Супер са ти радиаторите за термопомпа, остана да осигуриш бюджета. Има схеми за стоков кредит с ниски лихви
Само остава да се уточни терасата затворена ли е, тъй като ако е затворена не виждам как ще се сложи ТП, а да виси на фасадата хич не ми се връзва.
Никакъв проблем да си виси като климатик, стига да няма някаква забрана за фасадите
Да, терасата е затворена! На фасадата нямали възможност да се постави?
- - - - - - - - - -
Като габарите термопомпата по-голям ли е от външно тяло на климатик? Проблема е че на тази тераса вече имам поставено външно тяло на климатик, който беше предвиден предимно за охлаждане през лятото тъй като стаите са южни! Интересува ме дали ще има място за още едно и все пак да не тежи много на терасата.
Терасата трябва да е с отворени прозорци ако термопомпата работи.
Варианти много, ще се обсъдят с монтажната фирма. Може една част от терасата да остане закрита, а друга да се открие, може да виси на фасадата...
Според мен термопомпата трябва да си е извън терасата ако има възможност, защото на отопление се събират по 20-30 л вода около 0 градуса дневно.
Аз не бих оставил уред тежащ между 80-100кг. за над 10 000лв. да виси на фасадата.
За мен си е рисково, а климатици с размерите на ТП не съм виждал по фасадите.
А има ли значение колко кила желязо падат върху главата на човек - дали ще са 30 или 100? Черен хумор, но нали не трябва да има и грам съмнение в здравината на закрепването? Пък колкото до цената - то вече доста ТП са по-евтини от климатици - справка Гуанг Тенг и Уруру Сарара![]()
Мисля да се консултирам тия дни с една две фирми в града. Да дойдат и на място да си кажат мнението! Ако някой знае за читава фирма за термопомпи в Силистра може да сподели.