Страница 86 от 111 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 1665
Like Tree1362Одобрявам

COOPER AND HUNTER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2017

Отговор: COOPER AND HUNTER

Обезвлажняването не зори ли допълнително климите в режим охлаждане (то винаги така или иначе се получава в този режим)? Влажността е най-големият мор поне за мен.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Вици, че мене ли трябва да ме зори влагата? Нали затова си ги бодат цепениците по стените хората, за да им е хубаво? За себе си ли да мислим или за тях?
    rosswen и stainway харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

По принцип влагата затруднява работата на цепениците(същото важи и при отопление) ,но както каза dodo_pv- важното е на нас да ни е хубаво
    Същото е и зимата -нямам нищо против сух студ и отрицателна температура ,но като се съчетава с висока влажност и силен вятър -усещането е за по-студено.

5. Member
    Тук е от
    May 2017

Нещо не се разбрахме. По-горе беше написано, че на 31 не пускаме тук климатик, но аз тези дни си пусках и на 25-26, защото влагата мори много. А постът беше по-скоро въпрос - влагата влияе ли на работата на машината (консумация, необходима мощност и т.н.)? А не че ми дреме за климатика като цяло - неговата работа е да ми е кеф на мен, а не на него.
    stainway одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Ами да и аз го пускам при 25-26,защото е влажно.
    Колкото до консумацията -при мен е в същите норми.

7. Member
    Тук е от
    May 2017

При теб сухо няма - там имате бая голям овлажнител в непосредствена близост
    stainway одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

В момента съм отворил вратите и охлаждам цялата къща ,защото боядисвам стаята за гости на горния етаж. Пуснал съм го на макс вентилатор и засега моят китаец е готов да работи за купичка ориз на ден

Надявам се и през зимата да е навит да се труди така
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

На охлаждане едва ли влагата им влияе особено. Съдейки по ватметъра ... по голямо значение има дали е монтиран на пряка слънчева или на сянка!
    rosswen одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

В следобедните часове е на директно слънце, вчера му беше все тая От време на време вдига до 300 вата за кратко после пак на около 170 с часове
    Проблемът си е негов -да не е ставал климатизатор.

П. П. Температурата е 27 градуса и влажност 70%,което се води доста "сухо" време за тукашните стандарти.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stainway; 25-07-18 в 13:36.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Вици, по-точно влагосъдържанието влияе съществено на консумацията на всяка една машина, както при отопляване, така и при охлаждане. Въздухът с високо влагосъдържание има по-голям специфичен топлинен капацитет и при промяната на температурата му е необходима повече топлина. Тя идва от машината, разбира се. Друг е въпроса, че функцията на машините "изсушаване" работи при едва трима - четири човека от пишещите тук, по обясними причини. При всички останали си е чисто охлаждане, с друго означение на панела / дистанционното.

13. Member
    Тук е от
    May 2017

Да, благодаря за поправката.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    ... При всички останали си е чисто охлаждане, с друго означение на панела / дистанционното.
    Алгоритъма на работа в режим изсушаване няма нищо общо с този на охлаждане. Това което си написъл може да е характерно за чепати цепеници с минимум като на кюмбе запалено в кенеф Разликата е че плащаш на оня в теца да бута кимура вместо теб ...
    Този пост е редактиран от Mig82; 25-07-18 в 15:07.
    Genadi80 одобрява това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Това, което съм написАл, е самата истина. Допълваш поста ми с информация, която не е на 100% вярна.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Истината е че режим изсушаване работи като алгоритъма на някои чепати цепеници от най-низката серия на MHI в режим отопление при -5 навън и 23 в кенефа ..... непрекъснат он/офф. Само че в случая DRY целта на алгоритъма е да охлажда питата на кратки интервали редувайки ги с леко обдухване като по този начин прави много повече конденз (отколкото при cool) който да се отделя навън(така е при Фджи LM) ... а при цепениците като ZM целта е да ти вкарат по калпави елементи и софт в бръмчилника и да ти вземат парите зарди буквите на панелчето щом виждаш разликата само в индикациите на вафлата -cool и dry.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Миг82, скромните ти познания позволяват да вникнеш в същността на режима "изсушаване" само донякъде. Правилно си забелязал някои подробности, без да успяваш да ги разбереш. НиСкият клас машини обикновено нямат такъв режим. Аз имах пред вид, че тази функция не работи и при най-големите Съкровища на климатичната техника по ред причини, включващи предимно климата и помещението, в което са монтирани. И това е лесно проверимо за тези, които са наясно. Обемът на помещението на една машина с мощност 9000 BtU не трябва да е по-малък от 50 кубометра, съответно минимумът за 12000 BtU е 65 кубометра. И влажността на въздуха трябва да е от 65% нагоре, за да сработи. Най-общо казано.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 86 от 111 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Deer Hunter
    От hotcool8 във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 13-07-10, 16:39
  2. ISO- то на BIG GAME HUNTER 2004
    От JIM във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 22-11-04, 04:51
  3. търся играта 688(I) Hunter/Killer
    От smarty във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 12-06-04, 13:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе