Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият телевизор Blaupunkt ?

Гласували
36. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

10 27.78%
  • Много добра

8 22.22%
  • Добра

5 13.89%
  • Средна

3 8.33%
  • Задоволителна

3 8.33%
  • Слаба

8 22.22%
Отговори на анкетата
Страница 8 от 15 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 225
Like Tree32Одобрявам

Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Това не е вярно за всички DVD players!
    Моят Philips има възможност за промяна на размер, фон, окантовка и шрифт на DivX/Xvid външни субтитри. С неофициален FW, естествено.
    На Пионеер-чето едно време сам му направих нормален четлив шрифт пак чрез преработка на FW.
    Но тогава имаше сотуери за достъп и обработка на FW на Медиатек.
    За ТВ предполагам е същото, но там има допълнителни пароли и защити.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2013

jonov, благодаря за скрийншота. Направих го точно така, както си написал и стана. Сега е доста по-добре. FireWind, мерси за отговора. Не мисля да вграждам субтитри, защото четох по форумите, че качеството на картината се влошавало.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

сдобих се с един Блаупункт на тънканаж цена,

P1130002.jpgP1130005.jpgP1130008.jpgма звукът му не ми харесва.
    Останалото се "ядва", де'т са вика.
    Та... каква ли ще е изходната му мощност, че да му намотая изотзадзе някакви колонки които няма и да се виждат даже, за да спре да ми звучи като от консервена кутия.
    Старият ми беше Панасоник/тръба/, ма звукът му явно ме е поразглезил от към качество.
    Знам, че някой ще ме запита, за чий ми е тогава домашното кино под него /и то Панасоник/, ама мискините явно са се изпедепсали дотолкова с марките, че си е цяло мъчение да да синхронизираш звук и картина на различни марки, а и ще ми се налага за едното гледане на телевизия, да оперирам с една цинкова кофа с дистанционни, дейба.P1120984.jpg
    Този пост е редактиран от veilis; 27-10-13 в 10:24. Причина: добавих още снимки, ма що ми ги разхвърля така, не знам

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Като гледам новата брошура на ТМ явно това е най-еФтиния 47" модел тв -
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Тук е от
    Nov 2013

Някой може ли да ми помогне за ъпдейт на BW42E188. Нямам българско меню.

7. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

Arrow Отговор: сдобих се с един Блаупункт на тънканаж цена,

Цитат Първоначално публикувано от veilis Виж публикацията
    звукът му не ми харесва.
    Останалото се "ядва", де'т са вика.
    Та... каква ли ще е изходната му мощност, че да му намотая изотзадзе някакви колонки които няма и да се виждат даже, за да спре да ми звучи като от консервена кутия.
    Koлега, намота ли изотзадзе някакви колонки?
    Собственик съм на 32'' и нещо също ме дразни..

и сега ми идва идея - дали може ползваме захранването на телевизора - от УСБ например - като закачиш едни колонки за лаптоп може докараме сараунд, стига да не изпечем УСБ-то и платката покрай него..

А идеята е за да не се налага отделно да пускаш и спираш колконките (на спрян ТВ брума е гаден, нали)

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Georgi Sheytanov Виж публикацията
    Някой може ли да ми помогне за ъпдейт на BW42E188. Нямам българско меню.
    Ъпдейтът няма да ти смени езика в менюто. Можеш да върнеш телевизора и да го смениш с друг - липсата на българско меню е достатъчна причина. Пиши какво си решил да правиш.

Software upgrade for model: BW42E188B1BQKPE332
    Firmware update Date: 11.05.2012
    Country: Deutschland
    Language: Deutsch
    Инструкция
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-11-13 в 20:47.

10. Тук е от
    Dec 2013

Exclamation Отговор: Blaupunkt LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Здравейте,

Интересува ме към момента решен ли е окончателно проблемът с наличие на бг меню, размера на субтитрите и ъпдейта при купуване в магазина?

Конкретно някой има ли впечатления от BLAUPUNKT BW-21K155 LED
    в момента е в промоция в техномаркет на 499лв. (40",LED, FULL HD,1 usb) ?

11. Тук е от
    Jan 2014

Здравейте,

имам два въпроса относно BLAUPUNKT TV-BA46F191 LED, чиито отговори не успях да намеря в нета:

След гаранционна замяна в Техномаркет, телевизора ми бе върнат без дистанционно управление и въпреки обажданията ми, никой не иска да направи нищо. Искам да си намеря съвместимо дистанционно, по възможност - същото, но не мога да открия кой модел се води. Също така пробвах и с универсално URC22B-6A, без голям успех. Може ли някой да ми даде информация кой модел е оригиналното дистанционно, откъде мога да си намеря ново или откъде да си намеря съвместимо универсално.

