Започна офертата на звездите, аз боднах 3 бройки, 2 tswf и 1 ACT-09, идват с 5 години гаранция.
Започна офертата на звездите, аз боднах 3 бройки, 2 tswf и 1 ACT-09, идват с 5 години гаранция.
Добре е цената на tswf-719лв
12 TSWF от тази сутрин. Температура около 0гр. Настроен на 26гр. Добре работи машинката.
Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk
Да вкарам малко разяснение, относно гаранционните ремонти по цепениците.
1.Заявява се "куриер" през приложението на Ем.г,в разяснение при поръчката е написано,че ако е едра бяла техника,няма нужда да се приготвя за куриер,а ще бъдете посетени от техник на място.
2.Румънците насочват поръчката към П.н сервиз и в деня насрочен за "куриер" получавате обаждане за посещение.
3.Идва екип на място и диагностицира проблема. При мен е шумно моторче,на турбината,на вътрешното тяло.
4.Поръчват новото моторче от румънците
5.Обаждане,че моторчето е при тях и назначаване на ново посещение.
6.Дойдоха на място,смениха го за около час. Помолих ги да ми свалят турбината да я измия,гресираха втулката и го сглобиха.
За сега работи тихичко . Момчетата споделиха,че мотора е капсолован,но ако се наложи извънгаранционен сервиз,ще могат да сменят лагерчетата.
п.п.ремонта бе на TSWF. Цепеницата кара 4-та година,профилактиката съм си я правил единствено аз. Няма задължителна такава,че да ти важи гаранцията.
Този пост е редактиран от HiDefinition; 06-12-24 в 18:50.
Малко слаб ми се струва мотора 20 вата иначе е хубава марка, добре са се справили с гаранцията.
сивата метална капачка надигаш леко и ще изкочи. веднъж на тошиба съм сменял - получи се.
По принцип искат документ за монтажа,на мен не са, тъй като те са ми го монтирали. Още като го закупувах бях разучил,за монтажи,гаранции и хубави-лоши предпочетох те да ми ги монтират. И към ден днешен не съм сбъркал. Първият път техниците, които дойдоха попитаха може ли гаранционната карта със стикера от монтажа. Казах им,че не знам къде е,обадиха се на техническия им сътрудник и той потвърди монтажа, и така всичко е точно.
След година ползване едната от двете Звездни цепеници 12 TSWF има леко цъкане и звук от втулката и лагера срещу ел. мотора на турбината на вътрешното тяло.
Също така, когато размърдам с ръка турбината усещам, според мен, повече от необходимото луфт във втулката в лявата част на турбината.
От към мотора нещата изглеждат наред.
Тук може да се чуе:
https://youtu.be/8E79tL5vye4
Имаш ли повече снимки на мястото срещу ел. мотора - на втулката и лагера на турбината от лявата ѝ страна, за да добия представа какво представлява черупката и как мога да гресирам без да демонтирам пластмасите?
От лявата страна няма лагер,само втулка е. Първоначално си мислех,че цъкането е от нея-но не е. Нямам снимки.Не можеш да стигнеш до втулката без да се разглоби всичко,пробвал съм. Почти съм съм сигурен,че и при теб е моторчето.
Погледнахте ли си машините, че в тая мъгла гледам отвори за конденза на външните тела запушени с висулки, перки почти целите покрити в скреж, все едно капаци имат отпред... Поливах едната цепеница да и падне "капака" на перката аз, ама преди да видя моята, гледах некви чужди и си викам - тея хора не са случили на читави машини. Имаше и маркови, и цепеници от няколкото, които мернах. Преди да вляза в този форум си ми беше толкова спокойно и само с дистанционното ми беше интеракцията с климатика, а сега - дефроства ли, натрупал ли е скреж, трака ли, тресе ли...ужас направо
Този пост е редактиран от slimini; 02-01-25 в 08:13.
От снощи много гъста мъгла със температури от-4 вечерта до към 2-3 градуса през деня,вечерта при тези условия правиха дефрости на около 3 часа като побеляват яко,през деня на положителни но пак със гъста мъгла са дефроствали 2 пъти общо 3 броя TSWF.Като работят от порядъка на 290 до към 450 вата настроени и 3-те на 24 градуса.Ами доволен съм от машините!
Този пост е редактиран от Boooom; 03-01-25 в 11:41.
По-добре такива цепеници, отколкото прехвалени. И моя оригинален TCL работи супер.