Страница 1 от 25 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 364
Like Tree21Одобрявам

Neo, Crown, Telefunken, Finlux, Sang, Vestel, Beko и други..

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,411
  #1

  Neo, Crown, Telefunken, Finlux, Sang, Vestel, Beko и други..

  Много купувачи купуват телевизори въз основа на цената, а в много случаи на добре позната марка. Въпреки че в съвременните условия това не може да служи като критерий при избора на телевизор.

  От 2000 г. насам, концепцията за производство на домакински уреди много се промени, ако преди компанията собственик на марката сама произвеждаше и продаваше телевизори, то сега, поради глобализацията и голямата конкуренция на пазара, телевизионната продукция става нерентабилна, само някои компании продължават изследвания и разработки. Създадоха се компании, които започнаха да произвеждат компоненти за телевизори и стана по-евтино за производителя да купува компоненти от прозводители, като просто сглобява телевизори.

  Повечето компании решиха да спрат производството на телевизори, но съществуващите производствени мощности трябва да бъдат препрофилирани или спрени. Имаше корпорации, които извършват агресивна експанзия на пазарите, предлагащи евтино оборудване. Те купуват марки, много често просто лиценз за производство и продажба на телевизори под определени марки за определен период.

  Телевизорите от една и съща марка могат да бъдат поръчани от различни производители или да бъдат лицензирани за няколко години от една компания, а след това и друга. Като пример за телевизорите Toshiba. Първоначално телевизорите се произвеждаха от японската компания Toshiba, която също разработи нови технологии, но от 2012 г. сегментът на продажбите на телевизори беше нерентабилен и в Toshiba възникнаха финансови затруднения. През 2015 г. телевизионният бизнес беше закрит, заводът в Мексико и марката Toshiba за американския пазар бяха продадени на китайската компания Compal, която продължи да произвежда телевизори Toshiba за Америка. За други региони лицензът за производство на телевизори беше продаден на турския концерн Vestel, който в периода 2015-2018 произвежда и продава телевизори Toshiba за Европа и Азия. През 2018 г. Toshiba реши окончателно да се отърве от производството на телевизори, т.е. продаде го на китайската компания Hisense. Телевизорите Toshiba от 2015 г. насам не се произвеждат от Toshiba.

  Компаниите, които купуват лиценз за производство и продажба на телевизори, не са икономически заинтересовани да инвестират в изследвания, те купуват части от трети производители или просто поръчват телевизори от компании, които произвеждат телевизори с брандиране по поръчка.

  Преди 30 години на пазара се появиха всякакви евтини марки, често носещи имената на известни в миналото брандове. Спестяват се такси от лицензи стандарти и допълнителни функции, заради ценовата война и борбата за пазари. В повечето случаи без софтуерна поддръжка. Китайците и турците не умеят да правят добри телевизори - малко изключение са някои модели на TCL, Hisense.
  Всякакви суббрандове, по същност марки самоубийци, създадени от основната корпорация за много прости задачи. Компанията си създава име на ненормално евтина т.е. съвършенно немаржинална техника. Потребителите, разбира се свикват с това...Средно-статистическият потребител не разбира от качество на картината, за него е важно да е евтино. Радва се на пренаситените цветове, високата яркост и изкривената колориметрия..малиновото червено, без да забелязва неестественият тон на човешките лица. Хората изглеждат като току що излезли от солариума.
  Всичко това се прави за да спечелят място на пазара. Тези марки тепърва ще се борят за заработка и ще трябва да приучат купувачите, че еди коя си марка, вече не е онези евтини телевизори за стотинки. А после постепенно ще повишават цените, под определена марка. По възможност до нивата на топ-брендовете.
  Съвършено обичайна история. Навремето така от нулата е започнала и Sony.


  Original equipment manifacturer
  https://en.wikipedia.org/wiki/Origin...t_manufacturer


  Original Design Manifacturer - ODM
  Има много заблуди относно повторното опаковане на телевизори. Vestel произвежда пълния продукт до логото на марката отпред и марковия кашон, в който идва. Изпратете на Vestel дизайн на корпуса и те ще ви го оформят като ще използват стандартната гама шасита според изискваната спецификация.

