Вървят по стъпките на Магнум, Бител и Темпекс...
Навремето исках да си купя нов Фиат Браво и влизам в Ауто Италия.
-Добър ден, искам да си купя Фиат Браво
-а тест драйв да ви предложим
-не
-ама как така, хайде качвайте се имаме с 2.4 дизел
-но аз искам 1.8 бензин или 1.4 турбо бензин
-нямаме,хайде потегляме
след 1ч мъка с дизела, в офиса:
-хареса ли ви колата
-не
-ами то и без това на склад има само Гранде Пунто, искате ли много е хубаво,25000лв
-ама на рекламата е 15
-ами нямаме такива
-Бравото за колко време идва с поръчка
-3 месеца ама последното дойде за 6
-чудесно поръчвам
-ама нали знаете цената с поръчка не е тази
.......
....
...
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 06-08-18 в 23:02.
Значи има някаква културна специфика в бизнес модела
Cooper and Balkan
- - - - - - - - - -
Може и така да са решили... Supreme го бях качил миналата година в темата и се появи почти веднага в Скандинавия и Балтииските държави. Все още се харчи за около 1200 Евро 12-ца. Ако спаднат продажбите ще го пуснат и в България на по-ниска цена... А дотогава ще продават по-евтините модели, сигурно са доволни от тази ситуация... Просто спекулирам,но друго логично обяснение не виждам..
В крайна сметка си има достатъчно други марки и модели -избор предостатъчно
Този пост е редактиран от stainway; 07-08-18 в 00:09.
Това със сервиза ми го каза и моя “майстор”, та и той се дърпа от тях.
А сериозно, мислите ли, че има смисъл от такава машина(нордик изпълнение от коя да е марка) за нашия климат?
Та тя реално ще си разгърне капацитета 5-20 дни в годината.
Това включва и регионите с висока влажност, която мори машините зимата, тъй като там е въпрос и на софтуеър.
През останалото време нормален климатик би бил по-енергоефективен според мен.
Аз съм привърженик на тая "философия" , разликата в цената за мощен климатик я залепям за изолация на стаята щото тя е най-енергоефективна и "работи" целогодишно без да изхаби и един ват !
За да се дърпа-трябва някой да го натиска.. Ако така се прави бизнес с бутане и дърпане-благодаря!
За климата-всеки си знае, но аз предпочитам машината да си запазва капацитета до определена температура. Ако не е завряна в някоя малка кутийка-стаичка ,може да се разгърне и на не толкова ниски температури. И да не се презапасява с мощност, която няма да се ползва... Но това са си мои наивни разсъждения
П.П. Колкото до Supreme - Това са цените, които искат, но явно ги получават на други пазари:
https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1...tml#post863306
Този пост е редактиран от stainway; 07-08-18 в 01:25.
Ами това е неразвит пазар-аз си фиксирах за 3 години цената на електричеството и газта . Тука може от 10-на години да си избереш доставчик и досега винаги са ми връщали пари в края на договора... Ако падне-губя, но ако се вдигне....
В интерес на истината цената на електричеството е от много години непроменена-има марж от 1-2 цента, но газта става все по-скъпа … Все пак има избор и ако сменяш доставчика всяка година-се спестява много...Догодина слагам и слънчеви панели и каквото не мога да изконсумирам ми го изкупуват.. Изолацията разбира се също е важна
Този пост е редактиран от stainway; 07-08-18 в 02:19.
Съгласен съм. Само че човек трябва да се пази от определени модели, които независимо от малките загуби на помещението, при определени условия, като влажност и температура, и датчици, поставени на неподходящо място, започват да се сбъркват и да зациклят на дефрости.
П.п. Има доказали се машини, които не са Нордик и работят отлично в студ и влага. Също така, запазват голям процент от мощността си. Ако хардуера е сериозен, в съчетание с добър за тези условия софтуер, няма ядове. Единственият проблем, може да е лед в тавата, който може да се реши по много начини.
На Fujitsu Ltc и MHI ZSX им гарантират работа до -20 (сигурно има и други, но за тези се сещам, като добре работещи в студ и запазване на голям процент мощност при ниски температури), без да ползват нагреватели в тавите и т.н. Има и немалко други, които им дават -15, но също нямат ядове с отоплението в сурови условия.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-08-18 в 08:59.
Имам един въпрос към собствениците на C&H и разбира се на Gree.
Подчертавам притежателите на модели с този йонизатор :
Имате ли проблем с миризма на застояло, вкиснато, мухъл и т.н. сега, когато лятото почти привършва?
Получи се дискусия в друга тема, но поради прекалено стеснен състав на собственици на въпросния модел се обръщам към всички, който имат опит с въпросния тип йонизатор.
Доколкото съм чел, го има във всички модели на C&H и в много на Грее, но не знам кои точно. Дъвкано е и тук, но дано се получи по-точно сега.
Заданието е-заставате пред климатика и разказвате на какво ми мирише струята в режим на охлаждане и при 30 градуса пак в охлаждане. И моля бъдете откровени .
Благодаря на отзовалите се
П.П. Това на снимката е Veritas CH-S07FTXQ все още не почистен.
Този пост е редактиран от stainway; 17-08-18 в 00:20.
stainway, дали помага йонозатора - не мисля.
Отрицателно заредените йони уж са полезни за човешкия организъм,
но не убиват и не потискат нищо.
Казвам уж, понеже хората покрай морето и моряците(там където отрицателните йони са с
най-висока концентрация) си боледуват така както и всички останали.
Това което мори гъби и микроби е озонатора.
Но според мен е желателно той да озонира вътрешното тяло - например при изключване след охлаждане да върти при затворена клапа определено време - тъй като е силен оксидант и при предозиране......