "Хайер" ме загуби
    Alexi, хайер са само "канарчета" По-скоро наблегни на General Electric и BASF - американските гиганти. Нищо в света не може да стане без благословията на великите сили. Щом са решили американците значи това е следващата стъпка в климатичната техника. Има си master plan, който се следва. Не става въпрос за конспиративна теория. По-скоро силните на деня определят правилата и кое, кога да стане. Ако българин или сърбин беше решил да представи magnetic refrigeration на пазара, бъди сигурен, че всичко щеше да бъде прекратено и потулено. Нищо в този свят не е случайно и всичко става в точно определен момент, защото някой го е планирал така да стане. Китай (Haier) са само инструментът за постигане на целта. Останалата част от пазара рано или късно ще последва този тренд. Бъди сигурен, че до няколко години и Тошиба, и Мицубиши, и Гри ще представят своите "магнетични" модели климатици
    Rafailiev и stainway харесват това.

4. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от babati Виж публикацията
    Alexi, хайер са само "канарчета" По-скоро наблегни на General Electric
    Баба, General Electric нямат собствено производство , а брандират чужди производители, като Самсунг. Имам при мен такъв модел от 2006 година, утре ще ти го снимам.

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Баба, General Electric нямат собствено производство , а брандират чужди производители, като Самсунг. Имам при мен такъв модел от 2006 година, утре ще ти го снимам.

Ванка, прочети Wikipedia за GE. Те не се занимават само с климатици:

General Electric (GE) is an American multinational conglomerate corporation incorporated in New York[5] and headquartered in Boston, Massachusetts.[2] As of 2016, the company operates through the following segments: Aviation, Current, Digital, Energy Connections, Global Research, Healthcare, Lighting, Oil and Gas, Power, Renewable Energy, Transportation, and Capital which cater to the needs of Financial services, Medical devices, Life Sciences, Pharmaceutical, Automotive, Software Development and Engineering industries.[6]

6. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Аз говоря специално за климатичният им раздел.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Те се занимават и с наука, не просто с разработване на някакъв продукт. Но наистина са много големи. В списъка на най-големите 30 корпорации в света са.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Добре но на този сайт(конкретно) , аз не намирам марка или модели на Cooper&Hunter.

Products

Ако утре изчезне сайта C&H.bg по какво ще личи че проксимус е/са/били вносител на въпросната марка.
    Например ако след време изпише: "Страницата която се опитвате да отворите вече не съществува".

ПП: Влизам през телефона и може да не ми дава пълното съдържание на сайта на проксимус.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    София
    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Три машини, за три часа и качествено са несъвместими неща. Това с детайлите си е време за монтаж на една машина.
    Ти си знаеш. Аз само споделям факти. Като следя темата повечето философствате само, явно спецове много. Засега съм си доволен. При първи проблем ще споделя.

11. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Явно при теб са пропуснали детайлите! Колегата също говори , въз основа на факти. Дано удовлетворението е по-голямо от подписа на necata2!
    ruuni9 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

В последните 2 страници се получава някакво странно упражнение на не потребители ( с изключение на красимир77,който разбира се въпреки,че е доволен е длъжен да се чувства минат)

За последен път ще ви напомня няколко факта:

1. Да има модели които се правят в заводите на Грее- и не, не всички излизат от там и винаги имат различия-друг компресор, допълнителни екстри. Сравнявал съм сервизните назад и съм наясно с разликите и приликите. И да имат собствен качествен контрол, който е различен от този на Грее. Марката, под която Грее се опитва да продава в Западна Европа и Америка е Tosot-premium brand of Gree. Това са моделите, които претендират за по-висок клас,писал съм го много назад в темата.

2. Има модел Terra, който няма нищо общо с Грее а по-скоро с Haier Tundra (проверете назад в темата)

3. Има модел Нордик,който няма нищо общо с Грее или Хайер-също съм дал инфо, линкове, собствен завод, софтуер и т.н.Просто трябва да се прочете и евентуално разбере.

4. Кой е вносителя-ами предполагам Проксимус Инженеринг,който е собственик на страницата,но защо не ги споменава в продуктите като Хитачи и т.н.-много е просто, ако сте прочели условията да станете дистрибутор на C&H тук:
    Become reseller - Cooper & Hunter | Cooper & Hunter

Ще видите,че всеки може да поръчва и продава, над 10000 евро транспорта е безплатен. Ако има развита база дистрибутори, които да покриват цялата страна и количествата са големи,можете да получите и ексклузивни права. Не знам колко трябва да се поръчва, но явно Проксимус Инженеринг не е още ексклузивен вносител, за разлика от Холнадските си колеги,които получиха такива права след година продажби тук ( и това съм го писал и има снимка). Така че ако утре реши някои да почне да внася и продава-пазарът е отворен,но разбира се БГ е колкото един голям град и за съжаление доста беден такъв,та на кой му пука....

5,Марката е частна компания и е от 20 години на пазара след сливането на 2 компании-прочетете тук:
    http://cooperandhunter.net/information.php?pages_id=2
    И тук:
    https://www.rockwoodequity.com/portf...manufacturing/
    И тъй като е частна компания няма публични отчети.

Не знам колко са " фалшиви" но техните термопомпи са одобрени за субсидии от холандското правителство-бях дал официален линк.
    Ако марката е толкова " фалшива" надали щяха да бъдат в този списък. До вчера са били на експо във Виена....
    Да се сравняват с Осака ,Елит е неуместно и нелепо. Най малкото защото тези марки никога не са били продавани в Западна Европа,САЩ и Канада. А за Мидея, не знам какъв е проблема, но ако не сте разбрали Мидея е собственик на Тошиба (домашната техника, което включва и климатиците) от 2016 година насам с правото да ползват марката за 30 години.

Сега за " холандските хвалби"- попаднах случайно на този форум докато се рових из интернет за моделите на C&H. Ако съм подлъгал някой-наистина моля да бъда простен, не ми е било целта.
    Мислех, че през форума потребителите обменят информация, впечатления и т.н. на продукти ,които притежават.

Както съм казвал и преди-ако нещо почне да ми прави лошо впечатление-ще бъда първият ,който ще сподели. Но не мога да разбера защо трябва да се линчува нещо, просто така по инерция.

Със сигурност има много по-добри марки, модели и т.н. ,но всеки си решава какво му трябва и колко иска да плати и дали е наистина 500 или 1000 лева по-добро.

Предлагам никой да не купува климатици на C&H, докато минат поне 3 години- аз и другите, които вече сме се " набутали" ще споделим как са били през зимата, лятото -клипчета съм слагал как звучи като е обледен, (гледал съм и други по форума )

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от krasimir77 Виж публикацията
    Днес двама момъка монтираха трите дванайски за три часа и нещо. Чисто,учтиво и на пръв поглед качествено. Засега съм доволен. Дадоха и една инструкция за удължаване на гаранцията та общо става три години и шест месеца.
    Честито и със здраве да ги ползвате дълго!
    Този пост е редактиран от stainway; 31-01-18 в 02:31.
    VanDan, splendor, musster и 6 други харесват това.

13. Member
    Тук е от
    May 2017

От моя гледна точка това, че почти всички модели се произвеждат от Gree въобще не е минус, а напротив (на Нордика аналога също съм го виждал, но не се продава тук). Просто няма нужда от доукрасяване - на повечето в този форум е ясно, че климатик за 1000 лв не е като климатик за 2000 и няма как да е.

14.  

15. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    на повечето в този форум е ясно, че климатик за 1000 лв не е като климатик за 2000 и няма как да е.
    Разбира се ако сравняваш най-високата серия на единия производител с най-ниската на другия, естествено нямат база за сравнение.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Посочете ми климатик на цена 1200 с монтажа който гарантира ( на хартия разбира се) нормална работа при -25 градуса и има камара екстри при това .С гаранция 3 години.
    Rafailiev, stainway и Gavana харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    От моя гледна точка това, че почти всички модели се произвеждат от Gree въобще не е минус, а напротив (на Нордика аналога също съм го виждал, но не се продава тук).
    Аз поне не успях да намеря аналога на Нордика, имаше един пост,че си прилича много със Skyworth SMVH12B-2A2A1NF:
    https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1...tml#post852788

Но ако разгледате данните, освен че и двата ползват Sanyo компресори и имат безстепенно регулиране на турбината,имат и много различия.

А иначе единствената официална информация съм я показал тук:
    https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1...tml#post852685

И ето още веднъж тук сравнен с Арктика-и ламарините не са като на Грее и т.н.....:
    https://youtu.be/yEpMWzw4QRg

И още малко информация просто за по-любопитните:

От 1-ви март тръгват продажбите в Германия, Франция и Испания. За германия май ще бъде през Холандския вносител .
    В момента се подготвят за стартиране сайтовете и дистрибуцията:
    Германия : www.cooperundhunter.de
    Франция : www.cooperandhunteraircos.fr

Испания : www.cooperandhunteraircos.es

И още клюки
    Най-добрите дилъри от Украйна и Европа (подозирам без Българските) са били поканени в Чикаго на AHR Expo 2018.Най-голямото изложение на климатична техника в Света:
    Cooper&Hunter Украина | Компания Cooper&Hunter наградила лучших дилеров 2017 путешествием по городам Америки.

Така че още малко търпение, след 1-ви март ще има повече впечатления от немски, френски, и испански форуми,че ми писна да чета на руски и да си превеждам от финландски

Опитвам се просто да споделям информация с линкове и факти ,който му е интересно да прочете.

musster и kokovox харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Това за запълване на времето ли... Тази марка все още не е представена коректно в България и това няма общо с положението в други страни.
    Аз не разбирам това обсебване. Купил си някакъв битов уред, доволен си - супер. Казваш на околните мнението си - супер. Но да почнеш да проучваш историята, настоящето и бъдещето на производителя и дистрибуторите, цялата предлагана гама - вече не го разбирам. Хоби ли става, научен интерес ли е. Не се отнася само за холандския колега. Има и други по клима темите, които имам чувството, че в повечето си свободно време се въртят около климатиците си, четат инженерни ръководства, следят за новини по медиите.
    Има един такъв и с безмерна любов към пералните. И към телевизорите, но хайде те са за развлечение и е по-приемливо.
    Разбирам това да ви професия е напълно обяснимо да сте в течение, но за един обикновен потребител малко чудно ми се вижда това привличане.
    Alexi, VeleV.Klima, ivan74 и 2 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 111 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Deer Hunter
    От hotcool8 във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 13-07-10, 16:39
  2. ISO- то на BIG GAME HUNTER 2004
    От JIM във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 22-11-04, 04:51
  3. търся играта 688(I) Hunter/Killer
    От smarty във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 12-06-04, 13:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе