Първоначално публикувано от
dodo_pv Да де, ама като ми пробутват за 1300 лева машина за 1000 лева с "безплатен монтаж", не е ли по-добре да платя за монтажа 300 и да стане той два пъти по-добър от този за 150? Или после ще почнат да ме рекетират с доставката на резервни части?
Няма как аз да ви дам категоричен отговор. За гаранцията в моя случай и монтажа съм го дъвкал няколко пъти. Единственият начин да разберем как реагират в подобни условия е да изчакаме на някой да му се развали климатика - да не чува дявола Само че може да минат много години преди това
Единственото, което е официално за БГ е това:
8. Гаранционно обслужване
Всички стоки на сайта cooperandhunter.bg, които притежават електронни компоненти, се продават със законната им гаранция, обявена от производителя им. За всеки продаден продукт се издава валидна гаранционна карта, включваща условията на гаранцията, данните за стоката и продължителността на гаранцията. „Проксимус Инженеринг” ЕООД си запазва правото да откаже гаранционно обслужване на стока, когато:
- гаранционната карта на продукта е изгубена;
- е извършен опит за ремонт от неоторизиран сервиз, включително действия от самия Потребител;
- се установят повреди, причинения от неправилна експлоатация на уреда;
- е нарушена физическата цялост на изделието;
- когато гаранционната карта не е попълнена и разрязъка от нея не е изпратен физически или по дигитален път до наш офис, както е упоменато в условията на гаранционната карта;
- когато монтажът е извършен от неквалифицирани и нелицензирани лица и организации.“Проксимус Инженеринг” ЕООД не носи никаква гаранционна отговорност отностно избора на мощност, свързването на агрегатите в климатичната система и използваните материали при изграждането й. Изграждането и поддържането на климатичната система е задължение на организацията или лицата извършили монтажа.
Източник:
Доколкото се сещам само djoro си е купил директно от тях Нордика и го е инсталирал - надявам се да обясни как е минал процеса.
А колкото до Арктика-krasimir77 има 3 броя-надявам се да ви дава информация как работят