Аз съм с три жени в къщи и е по-зле със сметката.
Аз съм с три жени в къщи и е по-зле със сметката.
може ли някои да ми каже как да свържа външното тяло на климатик към боилера за да ми топли водата.
Какъв е климатика? И защо питаш в темата за Дайкин?
климатика е даикин но искам да използвам само външно тяло, ако знаеш друг фором кажи ми го.
Има си тема-термопомпа въздух-вода,или искаш да вкараш фреона с тръба във бойлера...?
Какъв точно модел Дайкин-инвертор ли е ?
А иначе разгледай форума на Направи сам,раздела Отопление има тема за ръчно изработени термопомпи.
климатика е RXS35G искам да вкарам фреона с тръба във бойлера
Ако ще ползваш само външното,ще е доста трудно да го управляваш,да не кажа невъзможно.Ако ще работи заедно с вътрешното-Вар.1: прекъсваш тръбата за високо налягане между компресора и 4пътника и двата свободни края ги закарваш до серпентината.
Недостатъци-Докато загрее бойлера-вътр.тяло не топли.И серпентината трябва да издържи до 40 бара налягане.
Вар.2 : Фреона се прекарва през пластинчат топлообменник фреон-вода с мощност 1,5-2,0 Квт.Така винаги ще има поне 2-2,5 Квт до вътр.тяло.Нагрятата вода с помпичка прекарваш през обикновена серпентина в бойлера.
Помисли и за разширителен съд, защото през лятото COP е много голям и водата лесно вдига налягане- да не ти избие някъде по снадките.
A можели някои да ми покаже някаква схема .
Нещо не успявам да кача снимка, казва ми че папката е пълна, а е амо 67к. Ще ти я пратя на мейла. Това е схема на фабрична термопомпа на LG.
Снимки се качват в сайтове за снимки - например http://imageshack.us
Май успях да я кача.
[img width=645 height=500]http://img24.imageshack.us/img24/7194/thermav.jpg[/img]
Това което подозирам е че със DAIKIN няма да стане докато не намериш начин да го пуснеш в режим на отопление когато навън е 25 градуса. DAIKIN са хубави климатици и би трябвало да се защитят.
Аз си направих такова нещо преди четри години, но използвах HAIER щото е по-глупав и не се усеща че навън е топло, та тръгва на отопление без проблем през лятото.