От тея климатици слагах на едни клиенти, техни бяха, че те си бяха Грее. Като седна на компа и снимка ше има, че от телефона нещо не ства..
От тея климатици слагах на едни клиенти, техни бяха, че те си бяха Грее. Като седна на компа и снимка ше има, че от телефона нещо не ства..
Този пост е редактиран от microclim@; 06-02-18 в 23:11.
Този пост е редактиран от microclim@; 07-02-18 в 01:09.
Взема малко да омръзва това с лепенките Ако си направите труда да сравните 2 модела на Gree и C&H, както са направили вашите финландски колеги (примерно Hansol и ICY и по-късно ICY II), ще намерите разлики не само в екстра Wi-Fi модули и други глезотии, но и в размерите на топлообменници ,дебелина на тръбите и ламели, понякога избор на компресори ,големина на вътрешно тяло....Но който е решил да си вярва, че винаги и всички са абсолютно еднакви и само ситопечата е различен- да си вярва. Информация има достатъчно, който иска да чете и сравнява. Разликата е, че в други страни се подхожда практично и се гледа дали е по-добро или по-лошо, цена-качество, а лепенката е последния проблем.
Е то сравнението с ГРЕЕ не прави лоша услуга на марката, по-скоро добра реклама. Гледам дистрибуторите на Cooper&Hunter имат клон и във Варна, смятам да ида да се поинтересувам малко за цени и гаранционни условия.Ако има техен представител във форума да ''свирка''..
- - - - - - - - - -
Че красив ,красив монтажа на първия, ама да бяха пуснали тръбите от другата страна,сега присъединяването е в стената. Утре-вдругиден ако ти се наложи да откачаш вътрешното по някаква причина , или да сменяш климатика,голям цирк ще е. А можеше да е много по лесно.Вярно че тръбите са достатъчно дълги и сега , иначе отива метър +.Сега гледам, че и седмица , нямаше ли кой да те отвори на тоя метраж и на тая денивелация , барем девятка да туриш...
Този пост е редактиран от microclim@; 07-02-18 в 10:55.
Хансол също има Wi-Fi. Не знам дали знаете, но в различните държави се продават различни модели под името Хансол в зависимост от изискванията на пазара. Това важи и за останалите модели, та ако има по-сериозно разлика между купъра и Хансол, то тя ще се дължи на този факт, а не на глупости от сорта на по-висок качествен контрол и т.н. Между другото Хансол е доста добър климатик. Ако моделът на купър е същия - това е само плюс.
Пак повтарям - няма производител, който да е толкова гламав, че да произвежда по-качествена продукция за конкуренцията и то на същата цена.
Присъединяването се пада отвън. Стената е около 25 см.И не исках да удължавам допълнително тръбния път,защото и сега е около 5,40 м при максимално допустимо без допълване на системата 5 м. Но ме увериха,че не би трябвало да е проблем, както и се оказа на практика. Колкото до откачане и т.н.-имам хубава стълба и както съм си го монтирал-така и ще го демонтирам. Допустимата денивелация е 10 м мисля по документи. Проблемът беше за мен в размера на вътрешното тяло-при девятката e 790мм а аз исках възможно най-малко- седмицата е 713 мм.
- - - - - - - - - -
Вижте-Грее е огромна корпорация-не просто завод. Не знам как и при какъв контрол правят там модели на Дайкин -по данни от 2009г-500 000 броя годишно за Японския пазар.Може и да са по-некачествени от техните собствени модели, но може и да са с по-добър контрол на продукцията и различни параметри. Не става въпрос за конкуренция а за производство и съвместна работа-в крайна сметка всички печелят от това.
А ако сте решили да вярвате, че не е така -винаги имате избор от различни модели от Грее
Колкото до модела Nordic Evo II-продължавам да твърдя, че няма нищо общо с Грее и излиза изцяло отZhuhai Vino– Cooper&Hunter Environmental Technology Equipment Co. LTD.
Този пост е редактиран от stainway; 07-02-18 в 14:32.
Съвместната работа на Грее и Дайкин няма нищо общо. Грее го ползват и за реклама. Това с C&H няма как да се случи, защото представяте ли си рекламата: "Имаме съвместни производство със C&H". И логичният въпрос: " Тея пък кои са?"
Хич не е лесно да се прави софт и подобни работи за клими, та искрено се съмнявам Купърите да имат собствен.
Аз вече съм избрал едно Грее (непретенциозна машина, която върши добра работа за цената си). И Купър бих си взел и то, защото съм убеден, че е същото (поне за моделите, които са тяхно производство).
За Грее съм напълно наясно,че не е само един завод. Те са и най-големият производител на хладилни и прочие компресори ако не се лъжа. За нордика - сигурно сте прав. Въпреки, че за такъв производител няма никаква информация в нета (изключай споделената от вас).
Този пост е редактиран от stainway; 10-02-18 в 13:56.
Пишете отзиви за Купър и Хектор(Хънтър де), че ще се мятам или на такъв аркитик, или на фуджицу.
========================================================================
Колега Stainway, какво ще кажеш да пиша на Купър&Hunter да те направят техен високозаплатен рекламен агент имаш ли нещо против .
И пиши за твоите Купъри и Хънтъри, да не би като си ги купя "да се мина" и да пострадам от страха на всеки българин
Този пост е редактиран от justify; 07-02-18 в 17:56.