  В случаят Vestel е производител на оригинален дизайн (Original Design Manifacturer - ODM) тоест компания, която проектира и произвежда един продукт, както е поръчано, но в крайна сметка е премаркиран от друга фирма за продажба. Такива ODM компании позволяват на фирмата, която притежава или лицензира марката, да произвежда продукти (или като допълнение, или изцяло), без да се налага да се занимава с организация или управление на фабрика. ODM са нараснали през последните години и от 2015 г. насам много от тях имат мащаба да се справят с производството на продуктите, които са маркирани от фирмата, която поръчва/купува. Това е в контраст с договорния производител (Contract Manifacturer - СМ).

  Този модел се използва особено в международната търговия, където местната ODM се използва за производство на стоки за чуждестранна компания, която вижда известни предимства в сделката, като ниски разходи за труд, транспортни връзки или близост до пазари. Иновативни и/или патентовани технологии, разработени/притежавани от ODM, са друга причина за този модел на дистрибуция на продукти. Моделите на ODM се използват и там, където местните закони за собствеността вероятно забраняват прякото притежаване на активи от чужденци, което позволява на местна фирма да произвежда за маркови компании - за вътрешния пазар, или за износ.

  Този тип бизнес е част от "аутсорсинга".
  Марки като Toshiba, Hitachi, Sharp, JVC, Bush, Alba и Panasonic използват Vestel изцяло, частично или в случая с Panasonic, само за да обслужва най-ниските си серии. Други, като TPV Полша, произвеждат за Philips, Panasonic, Toshiba, Sharp и Bush, а също и под собствена марка AOC.
  Vestel е най-големият производител на телевизори в Европа. Vestel произвежда и множество други търговски марки и собствени марки на вериги магазини и супермаркети. Марковите компании сключват договор за производство и доставка на телевизори на редица, обикновено по-евтини производители, като Vestel, каято е само един от моногото такива ODM.

  Телевизори от една и съща марка в различни региони могат да бъдат произведени от напълно различни компании.
  Например Philips телевизорите в САЩ се произвеждат от P&F USA (Philips & Funai), в Европа и по-голямата част от останалата част на света се произвеждат от TP Vision, с изключение на Индия, където се произвеждат от Videocon.

  Продуктовите етикети на Vestel винаги са на хартия, никога не са полимерни, а Vestel е единственият производител, който подрежда четири цифри по този начин(в правоъгълник), ако видите този стил на етикета, тогава е сигурно, че това е Vestel.
  https://www.avforums.com/attachments/pana-jpg.696498/


  Най-големите от тези ODM и OEM производители са:
  1. Foxconn Electronics (произвежда за Sony и Sharp),
  2. TPV Technology (produkuje m.in. dla Vizio i LG),
  3. TCL SCBC (произвежда за Xiaomi),
  4. Shenzhen MTC,
  5. Chonqing HKC,
  6. Gaochuang Suzhou Electronic,
  7. KTC Technology,
  8. Express Luck Technology,
  9. Innolux (произвежда за Vizio и Xiaomi),
  10. Amtran Technology,
  11. Compal.


  Vestel
  Производственият комплекс Vestel City, разположен в град Маниса (Турция), на площ от 550 квадратни километра. Vestel Groupа е собственост на Zorlu холдинг със щаб-квартира Истанбул (Турция).
  В сервизното се влиза - MENU 4725 4725
  Влизане в сервизен режим на телевизор Vestel - MENU, 8,2,0,2. Излизането става с няколкократно натискане на бутона - MENU
  Марки производство на Vestel
  Hitachi, JVC, Finlux, Telefunken, Fuego, Toshiba,

  Vestel поддържани TV Brands
  Andersson, Aya, Bush, Celcus, Cranker, Digihome, Dual, Eas Electric, Edenwood, Elbe, Electriq, Electronia, Felson, Finlux, Gogen, Hanseatic, Hi-Level, Hitachi, Hyundai, Infiniton, JVC, Kendo, Kubo, Kunft, Laurus, Linsar, Luxor, Medion, Mitchell & Brown, Mitsai, Nabo, Nexon, Nikkei, Ok, Onwa, Orava, Polaroid, Qilive, Saba, Salora, SchaubLorenz, Seg, Selecline, Silva Schneider, Sulpice, Sunfeel, Svan, Technical, Techwood, Telefunken, Turbox, Vanguard, Vox, Walker, Westwood, Wonder.
   
