Отговор: Всичко за Star-Light цепениците продавани от Емаг.
Малко информация за 12-ETL, 12-UWF и 09-WIFI. Всички са със задание 20гр. и макс скорост на вентилатора. От вчера ги вързах към смарт контакти. Външните температури от както съм сложил контактите бяха между -5 и -9. 09-WIFI работи в спалня 15кв., като консумацията му при тези външни е 390-400в. 12-UWF отоплява кухня и коридор общо 20кв., с консумация при посочените външни 500-560в. 12-ETL работи в хол 20кв., с консумация при тези външни 590-650в. Вратите са разтворени навсякъде. Имам външа изолация 10см стириопор и блока е нов - само аз живея в него, следователно само моя апартамент се топли. Нямам изолация на тавана. Много съм доволен от климатиците и от това как се справят при тези условия. Дефрости само на напълно заскрежени пити, като 12-ETL прави най-чести такива, предполагам заради монтажа на външното, което е на южната страна и на терасата. Другото е малко по-високата му консумация спрямо 12-UWF, въпреки че по табели са еднакви и предполагам компресора и софта също са такива. Може би се дължи на самото разположение на хола. 12-ETL и 09-WIFI са с ръчни вертикални клапички, докато при 12-UWF са моторизирани. Също така 12-UWF разполага с йонизация и UVC лампа, която може да видите как свети късно вечер на спрян ток. 12-UWF е по лесен и за поддръжка, тъй като филтъра му е горе и се вади цял. Лесно се свалят и клапите и има лесен достъп за почистване на турбината. Мисля че е по абсолютно същия начин като топ модела на TCL Т-Pro. Реално външно е същия като него, разбира се хардуера е различен и ги няма тези надупчени вертикални клапи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
yavoor
Star light ACT-12ETL, 12000Btu, 420лева от Емаг.
...Монтиран е във студио 40 м², без топлещи съседи.
При 5° външна достига зададените 22°, 23° или 24° без проблем...
Още малко...
При -5° външна и 11° вътрешна работи с 1200W консумация.
В режим Турбо повишава до 1400W и с още малко скоростта на вътрешния вентилатор.
При зададени 24° затопли помещението до 20° за около 7часа.
До 23° за приблизително 24часа.
След това при зададени 23° си поддържа 23° с консумация между 450W и 900W.
Явно помещението не е било съвсем темперирано.
"Сухи", тихи дефрости на 2 часа, по около 4 минути.
Здравейте,
Дойде момента да взема още един климатик за вкъщи и се двоумя между ACT-09WIFI или ACM-09FOWF.
Разликата между двата е около 50 лева , когато са на промоция , като ACT-09wifi излиза около 500 лева а ACM-09FOWF e около 550
Назад има доста информация за ACT-09WIFI , като съм изчел цялата тема , но за FOWF няма , понеже пуснаха 9-ката скоро.
Все още не мога да взема решение , кой от двата да купя.
Някой да помогне ?
2 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39058&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39059&stc=1
Монтиран ACT09-WIFI. Взет за 509 лева от емаг, в спалня около 14м2 която се използва за гостна по скоро. Малко вътрешно тяло по скоро бих го определил като тихо, но външното не толкоз, но не и много шумно. Еденичен външен топлообменник. Беше избор между това или духалка. Ще се използва предимно за гости в предходните месеци и рядко зимата. Хареса ми това че слиза по ду до 16 градуса,хахаха. За мен това е важно. Нямах ватметър там за да видя до колко качва или слиза, но мисля че за 500 лева бива. Живот и здраве в събота ще го пробвам и на спане да видя как е, макар че ги дават нощни температури около 6-9 градуса.
Не. Платих 150 лева и му дадох още 30 за свалянето на дограмата.
На мен за TSWF и 09 wifi ми взеха по 120лв за монтаж.
Цитат:
pepsisf
Здравейте
бихте дали мнение дали Star-Light ACM-12FOWF би се правил в помощение около 25-30кв.м със три външни стени стените са със 10см каменна вата и 10 есп изолация от вън тавана е със 20см вата (изолацията на помещението е доста добра)?
Има ли някой с този модел климатик и ако може да сподели във какво помещение го ползва.
Този модел е най-хилавия от Звездната серия. Не си писал в кой град е помещението и дали е къща или апартамент. Според мен при студено време ще увисне,аз не бих рискувал с него.
