Искам да попитам дали не е нормално след като се достигне зададената температура вентилаторът на вътрешното тяло да спре да духа, става въпрос за Veritas C&H Corporate. Понеже притежавам и друг климатик, който работи по описаният начин и ми е чудно, че C&H не го право, но допускам, че е някаква допълнителна функция, която аз не знам как да активирам от дистанционното, моля ако знаете да споделите. Някой по-горе в темата беше писал за функцията x fan-n, какво представлява и как мога да я активирам - нямам бутон с подобен надпис на дистанционното ?
Този пост е редактиран от vsterev; 18-07-18 в 07:45.
Зависи от управлението при различни марки - при моя Панасоник никога не се изключва турбината на вътрешното тяло - просто минава в много тих режим с едва доловимо подухване.
Когато достигне желаната температура,ако вентилатора е на "AUTO" само намаля оборотите ,не спира.Това мисля е нормално за инверторен климатик.Няма функция от дистанционното която да го спира.
А функцията X-FAN активира изсушаване на топлообменика след спиране на климатика в режим охлаждане.Тоест работи вентилатора още известно време да обдуха влагата,за да не се образува мухъл.
Ако си със Veritas трябва да имаш този бутон на дистанционното:
Здравей, благодаря за отговора, дистанционното визуално изглежда така, но долу в дясно се намира бутона wi-fi, а не x-fan, възможно ли е да нямам тази функция или може да ми е объркано дистанционното управление.
Модела 'Veritas"ли е ,да не бъркам аз нещо.Качи снимка да го видим това дистанционно.
По спецификации на официалния представител дистанционното на Veritas е това на което съм качил снимка в горния пост.
Ето на R410 Серия Veritas WiFi, R410A: A++/A++, SCOP 4.6 / SEER 6.1, CH-7 Sky Филтри : Veritas CH-S12FTXQ WIFI
Ето и на R32 НОВО! Серия Veritas NG R32, WiFi, A++/A++, SCOP 4.6 / SEER 6.1, отопление от -15°С : Veritas CH-S12FTXQ-NG (WIFI) R32
ДУ е различно на новите модели (според сервизното).
Ако е такова, тогава функцията X-Fan се активира чрез натискане на бутона Fan за повече от 2 секунди в режим охлаждане или изсушаване и индикатора се появява на ДУ
Здравей, да Veritas е, но е 24 BTU, връзката към сайта на производителя е НОВО! Серия Veritas NG R32, WiFi, A++/A++, SCOP 4.6 / SEER 6.1, отопление от -15°С : Veritas CH-S24FTXLQ-NG (WIFI) R32, като гледам долу в иконите са писали че е с фреон 410, нищо чудно и снимката на дистанционното да не е точно на този модел. Мога да го снимам, но довечера.
Просто натиснете Fan бутона за 2 секунди и ще се включи функцията X-Fan.
Моделът Sigma остава много интересен. Надявам се ivocho да сподели впечатления и снимки на външното, но се оказва с компресор на Panasonic, двуредов топлообменик...липсва му само подгрев, както е при Nordic . Ето и сервизното :
https://drive.google.com/file/d/1UqX...w?usp=drivesdk
Ясно се вижда на сервизното и производителя - VINO. Миналата година се опитвах да обяснявам, че имат и собствено производство ,различно от това на Gree ,и че Nordic си е тяхна продукция, но сега се вижда и от сервизното. Още веднъж за VINO :
Cooper&Hunter Украина | COOPER&HUNTER стал владельцем нового завода климатического оборудования “ZHUHAI VINO – COOPER&HUNTER” в г. Чжухай (Китай)
П. П. На охлаждане вътрешното тяло не спира никога ,на отопление -при достигане и евентуална невъзможност да поддържа минимум се изключва и вентилатора на вътрешното, за да не вее хладно.
Този пост е редактиран от stainway; 18-07-18 в 12:29.
Малко снимки от SIGMA отвътре
Харесва ми.
Обаче не мога да разбера защо винаги се спестява от кутия за електрониката ?
При АУКС например всичко е прибрано в една кутия, в която не влиза вода и прах и има IPX4 защита.
А тази "кутия" струва 2$ сигурно ...
- - - - - - - - - -
https://photos.google.com/photo/AF1QipNT8N5FJSiZM894pPJjhbaPrI6ZFuG9doVmJ-YN
Ако не се лъжа платката е в кутия при Нордика. Ако е херметизиран целия отсек няма ли да се образува конденз ?
- - - - - - - - - -
ПП: Подвел съм се , просто платката е обърната надоло.Наистина щеше да е добре да е в кутия.
Този пост е редактиран от Mig82; 18-07-18 в 18:49.
Не се образува защото има отвори отдолу, а и всичко грее.