Обмислям и варианта да програмирам CEC клиент за RaspberryPi-я закачен за телевизора, който посредством IR приемник и произволно дистанционно да изпраща сигнали през HDMI кабела и да контролира телевизора, но това би работило само когато Raspberry-то е активния вход, а и е прекалено голяма хамалогия.

Вторият ми въпрос е свързан с лаг-а на картината спрямо това което се случва на компютъра вързан към него. Това не е проблем при гледане на филми, но когато се опитвам да играя прецизна игра или просто да използвам компютъра има досадно до непрактично забавяне. Знам че повечето телевизори имат настройка за игри, която намалява обработката на картината в реално време, но такава не мога да намеря при този телевизор. Веднъж, при свързване с един от компютрите вкъщи телевизора показваше картината със практически нулев лаг, но все още не мога да разбера коя настройка го е предизвикала. Някой знае ли как да настроя този "бърз" режим на работа на телевизора?

Благодаря предварително

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Няма ли режим PC ? (освен Game)
    За дистанционното отиди на място и говори с управителя...А ако откаже, подай жалба в комисията за защита на потребителите.
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post649811

13. Тук е от
    Jan 2014

Няма нито PC, нито Game режим. Единствения логически свързан режим е Dynamic, който се препоръчва за бързо-движещи се картини, но той не влияе на лаг-а по никакъв начин.

А колкото до разговора с управител - купувал съм го онлайн от тях и не съм сигурен, дали ако отида в първия произволен ТМ някой ще ми обърне внимание на проблема.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Еее явно словаците са се осрали...ама и ти си носиш вината че не к.си го тествал преди покупката.
    Пиши им пак и ако няма отговор, подай жалба в комисията за защита на потребителите. Добре е, да си пазиш кореспондецията с Техномаркет - като доказателство.

16. Тук е от
    Jan 2014

Доста е вероятно да е така - не го отричам, за това и не съм се хвърлил да си търся правата. Плана беше да намеря кой модел е дистанционното и да си купя ново.

А за режима с нисък лаг съм сигурен че има настртойка, тъй като съм го виждал да работи - не знам къде по менютата на телевизора е и дали от компютъра трябва да се задават специални настройки - инструкции през CEC за вкарване на телевизора в такъв режим, настройка на честотата или някоя забутана опция на видеокартата за телевизори свързани с HDMI... Предполагам може да е от всичко и не мога да се ориентирам къде да търся.
    Този пост е редактиран от tecs; 19-01-14 в 02:54.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от tecs Виж публикацията
    Доста е вероятно да е така - не го отричам, за това и не съм се хвърлил да си търся правата. Плана беше да намеря кой модел е дистанционното и да си купя ново.

А за режима с нисък лаг съм сигурен че има настртойка, тъй като съм го виждал да работи - не знам къде по менютата на телевизора е и дали от компютъра трябва да се задават специални настройки - инструкции през CEC за вкарване на телевизора в такъв режим, настройка на честотата или някоя забутана опция на видеокартата за телевизори свързани с HDMI... Предполагам може да е от всичко и не мога да се ориентирам къде да търся.
    Подавай направо жалба до Комисията за защита на потребителите --->

Относно забавянето на сигнала, то се дължи на:

1. Допълнително наслагваните междинни кадри, които телевизорът създава, за да получиш илюзията за 100 кадъра в секунда. Разгледай къде из менютата можеш да изключиш тази допълнителна обработка. Ако няма такава настройка, пробвай с включено или изключено "Real cinema 24p" (или както се нарича при твоя телевизор настройката за 24 кадъра).

2. НЕвключен режим "1080p Pixel direct" (така поне се нарича при Panasonic, при различните марки телевизори носи други имена). Ако намериш такава настройка, включи я.

3. Включен "Overscan". Задължително изключи това.

18. Тук е от
    Feb 2014

Здравейте!Вчера си купих BLAUPUNKT TV-B47F333 може ли някой да ми каже от къде се изкарват опциите за субтитри защото са ми на маймуница

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 15 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
    От BURAN във форум Sony телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 27-12-18, 15:07
  2. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  3. Търся мнения за телевизори TCL
    От Disho във форум Други телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 03-11-13, 17:45
  4. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  5. 3D телевизори, програми ,мнения.
    От loshdancho във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 26-03-10, 08:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе