И после -защо не продавали в България Нордик модели? Ами знаят, че нямат шанс да пробият :)
Да качиш снимки от новата Etherea Nordic.
Преглед за печат
И после -защо не продавали в България Нордик модели? Ами знаят, че нямат шанс да пробият :)
Да качиш снимки от новата Etherea Nordic.
stainway, разбирам, че се шегуваш, но тук доста монтирани Нордици има. Fuji LMCB е най-често срещан, Me Zubadan се намират и т.н. Доста Грее-та, с подгрев има също, но по външните тела не мога да отгатна моделите им. За нашия климат са доста подходящи. Ниски температури, с висока влажност. Тук доста от именитите марки, с по едно отворче ф16-20, не виреят много добре. 2-3 дни -5 до -10 гр. плюс мъгла и вече преливат отстрани.
Джак,няма да стане, един сензор ще лъже.Трябват ти сензори в няколко точки.
Сензорът е схема с 2 кабела. Когато опрат в лед се включва веригата. Хрумна ми, че примерно могат да се нагласят в дренажния отвор, когато замръзне да включи, или ако ледът в тавата стане 1см, или пък 2 см. Зависи от това как ще са разположени двата кабела..
Само че все още не знам дали изобщо ще функционира. Тествах сензора с лед от чешмяна вода и работи, но прочетох, че чистия лед(какъвто е замръзналият конденз)е диелектрик и не знам с него дали ще може да се задейства. В момента няма откъде да намеря чист лед за тестове, трябва да чакам зимата...
А защо не си го вържеш на едно ключе и като видиш, че "работата е дебела", да го включиш да размрази? Остава си по-удобен метод от поливането с топла вода. Иначе мисля, че Mega беше писал за по-интелигентен метод, да се включва само по време на дефрост.
Щото ми хареса идеята за напълно автоматизирана интелигентна система, която да подгрява тавата и дренажните отвори само при наличие на лед, без участие на човек. С ключето е ясна работата и е много по лесно да се направи, но трябва ти да го пускаш и да излизаш да го гледаш.
- - - - - - - - - -
На зима може да пробвам как ще се държи с лед от конденз.
С лед от чешмяна вода го тествах и го засича.
Имаш ли вече лед, топенето е сложно с разумни мощности. Който е топил лед по замръзнала машина знае. При лед, нагревателя топи само около себе си. Всички заводски системи са с цел превенция. Имаш ли вече лед, само топлата вода помага. Сложи нагревател в тава зимата и виж резултата! Но тук всичко е лесно и просто.
Дали ако пускаш нагревателя за по 15-20 минути на всеки час при положение, че температурата е под 0*С, ще успява винаги да поддържа чиста тава?
Трябва според мен да се останови експериментално това и после да се направи едно ардуино дето да ти пуска нагревателя при зададени определени условия :D
Управлението на нагревателя при дефрост е отдавна измислено и работеше перфектно. За съжаление търсенето не оправда разходите по производството. А именно, при минаване в режим охлаждане (дефрост), нагревателя се пуска, докато започне да тече вода е вече загрял. След края на дефроста, остава да работи още избрано време. От пет минути нагоре. Цялата система работи под пет градуса вуншна темпетатура.
60 лева. Пуска се от четирипътния вентил и работи още 10 минути след края на дефроста. Да не стопи нагревателя пластмасовите тръби, ако са изолирани.
@mbirol Какво стана с дистрибуцията на C&H?
Турция също повдигна много валутните курсове. Търговията понастоящем е лоша. Интервю с C & H продължава. Но сега вносът е в очакване.
В същото време, Турция е внесъл една фирма Алфа серия.
Cooper and Hunter Turkey : : Cooper and Hunter Turkey : Cooper and Hunter Turkey