Ще трябва да тествам днес-утре май го дават да има отрицателна вечерта. Досега отрицателна не съм засичал, само все близко до нула. Това, което писах в преден пост "0 градуса" си беше пак леко над нулата, т.е. не замръзва вода.Тъй че ще направя експеримент. Но при такава температура и при около 800-900 киловата моментно натоварване при пускане в студена стая бръмчи доста приятно, може да се сметне за част от общия фонов градски шум.
Не мога да кажа как се държи при отрицателна температура, но ми прави впечатление ,че вентилатора е по-тих при по-ниски външни температури. Ставало е до 6 градуса тук. Не е ли логично? Какво да охлажда допълнително при положение, че външната температура е достатъчно ниска? Просто си бръмчи спокойно и при стартиране става много плавно
На мен друго ми прави впечатление като поведение. Пускам го, тръгва, почва да духа около 2 минути и вдига перката нагоре и продължава леко да подухва така, но слабичко за около 3-5 минути. След това отново пуска перката надолу и почва да работи. Странно ми е защо всеки път тръгва за около 2 минути при първо пускане и спира, за да тръгне отново с пълна мощ. Бих го оприличил със сравнението, че сякаш е нужно да се прокашля
Проверява, вижда, че обменника е студен и после си го подгрява, иначе ще ти замръзне главата в първите минути.
При мене работи по-различно. При пускане клапата се отваря до едно средно положение, но турбината не върти. Външното тяло работи няколко минути и след като е подгрят топлообменника на вътрешното започва да върти турбината. След около 30 секунди клапата се отваря надолу и си духа горещ въздух. Може би имат все пак различен софтуер...
Ами не си, такъв монтаж като твоите в БГ има само един
А защо утихва климатика ти е странно - повечето стават по-шумни, дори на комшията 18LFCA-то, което досега не се чуваше сутринта на -4 и мъгла беше като ъглошлайф
Едно е да пробиваш дупки и да правиш конуси и вакуумиране, друго е да знаеш принципа на работа Много е субективно дали е по-тих...Вентилатора прави просто фонов шум. Не го и гледам всеки път-просто ми направи впечатление, че при 14 градуса е по-шумен като цяло отколкото при 7 градуса....Но пак казвам много субективно-вечер е много тихо и може и така да ми се е сторило. Съжалявам ако съм подвел някого.
П.П. Може пък и вятъра, който е в изобилие винаги да помага? Просто тука не става студено без много вятър, който пък допълнително създава усещане за по-ниска температура и влагата е винаги в изобилие.
Този пост е редактиран от stainway; 03-11-17 в 15:45.
Тази нощ изключих I Feel и климатикът сякаш не спря да работи, беше топло и приятно. Преди това си поиграх малко. Пускам I Feеl, пускам климатика и цъкам бутона Temp. В един момент показва 27 градуса, а съм настроил климатика на 25. Махам I Feеl - 23 градуса. Пускам - 27. Извод - датчикът в дистанционното явно се обдухва и лъже.
Въпрос на избор и инсталиране. Ако датчика е до перде или няма достатъчно разстояние може да се залъгва ....Тогава използваме I feel . При мен има много пространство и сега го ползвам също без I feel.
Как е потреблението когато работи на минимум? И шума? При мен още няма отрицателни температури и не мога да дам оценка.
При мен е така:
Пердето го дърпам да е по-далеч от климатика, но жена ми сутринта го връща. Настроил съм жалуза да духа хоризонтално напред, не надолу, защото би обдухвал телевизора и скрина а от там би се завихрял нагоре и да лъже датчика.
Измерил съм разстоянието от дясно - 15 см е, колкото пише и по ръководството за монтаж. Горе е към 15 см също отстоянието от тавана.
За цяла нощ работа на климатика последните нощи, когато става студено навън до към 2-4 градуса потреблението на ток на денонощие е около 80 стотинки при настройка на 25 градуса. Включвам климатика към 22 часа и го спирам към 8. Експериментирах да държа на 21 градуса през деня, но като гледам въобще не се включва да топли, явно е топло денем като напече слънце. Затова пускам към 22 часа, преди лягане да затопли. За 30 минути работа и вече е хамам в стаята
Този пост е редактиран от Terko; 04-11-17 в 23:13.
Да наистина по-добре да не духа надолу, заради телевизора и въздуха се връща нагоре...Трябва да е 300 см без " препятствия" по пътя на струята...Но щом сте му намерили начина със здраве да Ви топли и разхлажда!