Стига с тези притеснения ако станело -30 ,ако паднело сняг...хората си имат и парно отопление, предполагам са ги взели повече за охлаждане, под такъв плосък покрив става много горещо. А иначе зимата е около 5-7 градуса, но много влажно и усещането е за по-студено. Идеята е да се гори по-малко природен газ и да се ползват възобновяеми източници на енергия. Няма да стане изведнъж, но това е тенденцията.
Чудя се нещо. Ако пусна климатика дистанционно с WiFI функцията примерно на 25 градуса, а дистанционното е в режим изключено, функцията I Feel дали ще работи? Или пък ако съм задал от дистанционното 21 градуса, но през WiFi задам 25. На дистанционното ще стои надписа 21, а на климатика 25Как ли ще се разбират?
![]()
Включва се с ДУ и I feel и го оставяте така. Евентуално през Wi-Fi го изключвате и включвате. ДУ си стои в режим I feel.А за температурата, незнам пробвайте и споделете.
П. П. Току що се прибрах и преди това зададох 2 градуса по-висока температура през Wi-Fi. ДУ което беше оставено на I feel отчете зададената температура
Този пост е редактиран от stainway; 26-10-17 в 01:22.
Бърз въпрос-колко степени на вентилатора имате на този климатик? Аз съм с alpha 18-ка и 3 степени на контрол на турбината имам в инструкцията и навсякъде другаде гледам са по 5.
Този пост е редактиран от avenger; 29-10-17 в 14:05.
Този пост е редактиран от stainway; 26-10-17 в 01:48.
Някакво мнение за Cooper and Hunter CH-S09FTXE Alpha? На книга е с много добри показатели но дали в работни условия ще работи добре....
Имам наблюдение само за 12,но предполагам работят по същия начин. Veritas е новия модел, който замества Alpha. По принцип за 09 няма никаква разлика освен дизайна на вътрешното тяло. При Veritas има малко хром по ъглите и надписа е хром, Alpha e чисто бял.
При еднаква цена е въпрос на личен избор, но Veritas би трябвало да се с по-добър софтуер и по-добър контрол-генерация 4 срещу генерация 3 при Alpha.
При 12 има използване на различни компресори.
В Холандия след кратка интродукция Veritas сега е 250 евро по-скъпа от Alpha. Не знам дали е трик ,но това е което мога да дам като информация.
http://cooperandhunter.nl/airco-verk...90m3-wifi.html
http://cooperandhunter.nl/airco-verk...-met-wifi.html
Аз не намирам особенна разлика между двата модела.А как са от към шум? Най вече външното тяло. Дрънкане, бучене, тракане ....?
Миланов, при хубавите машини, на отопление, този вентилатор трябва да духа силно. Много силно. Ако не е така, значи не са ефективниЕто извадка от сервизно на хубава машина:
Дам, току що определи (моят) дайсейкай-6 като "не хубава" машина.Той не си цибри вентилатора на външното ако няма нужда. Аз предпочитам да не е чак толкова ефективен климатика, но да е по-тих. Същото е и когато вътрешното го пуснеш на минимален вентилатор /първа степен/, пак се губи ефективност, но е по човешко.
Вътре е при мен на минимална степен-аз също държа на комфорта и си върши работата, външното работи както му е софтуера предполагам -вентилатора е на макс,или поне въздушният поток е много по-силен отколкото на охлаждане. В интерес на истината, не е ставало 5 градуса и не мога да дам оценка, но забелязвам,че при по-ниски температури работи по-тихо,но може и така да ми се струва.
dodo, десетката на дайсейкай-8- си е нон стоп на 610об/мин. на отопление независимо от външна температура и натоварване на компресора. Ако и в действителност е така .....
А 13-та от 600 до 700......срамота.![]()
Аз нямам проблеми с шума на външното. За тази стая от 11 кв2 нямали 07 да е достатъчна? Имам го в спалнята и е много тих. Единствено 7 цата нямат Wi-Fi.
Veritas CH-S07FTXQ - Климатици за Вас