И колко ми храчи климатика....:)
Преглед за печат
Начетен си пък....
За 150кв.м. се гледа номинал/маскимал.
За 15кв.м. се гледа минимум.:)
:Drinks:
- - - - - - - - - -
Прикачен файл 29172
Миланов здрасти, имам едно въпросче към теб. Какъв термистор използваше, когато мереше температурата на Дайсекая?
-------------
Тоя има като твоя анемометър.:)
https://www.youtube.com/watch?v=cXtWHg_jpmk
На VISHAY
ЦЪК - NTCLE100E3472JB0
ЦЪК - NTCLE100E3103HB0
Имат екселска таблица и много точно се знае температурата при какво съпротивление е. ЦЪК
Мерси много.
божо, дай един клип какво толкова ти се струва шумно външното тяло на твоят климатик.
Колега Миланов във връзка с това че преди време имаше дискусия за работата on/off ... че била по-икономична от продължителната работа на ниски честоти , японеца го е написал. :
一般的なエアコンは、室温を維持するため、設定温度に近づくと、圧縮機の運転を停止(サーモオフ)します。 しかし、圧縮機を停止すると室温変化が発生するだけでなく、圧縮機を再起動させる際、電力ロスが発生してい ました。
本製品では でサーモオフの発生頻度を抑えて、室温変化と電力ロスを低減※3します。
A general air conditioner stops the operation of the compressor (thermo-off) when it approaches the set temperature to maintain the room temperature. However, stopping the compressor not only causes a room temperature change but also causes power loss when restarting the compressor.
With this product, suppress frequency of occurrence of thermo-off, reducing room temperature change and power loss.
Мисля че на Spst , ще му се хареса тази извадка.
На dodo му дай линк в оригинал да ги прочете, че според него все тая било.
10мин да работи компресора и да харчи 250w, а турбината да не се върти. И после се завърта турбината само за 10мин и следва почивка 10мин. Този икономичен режим само супер климатиците го могат.;)
- - - - - - - - - -
Хевито 25zm-s, 4мин off. Какво толкова може да се промени за 4мин. в една стая. Нищо. (при положителни външни температури)
Това са твои интерпретации. В рамките на минута вътрешното подминава 30°С и турбината тръгва. Бъркаш нещо с успиването при определени условия, заради мястото на сензора за стайна температура.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Не са интерпретации, така работеше първата зима. :)
Излиза, че ми е набутан дефектен климатик ли? Еееее, на тези тошиби не им ли правят качествен контрол.:))
- - - - - - - - - -
Ъъъъ, така работеше първата зима без ватметри, термометри. Само с часовник.
Разбира, че ще ми хареса, но това не е някаква новост за мен. Отоплявам се на климатици от 13 години, като първите ми бяха конвенционални. След това ги смених с японски инвертори. Мерил съм и едните и другите. Имаше период в който можех да сравнявам топлината от едните и от другите. Въпреки, че усещането за топлина е строго субективно, при преминаването от стаята с конвенционалка в стаята с инвертор се усещаше ясна разлика. При конвенционалният топлината е някак по-рязка и неравномерна, докато при инвертора е сравнително равномерна и някакси по-мека, което създава едно приятно усещане. Затова след първият инвертор вече си търся машини със сравнително ниски минимуми /спрямо определения бюджет/ и да спират когато аз искам, а не когато на тях и скимне.:BigGrin
PS: Моля нека след този ми пост да не започва пак спор: нисък минимум-висок минимум, топла струя-студена струя, духа ми студено на врата-ще ми изгори врата. Доста е досадно вече.
Към божо.
Дрънченето (ако има при тебе), има една ламарина от страната на компресора трябва да се запъне или изкриви, но се свалят капаците/ламарините и е малко свързано с разглабяне.
Дрънчи и от опирането на топлообменника в подгъва на долната тава - напъхал съм една лентичка балатул, 5см х 2см.
Това пррррр, ако се натисне нагоре мужду двете лапки/крачета от страната на компресора утихва.
Mig82 май беше показвал снимки на неговият фуджак.
Та така.
А компресора се заглушава с вата ... много ... колкото може да поеме тенекето :)) после вече може да се каже че имаш климатик на стената а не мотофреза :)) Нали ви показах компресора на японския дайкин - 5 слоя.
Поздрави на Kasap :Drinks:
Да покоментираме малко терморегулирането при инверторните климатици. При конвенционалните и работещите on/off е горе долу ясно. Примерно ако е зададена 24°, горе при сензора за стайна температура се поддържат примерно 2 градуса от горе с хистерезис 1 градус. ( това съвсем условно, при различните модели сигурно е различно). Т.е. като отчете сензора 25,5° се включва кампресора и като отчете 26,5° се спира. (някои модели имат минимално време на работа на компресора и минимално време на offцикъла) Но не това е важно.
Какво се случва когато инверторният климатик работи вез да изключва. Щом не изключва значи сензора отчита температура по-ниска от 26,5°.
(съгласно условно приетите стойности) Е как решава с какви обороти да се върти компресора, т.е. според топлинните загуби ватметъра маже да показва и 200W и 600W. И става въпрос че климатика не минава в off.