  Acoustic Solutions
  Akai
  Akura
  Alba
  Anderson
  Argos
  Asda
  Atec
  Autovox
  Blaupunkt
  Blue Diamond
  Blue Sky
  Bush
  Celcus
  Cello
  Continental Edison
  Crown - марка на магазини Зора и се произвежда от турската Vestel и китайската Hisense. В сервизното се влиза - MENU 4725 4725
  Daewoo
  Digihome
  Digilogik
  Dual
  Durabrand
  Dynex
  EeeTech
  Electra
  Emerson
  Evesham
  Everlin
  Feguson
  Finlux - платен лиценз
  Fisher
  F&J
  F&U
  Fuego
  Gogen - марка на чешки ритейлър
  Goodmans
  Graetz
  Hanspree
  Harwood
  Hisense
  Hitachi - платен лиценз
  Honquise
  Horizon
  Hyundai
  Isis
  Jmb
  JVC - платен лиценз
  Kendo
  Kogan
  Laviote
  Laurus
  Lexsis
  Linsar
  LifeMaxx
  Lodos
  Logik
  Lowry
  Luxor
  Matsui
  Medion
  Mikomi
  Mirai
  Mitchell&Brown
  Mission
  Mitsubishi
  Morli
  Murphy
  Neo - марка на Техномаркет
  Next
  Nurvo
  Nutech
  OKI
  Onn
  Orion
  Pacific
  Panasonic - най-ниските модели до 2014 година
  Pediston
  Pentis
  Porton
  Proton
  Phillips - най-ниските модели до 2019 година
  Polaroid
  Proline
  Qiivive
  Red
  Regal
  Reusys
  Salora
  Sang - е марка на Технополис и се произвеждат от Vestel Турция. Нямат страница
  Sanyo
  Schneider
  Seg
  Seiki
  Selectline
  Servis
  Sharp - най-ниските модели до 2016 година
  SilverCrest
  Strong
  Sunstech
  Teac
  Technika
  Technonsinic
  Techwood
  Teco
  Telefunken - закупeн бранд от Вестел
  Teletech
  Telsa
  Tesco
  Tevion
  Thomson - по поръчка на TCL
  Tiny
  Toshiba - платен лиценз
  Tucson
  Turbo-X - марка на PLESIO. Произвеждат се от Vestel https://plesio.bg/
  Quadro
  Universum
  VanTech
  Veryo
  Vestel
  Vestfrost
  Videoton
  Vistron
  Vortex
  Voxson
  Walker
  Waltham
  Watson - марка на Метро
  Weibe
  Westwood
  Wharfdale
  Xelos
  Xenius

  vestel използва панели от няколко производителя.
  Samsung - WNDS
  LG - WNDL
  SHARP - WNDP
  Auo - WNDA
  CMO - WNDC
  BOE - WNDB

  Grundig
  Инструкция за ъпдейт
  https://download.arcelik.com.tr/tvso..._to_Update.pdf
  https://www.arcelik.com.tr/kullanma-...ari-ve-yazilim
  https://destekvebilgimerkezi.arcelik...GAO/elektronik
  https://www.grundig.com.tr/destek/

  Elite - е марка на Alladin и се произвеждат в Китай ,но се сглобяват в България /някъде около Пловдив/.
  В сервизното меню се влиза със следната комбинация - Menu,6,4,8,3,call

  ULTRAVOX e марка на Техногруп и се произвеждат в Турция.


  Beko - е собственост на Koc Holding Durable Consumer Group /Турция/
  Днес компанията Arçelik владее 10 марки - Grundig, Bregenc, Arctic, Blomberg, Leisure, Telefunken
  Beko притежава 11 завода в 4 страни – Румъния, *****, Китай и Турция.
  През 2004 г. „Грундиг“ е придобита съвместно от британската „Алба“ и турската „Беко“. През 2007 г. „Алба“ продава половината от бизнеса си на конгломерата „Коч Холдинг“ за 50,3 млн. долара.
  „Грундиг“ премества седалището си в Истанбул, Турция, като част от компанията Arcelik A.Ş.
  https://www.grundig.com.tr/uhd-tv/ https://www.grundig.com/bg-bg
  Има два типа обозначение за телевизионните модели на телевизорите Grundig:
  В 65GUW8860 се възлага на телевизори, произведени за Германия, те имат по-добри характеристики и качество на изображението.
  вторият тип е 65VLX9772 , такива маркировки имат телевизори, произведени за останалата част на Европа, с изключение на Германия. Тези телевизори имат по-ниска цена, разликата в цената между подобни модели телевизори от първия и втория тип е около 500 евро.
  GRUNDIG 55GOB9089
  55 - диагонал в инчове
  G - Grundig
  F - FineArts серия
  O - OLED
  • O - OLED
  • U - Ultra HD
  • F - FullHD, HDReady

  B - цвят на корпуса
  • B - Black
  • W - White
  • T - Anthracite
  • S - Gray
  • C - Aluminum

  9 - серия
  0 - година на модела
  • 0 - 2020
  • 9 - 2019
  • 8 - 2018

  89 - дизайн
  ______________________
  GRUNDIG 55VLX7850BP
  55 - диагонал в инчове
  VL - серия Vision
  X - резолюция на дисплея
  E - FullHD, HDReady
  X - Ultra HD
  O - OLED
  7 - серия
  8 - година на модела
  50 - дизайн
  BP - регион на продажба
  BG -

  DSM се произвеждат от Skyworth в Китай. Вносител е фирма Магнум-Д ЕООД
  Според централния сервиз в София софта е един и за двата модела които на практика са еднакви, само логото е различно при стартиране.

  HORIZONT
  Каталог товаров - Телевизоры

  ORION
  ORION Electronics Ltd
  Orionelec
  https://webshop.orion.hu/
  https://orionelec.com.hr/vrsta_proizvoda/televizori/


  Brand
  _______________________
  Manifacturer for Europe
  _______________________________
  Owner of the brand
  __________________________________________________
  Software support
  ____________________
  Allview OEM партньори в Турция Visual Fan Romania No
  Arielli Midea Group Midea Group No
  Bang & Olufsen Bang & Olufsen (Дания) Arbejdsmarkedets Tillægspension, Sparkle Roll Group Limited Yes
  Blaupunkt UMC Poland UMC Poland
  Changhong - CHIQ Changhong Europe Electric s.r.o. CHANGHONG GROUP Yes
  CROWN Vestel , Hisense ЗОРА-М.М.С. ООД No
  Elite, First Austria Турция Timetron No
  Finlux Vestel A.S. Zorlu Holding No
  FOX (Сърбия) Vimport LLC (Китай и Сърбия) Vimport d.o.o. Beograd Serbija No
  Grundig Arcelik A.S. Koç Holding No
  GoGen (Czesh Rep.) Vestel A.S. HP Tronic -?-
  Hitachi Poland Vestel A.S. OEM партньор Hitachi Corporation No
  Hisense Hisense Hisense Yes
  Horizon (Romania) OEM партньори Network One Distribution No
  Krüger & Matz OEM партньори Krüger & Matz Polska No
  KTC KTC KTC No
  LG LG Poland LG Corporation Yes
  Loewe Loewe Skytec Group Ltd. Yes
  Metz, Skyworth, STRONG Skyworth Skyworth Group Ltd. No
  Manta OEM партньори в Китай Manta Multimedia Sp. z o.o. No
  Medion Lenovo Lenovo No ? ?
  NEO Hisense Техномаркет No
  ORION ? Vestel ? Orion Electronics LTD No
  Panasonic Panasonic AVC Networks Czech sro
  + Vestel, TPV Displays polska
  Panasonic Corporation Yes
  Philips TPV Displays Polska TPV Technology Yes
  RCA HKC Europe BV HKC China No
  Salora ? Salora International BV No
  SANG BEKO ? Technopolis ? Yes
  Skyworth Skyworth Skyworth Group No
  Samsung Samsung Display Slovakia sro Samsung Corporation Yes
  Sony Foxconn Slovakia, p. r.o. Sony Corporation Yes
  Sharp TV Europe SKYTEC UMC Management s. r. o. mixture of Sharp & UMC Yes
  Sunny Sunny Elektronik | Teknoloji Güneşi Atmaca Elektronik A.Ş No
  Skymaster Skymaster Sp. z.o.o Sp. k. Skymaster Poland No
  Sencor Китай и Чехия SENCOR EUROPE sro No
  Schneider OEM партньори в Китай и Турция Schneider Consumer Group No
  Star-Light OEM Dante International SA / E-mag No
  Toshiba Bulgaria Vestel A.S. OEM партньор Toshiba Corporation Yes
  Tesla TCL - Полша сръбската ComTrade Group No
  Turbo-X Vestel A.S. OEM Plaisio Greece (plesio.bg) No
  Teletech (Romania) Vestel A.S. OEM ? No
  Telefunken DE Vestel A.S. Zorlu Holding No
  Thomson TCL (67% from TTE) Schneider Consumer Group No
  Innohit (Italy) Vestel ? No
  VOX OEM ? VOX Electronics Serbia No
  JVC Vestel A.S. - по лиценз JVC KENWOOD Corporation No
  Westood Vestel Domo Romania No
  Vortex ? Vestel A.S. Altex (Romania) No
  TCL TCL Electronics TCL Group Yes Yes
  Xoro MAS Elektronik AG Xoro No

  https://www.androidtv-guide.com/televisions
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-12-21 в 19:23.
  PRACTIC одобрява това.

 2.  
   
 3. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,411
  #2

  Re: Crown, Elite, Finlux, Grundig, Vestel, Funaj, Pioneer, Hitachi, Daewoo, Loewe

  Android телевизори в Европа

  EMEA е съкратено наименование, което означава Европа, Близкия изток и Африка
  Brand
  _____________
  Manifacturer / ODM / OEM
  _______________________
  Country / Region
  ___________________
  Processor
  _________________
  Website
  ________________________________________________________
  Software support
  __________________________________________
  Allview Skyworth Romania (Visual Fan) Mediatek allview.ro/android-tv/
  Alpha Changhong Serbia (Roaming Electronics) Mstar alphaelectronics.eu/
  Archelik Archelik Turkey Mediatek arcelik.com.tr/android-tv/ https://www.arcelik.com.tr/tv-yazilim-indirme-merkezi
  Bang & Olufsen Bang & Olufsen Denmark Mediatek bang-olufsen.com/en/collection/televisions
  Beko Archelik Turkey Mediatek https://www.beko.com.tr/televizyon
  Cello Chonqing HKC UK Mstar celloelectronics.com/
  Continental Edison Shenzhen MTC, Express Luck France Mstar cdiscount.com/high-tech/televiseurs/continental-edison-android.
  F & U Vestel Greece Mstar fandu.gr/product.asp?catid=2022&title=fu-fla6520uh-4k-ultra-hd-android-tv-65--ιντσών
  Grundig Archelik Germany Mediatek grundig.com/de-de/tv/tv-linienprogramm/alle https://www.arcelik.com.tr/tv-yazilim-indirme-merkezi
  Hitachi Vestel Europe Mstar http://tv.hitachi.eu/bg/bg
  Horizon Vestel Romania Mstar android.horizon-europe.com/
  Hyundai Changhong MTC, TCL Russia Mstar av-hyundai.ru/
  JVC Vestel, Changhong, MTC, HKC Worldwide Mstar jvctv.eu
  Kivi Shenzhen MTC Ukraine Mstar kivi.ua/
  Level Chongqing HKC Europe Mstar leveltv.eu/
  Metz Blue Skyworth Germany Mediatek metzblue.com/
  OK (Mediamarkt) Changhong, HKC, MTC Europe Mstar https://www.mediamarkt.de/de/categor...er-460666.html
  Panasonic Vestel or Archelik? Europe Mstar or Mediatek ? https://www.panasonic.com/bg/consume...screen-tv.html
  Philips (TPVision) TPVision Europe Mediatek https://www.philips.bg/c-m-so/tv/lat...rs=ANDROID_SU]
  Polaroid Shenzhen MTC France Mstar polaroid.tech/fr/
  QBell Haier Italy Mstar qbell.it/qt55gx23/
  Regal Vestel Turkey Mstar regal-tr.com/televizyonlar
  Saba Express Luck Europe Mstar mysaba.eu/
  Schneider Shenzhen MTC France Mstar schneiderconsumer.com/fr/categorie-produit/tv-video/televiseur/
  Sharp Sharp & SKYTEC UMC Europe Mstar https://sharpconsumer.com/
  Skyworth Skyworth Worldwide Mediatek iskyworth.com/index.php/Product/detail/id/2/cat_id/2.html
  Smart Tech Express Luck Europe Mstar smarttech-tv.com/TVs/list-SmartTVs.html
  Sony Foxconn (Hon Hai) Slovakia Worldwide Mediatek https://www.sony.bg/electronics/tv/t/tv
  Star Light Express Luck Romania Mstar StarLight
  Sunny Atmaca Elektronik A.Ş Europe
  https://www.sunny.com.tr/sunny-elektronik
  TCL TCL Worldwide Realtek RTD2851 https://www.tcl.com/eu/en.html http://www.mediacenter.tcl.eu/
  https://www.tcl.eu/en/help
  Techwood Vestel EMEA / APAC Mstar

  Tesla TCL Serbia (Com Trade Group) Mediatek tesla.info/tv/series-9/
  Thomson TCL, Changhong EMEA / APAK Mediatek / Realtek/ Mstar thomsontv.fr/televiseurs-ecran-plat-led/serie-c64
  Toshiba Vestel, Skyworth, Hisense Worldwide Mstar, Mediatek https://toshiba-tv.com/bg-bg/
  Turbo-X Vestel Greece (Plaisio) Mstar https://plesio.bg/televizori-c-69980053.html?filter[chr][2][]=Turbo-X
  TVStar Shenzhen MTC Europe Mstar LED TV
  United Changhong Europe Mstar dgmc-tv.com/
  Vestel Vestel Turkey Mstar vestel.com.tr/android-tv
  Vivax Skyworth Croatia (M San Grupa) Mediatek vivax.com/en/
  Xiaomi Xiaomi Worldwide Amlogik, Mstar https://www.mi.com/global/
  Yasin Skyworth EMEA Mstar
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-09-20 в 20:39.

 4. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,411
  #3

  Re: Crown, Elite, Finlux, Grundig, Vestel, Funaj, Pioneer, Hitachi, Daewoo, Loewe

  Vestel - пускат 3D с очила и OLED телевизори
  http://translate.google.com/translat...7-vestel-.html

  http://www.vestel.com.tr/foreigntrade/index.html

 5. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,411
  #4

  Re: Crown, Elite, Finlux, Grundig, Vestel, Funaj, Pioneer, Hitachi, Daewoo, Loewe

  За собствениците на телевизори GRUNDIG LCD VISION4

  Влизане в сервизното меню-телевизорът е включен
  * натиснете бутона {i}.
  * После въведете сервизният код '8500'.
  * Ще се покаже сервизното меню.
  * Използвайте бутони {UP}{DOWN} да изберете menus/options.
  * Използвайте бутони {LEFT}{RIGHT} да промените настройките.
  * за излизане, натиснете бутона {i} .

  1.Активиране на USB PLAYBACK VIDEO/MP3/PICTURE/TEXT
  В меню TOOL OPTION 2
  USB е на NAVAIL трябва да изберете AVAIL.
  сега вече имате MEDIAPLAYER - USB е активно

  2.Активиране на DIGITAL CABLE TUNER DVB-C
  В меню TOOL OPTION 0
  DVB Type е на DVB-T трябва да изберете DVB-T+DVB-C

  3.Активиране запис на USB PVR
  В меню TOOL OPTION 1
  PVR file System е на Off трябва да изберете On
  Сега записа на USB е възможен!!!

  http://www.divx.pri.ee/index.php?nam...iewtopic&t=304

 6. Junior Member
  Тук е от
  Oct 2010
  Мнения
  23
  #5

  Re: Crown, Elite, Finlux, Grundig, Vestel, Funaj, Pioneer, Hitachi, Daewoo, Loewe

  Здравейте. Евентуално искам да си взема този ТВ http://www.technomarket.bg/products/...nium-antracite . Интересува ме възможна ли е връзката с Пц. Видеокартата има S-Video. Дали през него ще стане номерът. Не можах да намеря в нета по-подробни характеристики на тв-то, за да видя какви са му всичките входове. Моля за мнения, ако някой има наблюдения.

 7. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,411
  #6

  Re: Crown, Elite, Finlux, Grundig, Vestel, Funaj, Pioneer, Hitachi, Daewoo, Loewe

  Виж тук за входовете и изходите
  http://www.loewe-uk.com/uploads/tx_b...0_1__EN_06.pdf

 8.  
   
