Харесвай[emoji1]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Харесвай[emoji1]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Благодаря, но нямам намерение да правя монтажи в България или в Холандия, не ми е работата и нямам лиценз за подобен вид дейност. Иначе става като в онази книга " Ако импресионистите бяха зъболекари"
Хладилните техници тука си изкарват парите с монтаж и поддръжка на офиси, магазини и т.н. договори за сервис и прочие. Частните лица са им последна грижа и затова е скъпо. Но цените са релативни на стандарта все пак. Беше ми интересно да го направя и при климатизатор ,който струва 375 евро примерно (430 евро с тръби 6 м Veritas CH-S07FTXQ) да дам още 350 за монтаж ми се видя не пропорционално.
Респект към всички ,които си вършат работата съвестно и помагат на другите в свободното си време чрез този форум!
П.П. За малкия ми се иска да му направя нещо като къщичка за да не седи на земята в предния двор така гол,
Нещо такова:
Но сега съм много зает с " нормалната" си работа.Живот и здраве на пролет ще го " облека"
Този пост е редактиран от stainway; 10-10-17 в 02:15.
Не, няма пазар! Лично проверено. Когато ми направиха огледа, преди три или четири години, много добре разбраха какво и как го искам. Само срокове не дадох, за да ги улесня. Голямата специализирана фирма ми прати екип с едно пазарджишко говедо и неговия Санчо Панса, които направиха всичко на обратно. Въпреки че се обадихме по телефона и аз, и говедото на шефа, извършил огледа, за да го уведомим, ЧЕ КЛИЕНТА СЕ ОТКАЗВА ОТ БЕЗПЛАТНИЯ МОНТАЖ и изисква спазване на предварителния договор. Оказа се, че великата фирма може да си позволи да продаде единствено медни тръби, кабел и шлаух. Няма инструменти, няма стойки за външното тяло, няма крепежни елементи, няма време за работа, НЯМАШЕ И УМЕНИЯ! За мен, това не е избор.
Днес се зачетох в сервизните на Alpha S12FTXE (който съм инсталирал на познати) и моя Veritas CH-S12FTXQ .Мислех ,че разликата е само в дизайна , но се оказва ,че имат различни компресори
На Алфата е swing ZHUHAI GREE DAIKIN DEVICE CO., LTD
На Веритас е роторен и 1020W? :
Не знам дали има голяма разлика,но ми направи впечатление
- - - - - - - - - -
Последните дни си поиграх с дистанционното и за мое голямо удоволствие открих, че с I feel мери много точно температурата ,проблема е да намерите хубаво място на ДУ за да има постоянен контакт с вътрешното тяло. Тогава замерва температурата от датчика на ДУ и поддържа много коректно температурата.
- - - - - - - - - -
Също за информация термо помпите на C&H са в официалния регистър на субсидираните термопомпи за Холандия-може и етикети да лепят ,но го правят много добре
Тука е целия списък към 09-10-2017https://www.rvo.nl/sites/default/fil...09-10-2017.pdf
Да сигурно не са най-добрите ,но са в компанията на най-добрите, иначе не биха влезли в този списък и се дават същите пари като субсидия А може и да са се объркали
Дистанционното всъщност праща сигнали към вътрешното тяло на определени интервали като му казва колко градуса отчита? Това значи ли, че трябва да сложа дистанционното по диагонал на климатика, да не се обдухва от него и същевременно да е сложено така, че да може да се отчитат IR сигнали пратени от него?
Да, просто на подходящо място,малко е неудобно защото трябва да се има връзка с вътрешното тяло за да обменят информация, но с малко проби се постига комфорт. При мене разликата не е голяма, защото датчика отчита доста прилично, но с ду е още по-коректно.И на по-ниско 50-60 се от пода...можете да проверите колко отчита с I feel (няколко пъти temp ) и без I feel .
Този пост е редактиран от stainway; 20-10-17 в 23:24.
Ще пробвам, благодаря. Обаче сега се боря с друг проблем - Sleep. Проблемът е, че жена ми обича да е баня. И като лягаме се пуска на 26 градуса. Аз намалям на 25. Пускам и Sleep, обаче то прави много странно нещо, показвам по графики на енергопотребление (не се събира на един скрийншот цялата нощ):
https://photos.app.goo.gl/SgpfJ4lVIfBq6rUh2
Тук се вижда, че усилва в началото, после не работи хич няколко часа, за да се пусне пак сутринта преди ставане.
Проблемът е, че в един момент става студено. Според мен с тази функция би трябвало да нагрее до температурата, която съм задал, а после постепенно да я смъква с по половин или един градус на час докато направи разлика от 2-3 градуса, а сутринта да загрее пак преди ставане. Мен лично ако е така ме устройва - при лягане топло, нощем по-хладно, сутринта пак топло - все пак рано сутрин е най-студено. Но чак пък да се изключва и да не включва няколко часа....?
Не съм ползвал Sleep, но пробвайте и с датчика на ДУ,ще следи температурата от друго място и може би по-коректно..някъде по-ниско, топлият въздух е по-лек и т.н.
П.П. Не Ви ли е горещо на 26 градуса? Моя го държа в дневната на 23 или 22 и е комфортно, може и да съм свикнал на студено
Аз съм го провел и пускам обикновено на 23-24, но ми се иска и на нея да и е хубаво при лягане и ставане Затова се ядосвам, че не виждам този режим да работи по очаквания от мен начин и експериментирам. Но тези експерименти не водят засега до положителни резултати
окей,нов експеримент...на 23-24 без Sleep и с I feel...Може и леко да бъде обухвано ДУ при мен е на около 3 метра от климатика и на около 60 см височина от пода. Прави ми впечатление, че включва по-често и с по-малки амплитуди в стайната температура.
Момчета давайте впечатления как се справят зимата тези клима.
Информацията ще е полезна за хора търсещи подобни машини