Оставям на теб да откриеш разликите, между двете марки. Успех в търсенето!
https://gallery.mailchimp.com/729870...er_2018_A5.pdf
НОВО! Серия SUPREME, WiFi, A+++/A+++, SCOP 5.1 / SEER 8.5, отопление от -30°С
Оставям на теб да откриеш разликите, между двете марки. Успех в търсенето!
https://gallery.mailchimp.com/729870...er_2018_A5.pdf
НОВО! Серия SUPREME, WiFi, A+++/A+++, SCOP 5.1 / SEER 8.5, отопление от -30°С
9-ка, на охлаждане консумира 75W отдава 700W
12-ка пак при охлаждане консумира 55W отдава 850W
Айде нема нужда
При 18-та са по реални нещата, консумира 350W отдава 1200.
На хартия изглеждат добре, дано и на живо се приближават до дадените стойности.Изглежда при Грее и Купър топлоефекта се постига за сметка на увеличаване на хардуера, като гледам килограмите.Освен това Купъра е в алуминиеви тръби, до колкото виждам, и не мога да си обясня от къде идват 44 и нагоре кила.Вероятно компресорите бая са натежали.Сега явно се отива в двете крайности при различните марки - едните олекват яко, другите яко натежават.Вероятно причината е в концепцията на инженерите за машините на отделните марки.Аз друго си мисля.Ако R32 беше толкова по-ефективен от R410, то самите производители отдавна щяха да са минали на него, а не да ги натискат с еконорми.
Има нещо вярно. Има и 3-ти вид производители, които пък почти не променят хардуера и килограмите. Визирам MHI, ME (с изключение на 50-ките, които така или иначе бяха с външно като за 24-ка), Toshiba (поне при средния клас), може би и Daikin. Направило ми е впечатление, четейки сервизните им, че като цяло тези марки са по-умерени в характеристиките, които пишат, за разлика от други производители. Няма скок-подскок (с малки изключения) от едни крайности, в други и противоречиви данни. Някак си на техните документи по-мога да се доверя, може и да греша.
Преди малко погледнах паралелно двете сервизни на АМБЪР и на СЮПРИЙМ, разлика никаква не видях.
А какво ще кажете да съберем всички желаещи по 10-20 лева и да купим един на milanov за тестове?
Тока и електромера от него.
Това добре, ама трябва да се разберем преди това, кой ще го вземе, след като Миланов натири машинката след 2 месеца.
Добра идея, подкрепям, ако се организираме 100 души се падат по 15 лева на човек, но поне във форума ще има подробна информация за плюсове и недостатъци от първа ръка.
Тук има малко снимки:
Cooper&Hunter CH-S09FTXAM2S-GD Wi-Fi купить в Киеве по АКЦИИ!. Отзывы о Cooper&Hunter CH-S09FTXAM2S-GD Wi-Fi, цена, характеристики, тесты, инструкция, описание. Кондиционеры бытовые
Ако не бъркам, Тошиба имаха модели с подобен дизайн.Мирай за Европа прилича на този, а и япончета имаше с подобни вътрешни.
За събирането и аз съм за.
Дори мога да стигна по-далеч.
Давам 50% или 750 лв и слагам един на мястото на тошибата.
rosswen, не си много прав с това си изказване и веднага давам моите аргументи:
- MHI - да вярно че запазват параметри и тегло, но те все още не са преминали на R32
- Toshiba - доста поолекна след преминаването на R32, както казваш средния клас - Avant, Suzumi и Shorai
От друга страна два производителя които не споменаваш:
- Panasonic - дори след преминаване на R32 запазват теглото (визирам ETHEREA серията)
- Fujitsu - вече повече от 10 години използват един и същи компресор на Toshiba и то доста умело (от LDC до 9LT), а също запазват килограмите повече отколкото Toshiba, дори след преминаване на R32.