Махни го тоя Арктик , погледни Nordic Evo2. Още ме гложди как работи това безстепенно регулиране на турбината на вътр. Тяло в режим ауто , няма друга такава машина.
Махни го тоя Арктик , погледни Nordic Evo2. Още ме гложди как работи това безстепенно регулиране на турбината на вътр. Тяло в режим ауто , няма друга такава машина.
Според мен по-важно е разстоянието между вътрешното тяло и тавана, за да има циркулация, а това 250 см от пода, нямам как да се получи в " нормални" помещения. При мен идва на 225 см от пода и 15 см от тавана. Гледах да спазя това изискване, защото ми се стори по-важно. Иначе съм виждал на Fujitsu примерно искат 230 см или повече разстояние от пода. Ако сметнете приблизително 30 см височина на вътрешното тяло и колко ви остава за разстояние от тавана?
stainway
Да те ''зарадвам''...Реших да прегледам ръководството на тоя Арктик и на страница 36 гледам на 07 дават макс. денивелация 5м... на 09 също дават 5 м. но щеше да е по добре...Общо взето подобни крехки машинки е хубаво да се щадят, така съм свикнал понеже евентуални проблеми рефлектират както върху клиента, така и върху инсталатора. Аз лично бих препоръчал 09 преди да монтираш тая седмица.Може нищо да не му стане но си поне за 09 там а и 100% от тръбите са външни. Плюс е тая тръба която играе роля на допълнителна изолация. Нищо, сложил си го вече, да си го ползваш със здраве!
- - - - - - - - - -
От друга страна пък нахакали минимален тръбен път 3м на машини от 05 до 48... Малко не съм съгласен, по скоро това е няква средна дължина,която са нахвърляли...Нормално щом има разлика в максимума да има разлика и в минимума...На 07 излиза че минималния тръбен път е почти равен на максималната денивелация, няма как да е точно така...Тея работи са подобни на това с минималната височина на тялото, нахвърляни малко...
Този пост е редактиран от microclim@; 09-02-18 в 12:10.
Благодаря за съвета, но както вече писах изборът беше заради размера на вътрешното тяло-нямаше друго място в стаята и стената е много малка-останалото са прозорци. Тъй като в моя случай бях едновременно клиент и инсталатор -така се посъветвах сам
Моделът за който говорим е Veritas.Няма седмица на Арктик-а.
Колкото до денивилацията-10 м. е максимална височина/15 м е максимална дължина тръбен път ( при дозареждане над 5 м./20гр. на метър)
Това е от сервизното на CH-S07FTXQ:
П.П. Поне за сега си върши работата отлично и се справя много добре с помещението, което също му идва по-голямо Ако се развали-ще имам повод да напиша нещо
Този пост е редактиран от Aleksandars; 09-02-18 в 13:02.
Добре де ,нито споря нито критикувам, просто дискутираме...Ако става дума тея 10 м също са леко нахвърляни ,щото са дали 10м максимум. на машини от 07 до 24...Което не е така за модела Арктик, където разликата между 07 и 24 е 5 метра тръбен път. Че има разлика дали компресора е 2kw i 700w. Опитвам се да кажа, че не всеки път е нужно сляпо да се водиш до тея бумаги, това са по скоро ръководства за потребител и някой работи са нахвърляни малко образно...
Тука съм напълно съгласен-аз също просто дискутирам. Така са си ги написали и тези 250 см разстояние от пода си ги преписват на всички модели-няма как да стане Мисля, че най важното е да се запомни-имат хладилен агент до 5 метра, после трябва да се дозарежда. Колкото до 3-те метра минимален тръбен път-ако е с капилярка е добре да се изпълни, ако е с EEV-сигурно може и с по-къс .Поне аз така си мисля
Ами когато височината на тавана е 2 .50, климатика се монтира на пода на следващия етаж...
Току що минавайки покрай комшията гледам два C&H греят на къщата му. Изкарах го от вкъщи да "почерпи" поразпитах , оказа са че са нова американска марка разработка за военните - така му казали Вимакс. Модела е Арктик 12ка. но като видях външните тела очите ми станаха на понички ОГРОМНИ СА ! Човека ги е взел преди 2месеца но не бях обърнал внимание. Ще взема да го навия да си купи два ватметъра да видим за какво става въпрос , спомена че е платил 460лв. ток последния месец. Тричленно семейство/малко дете/ като при мен.
Да моя модел CH-S07FTXQ е секретно разработен за новата совалка, така ми казаха на едно място и затова се продава само в страни от НАТО
А другия ми CH-S12FTXQ (WI-FI) е разработка за новите подводници, които плуват в северния ледовит океан
Арктик-а е за офицерските каюти само
А Нордик-а... ми той е правен само за Djoro май
- - - - - - - - - -
Много малкото зрънце истина в тази " военна конспирация" е,че Hunter Manufacturing Company наистина са били доставчик на различни филтри, отопление, вентилация за армията до 2001
година:
https://www.bloomberg.com/research/s...ivcapid=661439
П.П. Аз се скъсах да им търся регистрации , а то всичко се обяснява с финансиране директно от секретния бюджет за отбрана на САЩ
Този пост е редактиран от stainway; 09-02-18 в 17:05.
еее може ли такова нещо .
Разсекретихте тайните .....
Сега ще ви погнат за измяна .....
Кажи на комшията да ги максира като Грее .... нещо лепенки , камуфлаж
Ти да видиш външното на ГРЕЕ2000, дето топлеше до преди година тъщата, колко е огромно,41 кила тежеше и компресор на САНЬО се криеше вътре.Пък и 13-14 години отработи на пълни обороти.Ама на, обикновен АС инвертор си беше, не беше ни за НАСА, ни за военните.
Чак пак огромни не са.
Ама за упражнение може да ги замеря да видя дали отговарят на описаните в ръководството - 776X540X320 мм.
Mig82 - Току що минавайки покрай комшията гледам два C&H греят на къщата му. Изкарах го от вкъщи да "почерпи" поразпитах , оказа са че са нова американска марка разработка за военните - така му казали Вимакс. Модела е Арктик 12ка. но като видях външните тела очите ми станаха на понички ОГРОМНИ СА ! Човека ги е взел преди 2месеца но не бях обърнал внимание. Ще взема да го навия да си купи два ватметъра да видим за какво става въпрос , спомена че е платил 460лв. ток последния месец.
Я дай идея от де да си взема аз такъв ватметър.... поне един?