 9. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  140
  #7

  "последният" KURO

  Привет на всички...
  Моята настояща история за която търся вашата помощ - има малка предистория , та ... Не съм запознат много с 'техническите данни' на ТВ приемниците но си имах фаворит и той е PHILIPS . Вече от доста време имам 32" LCD Philips , но ми беше 'мерак' някой ден да си взема един голям full HD телевизор ... Преди година и нещо видях прословутия Pioneer KURO -мноооого ми хареса а и чух че е мнооого добър (дотам бях запознат ) ... Единственно с KURO бих изневерил на PHILIPS ... Преди няколко дни , едно приятелче ми показваше някакви модели на Филипс и се чудел на кой да се спре та от дума на дума му подхвърлих за 'бижуто' на Pioneer - пуснахме в търсачката да го поогледаме а и да видим как е с цената ... за мое огромно съжаление разбрах че е спрян от производство - "който хванал влака..." .
  Даа ама НЕ
  Беше ме налегнала носталгия за може би 'бъдещия' ми монитор и се заразрових из нета - четах ,гледах и пак и пак - разбрах че (поне до към януари-февруари 2010) това е бил най-добрия ТВ който вече не е по магазините. ... Тук в градчето в което живея (Гърция) на 60-тина метра от мен преди година отвори магазин на Пайнер ,който от няколко месеца даже затвори ,НО ветре на стената все още 'блести' едно мониторче 50" с отделна кутия (медия приемник - би следвало да е модел KRP500 ако не се лъжа) . Намерих един от собствениците да попитам за гореспоменатата плазма , отново спънка - ТВ е бил закупен- платен от известно време на цена 2700евро от англичанин който щял по коледните празници да дойде да си го получи..От дума на дума стана една оферта -ако дам 3000 евро - KURO-то ще свети в моя дом...

  Тук е моят въпрос към вас - заслужава ли си (към днешна дата) , да се 'оръся' с тази сума за тази прословута плазма ??? Дали за тези пари има нещо което е 'вече' по-добро ??? ..а има и слухове(доколкото разбрах тук от форума), че може би в скоро време Пайнер ще представи нещо ново (а то несъмнено ще е добро) - та да почакам ??? Както в началото казах , не ми е проблем да почакам - но ще 'изтърва този влак' ...
  Някакви предложения ....

 10. Moderator
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  1,491
  #8

  Re:"последният" KURO

  Тези гърци са като циганите.А сега на въпроса не ми стана ясно този телевизор работеща мостра ли е бил в магазина.Но все пак всичко си зависи от теб щом толкова много го искаш ,отнасяй го.Лично на мен не би ми повлиял външен човек за този ми избор.От друга страна сподели колко струва Panasonic TX-P50V20 при вас и да чуем другите колеги какво мислят.Лично аз мога да реша кой от двата да е само след реална преценка на състоянието на Pioneer-а.

 11. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  140
  #9

  Re:"последният" KURO

  Цитат Първоначално публикувано от granity
  този телевизор работеща мостра ли е бил в магазина. - От друга страна сподели колко струва Panasonic TX-P50V20 при вас
  ...със сигурност ТВ-то е работело в магазина - колко и как - това не мога да кажа. Все пак магазина (като магазин) работи не повече от 6-7 месеца..
  За цени в гръдски магазини,аз гледам тук : http://www.skroutz.gr/c/12/television.html
  за Panasonic : http://www.skroutz.gr/c/12/televisio...%BD%CF%89.html

 12. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,411
  #10

  Re:"последният" KURO

  Според мен този грък ,с тази история за англичанина се опитва да изсмуче колкото се може повече пари. Като знам как се циганят...той е притиснатият от кризата-щом е затворил магазина... Не му се връзвай! Натискай и се опитай да свалиш цената на 2600 евро/ако може и по-надолу/. Едва ли е работил много. Дори и да е бил мостра 4-5 месеца /нали е отворил магазина от 6 месеца и отскоро го е затворил/ телевизорът си струва.
  Ако този грък продължи да се прави на ударен-помисли за следният вариант 3000 евро ,но в тях да включи и комплекта с озвучителните тела /продават се отделно/ или стойката за стена.
  Добре е и да уточниш и за какъв диагонал става въпрос 50 или 60 инча. /Pioneer-KRP-500A или Pioneer-KRP-600A/

 13. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  36
  #11

  Re:"последният" KURO

  Как да ви кажа има едни хубавци в Пловдив , официалният вносител са на Pioneer за България от доста години, бих те посъветвал да ги тестваш за наличност или цена, още повече че отвориха и те големичък магазин , а нещо хич не им върви.
  Тъй като собствениците им са от Турция ,се пробвай и на пазарлък.
  Сайтът им не показва наличности и модели.
  Скъпари са , преди години когато в България имаха алтернативи се видя , че продават на височки цени , но сега не знам за друг освен тях.
  http://technostarbg.com/contacts.html

 14.  
   