Това беше първия, който купих на един черен петък за 380лв. Погледнах го при куриера, не ми се видя като да топли 35кв и го върнах. Тогава открих "Топ Цепеницата" TSWF.
Цитат:
HiDefinition
Този модел е най-хилавия от Звездната серия. Не си писал в кой град е помещението и дали е къща или апартамент. Според мен при студено време ще увисне,аз не бих рискувал с него.
Това беше първия, който купих на един черен петък за 380лв. Погледнах го при куриера, не ми се видя като да топли 35кв и го върнах. Тогава открих "Топ Цепеницата" TSWF.
Става въпрос за едноетажна сглобяема къща в село до гр.Ботевград.
Значи ще трябва да търся Star-Light ACT-12TSWF
TSWF го няма вече в употреба. Село около Ботевград,на мен ми звучи доста студено зимата. Ти си преценяш,но между 25 и 30кв има разлика. Просто ако решиш да го вземеш да си с ясната мисъл,че през определени периоди през зимата нещо трябва да му помага.
Цитат:
HiDefinition
TSWF го няма вече в употреба. Село около Ботевград,на мен ми звучи доста студено зимата. Ти си преценяш,но между 25 и 30кв има разлика. Просто ако решиш да го вземеш да си с ясната мисъл,че през определени периоди през зимата нещо трябва да му помага.
Благодаря за съвета.
Цитат:
mslavchev
Здравейте,
Дойде момента да взема още един климатик за вкъщи и се двоумя между ACT-09WIFI или ACM-09FOWF.
Разликата между двата е около 50 лева , когато са на промоция , като ACT-09wifi излиза около 500 лева а ACM-09FOWF e около 550
Назад има доста информация за ACT-09WIFI , като съм изчел цялата тема , но за FOWF няма , понеже пуснаха 9-ката скоро.
Все още не мога да взема решение , кой от двата да купя.
Някой да помогне ?
След пробване на ACT-09WIFI, пукащи пластмаси и при офф се чува вдигащата се вертикална клапа, ако е далеч от главата както е в моя случай и за няколко нощи мисля че става. Тъй като е сложен наскоро и температурите се вдигнаха драстично се справяше добре, но за мен това е климатик за преходни сезони и евентуално за охлждане, тоест климатик за до 0 градуса външна. Нямах ватметър за да измеря но настроен на 22 вътре ми седеше като 24-25 градуса което означава че надхвърля зададеното по ДУ. Но за 500 лева и от време на време ползване става.
- - - - - - - - - -
Цитат:
pepsisf
Благодаря за съвета.
Не съм звънял за наличности но пробвай тук.
http://borsaplazma.com/%D0%9A%D0%BB%...Control%20WiFi
До довечера има промоция на Inventor supreme девятка / Производство на Мдиея/ и може да се вземе на 560 лв с доставката. Аз поръчах 3 броя:)
Цитат:
peter`s
След пробване на ACT-09WIFI, пукащи пластмаси и при офф се чува вдигащата се вертикална клапа, ако е далеч от главата както е в моя случай и за няколко нощи мисля че става. Тъй като е сложен наскоро и температурите се вдигнаха драстично се справяше добре, но за мен това е климатик за преходни сезони и евентуално за охлждане, тоест климатик за до 0 градуса външна. Нямах ватметър за да измеря но настроен на 22 вътре ми седеше като 24-25 градуса което означава че надхвърля зададеното по ДУ. Но за 500 лева и от време на време ползване става.
- - - - - - - - - -
Не съм звънял за наличности но пробвай тук.
http://borsaplazma.com/%D0%9A%D0%BB%...Control%20WiFi
Изобщо не съм съгласен. Имам 09wifi от 3 месеца. Работи в спалня в панелен блок с външна изолация без съседи от никъде и без изолация на тавана и се справя отлично. Следи си температурата сравнително точно дори в тези условия и работи без да се замисля и при -20 дори (това беше най-ниската температура при която е работил в нашия регион - Смолянско). При външна над +8 градуса си слиза на минимума 240 вата. При -10 работеше под 500 вата ( при -20 не знам, защото все още нямах смарт контакти). В мойте условия спира доста рядко дори при висока външна. Наистина не мога да кажа нищо лошо за климатика. Може би е малко шумно вътрешното тяло, но на мен и жената изобщо не ни прави впечатление и си спим без никакъв проблем.
За Борсаплазма колеги във форума са споделили по назад, че във въпросния сайт няма налични бройки и фирмата са пример за антитърговия.