Ако съдим по новата серия 12-ка TSWF с 24кг външно тяло, дано 18-та да не пристигне с външно 28кг от стария TSWF :)
Преглед за печат
Ако съдим по новата серия 12-ка TSWF с 24кг външно тяло, дано 18-та да не пристигне с външно 28кг от стария TSWF :)
Ами ако дойде с външно под 35кг си заминава обратно за румънско. Поне ще мога да наснимам модела за нуждите на форума :)
някой прежали ли се за новата пръчица TSWF ,да сподели нещо за минимуми ,шумове ..
Може18 ката да е от старите, защото е рядко търсена мощност.
Така, днес взех цепеницата. Оказа се, че данните публикувани от ЕМАГ са верни. 10 кила вътрешно. и 38 външно(нето). Външното тяло на размер е огромно. По-голямо от на Хитачито, което също е 18ка, но пък Хитачито е с 2кг по-тежко. Иначе вътрешните тела са по 10кг. Нещото; което ме радва е, че вътрешното е с единична клапа а не както е снимано в едно от румънските ревюта. Поне на мен повече ми харесва този дизайн спрямо другия. Друго нещо, което ми харесва е че филтъра за чистене е най-отгоре и се чисти супер удобно праха спрямо стария начин с отваряне на предния капак и изкарване на филтрите. Разлика между TCL Tpro и звездния цепеняк е, че на TCL-а топлообменника е в златен цвят а тук е син. Качвам малко снимки с данни а иначе мисля да го монтират през септември и тогава ще мога да го наснимам повече и да го засека какви минимуми ще изкара, Като за първо впечатление, за 18-ка, цепеницата си струва тези 990лв вече с работата ще си покаже дали ще ги оправдае или ще се сгромоляса. .
За 1000 лева, не може да се иска повече, със здраве да се ползва.
топлообменника едноредов ли е ? доста малко фреон има за 18ка ..
Топлообменника няма как да е едноредов за 38кг тяло, освен ако тялото не 2 метра високо. Иначе доколкото четох в книжката фреона е за 5м тръбен път, над тези метри иска 25грама на метър дозарядка.
Фреона е колкото на старата 12-ка със 28кг външно а този е със 10кг отгоре ....малко ми се струва фреона!
Фреона е с 70 грама повече от на T-smart модела. Дали е малко, само времето ще покаже. За пример модела на Мидея Solstice с AI 18-ка там фреона е 850 грама.
За тия под 1000 лева си е много добре, колко ще изкара и колко ефективно ще работи е друга тема, но никой не очаква чудеса, всичко е точно и според мен риска си заслужава.
Ако приемем, че TCL са си запазили качеството от преди 5 години, то цепеницата, ще си изкара гаранцията(която е 5 години) без проблем. T-smart модела беше удар в 10-ката. ХайДефенишъна го откри после взаимно го раздухахме(май трябваше да искаме комисионна от ЕМАГ) и стана един от много купуваните бюджетни климатици. Жалко, че го смениха с T-pro модела.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42997&stc=124 ката е с 1060 гр фреон.
Нормално, все пак е 24ка. Като монтират цепеняка другия месец и му добавят още 50грама фреонец заради тръбния път, мисля че ще е повече от добре. Като се има предвид, че ХайДефинишъна отоплява подобно на моето, с 800 грама фреон, то не мисля, че имам някакви проблеми относно фреона.