 15. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  140
  #12

  Re:"последният" KURO

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

  Добре е и да уточниш и за какъв диагонал става въпрос 50 или 60 инча. /Pioneer-KRP-500A или Pioneer-KRP-600A/
  ТВ-то е 50" и с отделен (Separate Media Receiver), би следвало да е 500А а не 500М (или бъркам?)..На 2600 няма да го даде византиеца - поне се надявах да е 2800 (100 евро над цената за англичанина - ако е вярно) - По принцип като се свързах с него по тел.(отначало) за ТВ -то веднага ми каза че е продаден - а после от любопитство го разпитах за модела - каза че не знае точно какви са му 'инициалите' само че е 50-ка и е с отделен тунер - после го попитах колко пари го е дал и каза 2700 - това ни беше първия разговор. Това момче работи на бензиностанция (имат 2 - семеен бизнес)- магазина на Пайнер го бяха отворили с още един негов приятел (а той е съсобственик на магазин за авточасти) имаха служител там а те двамата се мяркаха само вечер...Та аз отидох до бензиностанцията и му предложих да дам някое евро отгоре и да каже на оня че са го ударили-счупили та да си му върнат парите (разбира се ако го направят - за превода на тези 2700 обратно ще имат 60-70 евро разходи) (аз съм пращал 117е. до Англия - по банков път и ме отрязаха 28е. за превода , та знаех че ще искат по голяма цена - единия звънна на другия побъбриха малко и ми изтърси 3000 цена - ако искам ...

  Виж за комплекта от говорители или стойка ще го попитам дали има и дали влизат в цената - важното е че поне имам един глас че си заслужава 16. Moderator
  Тук е от
  Aug 2006
  Мнения
  8,827
  #13

  Re:"последният" KURO

  3000 евро за употребяван /поне година/ телевизор са много пари. Не му се връзвай на приказките. За 1000 паунда в Англия се купува ползвано 50 инча Куро. Няма да тръгне някой да купува от Гърция.
  Взимай си Panasonic 50VT20 и не се занимавай.

 17. nkd
  nkd е офлайн
  Senior Member
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  2,044
  #14

  Re:"последният" KURO

  Аз искам друго да те попитам , какво ще правиш ,ако дефектира панела ?С какъв ще го заменят ,ако изобщо уважат гаранцията ? Защото вече ще станат 2 години откакто не се произвеждат плазми от тази фирма. Верно че тези плазми бяха и май още са недостижими като данни ,но риска е твърде голям , а и парите са адски много дори за запечатка .Освен това къде е гаранцията ,че не са го взели на старо/мостра/ и те?

 18. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  140
  #15

  Re:"последният" KURO

  Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
  Взимай си Panasonic 50VT20 и не се занимавай.
  Този Panasonic 50VT20 също е не е евтин тук в Гърция (http://www.skroutz.gr/s/263837/Panas...-50%27%27.html) - но като дизаин (да не говоря за технически данни че не им разбирам ) не може да се сравнява ...
  ... " nkd " , доколкото ми стана известно за Pioneer Kuro , сервизната подръжка и резервните част ще се осигуряват още 6 години . Но разбира се всичко е въпрос на късмет - дали ще даде дефект или не - то при всички стоки е така

  ...явно трябва добре да си помисля !!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 25 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Хладилник Vestel спира често.
  От JordanVass във форум Хладилна техника
  Отговори: 0
  Последно: 11-09-12, 09:24
 2. Климатик VESTEL D-9 ADORE/CFRONT
  От hrutka във форум Други марки климатици
  Отговори: 22
  Последно: 16-08-12, 13:17
 3. Elite PV-371X или Elite PV-366X или Elite PV-400 USB
  От zezco във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
  Отговори: 85
  Последно: 04-05-08, 13:39
 4. помощ за divx субтитри dvd vestel
  От chobi във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
  Отговори: 0
  Последно: 23-07-07, 20:54
 5. 21"ТЕЛЕВИЗОРИ NEO И CROWN ДО 190лв. - КОЙ Е ПО НАДЕЖДЕН
  От ERIC във форум Други телевизори
  Отговори: 10
  Последно: 12-06-07, 10:44

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе