Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 34

Искам мнението на пушачите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

..п.с. аз съм пушач, и то здрав пушач, 2-3 кутии на ден...

<div align="right">Originally posted by skynet*-*14/01/2005*:* 22:19:37</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами,да ти е честито! Ако децата ти пушат по толкова,какъв ще ти е коментара ми е интересно?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Крис ви е казал най-обективното и справедливо решение и вие пак продължаватеда се самонасъсквате. Моя си е кръчмата - платил съм си всички такси, данъци, лицензи и какво ли още не, закупил съм мястото, построил съм я, оборудвал съм я и т.н. следователно аз трябва да имам правото да реша с каква стока да я заредя, каква музика ще пускам вътре и дали да е позволено да се пуши в нея. Ако реша, че вътре може да се пуши, на който не му харесва да не влиза - просто ще го изгубя като клиент и толкоз. Точно, както аз като чуя чалга не стъпвам в съответното заведение, така и вие не ходете в заведения, където се пуши.

Правата ви не са потъпкани по никакъв начин - на никое публично място, чието посещение при определени обстоятелства е задължително (община, библиотека, градски транспорт и т.н.), никога не се е пушило и никой не го е оспорвал и без този абсурден закон.

Силният звук също вреди - дайте да забраним да се правят концерти!

Газовете от автомобилите са много по-токсични от цигарите - дайте и тях да забраним!

Почти всяко производство замърсява околната среда - дайте да се върнем в каменната ера.

Един ден, ако отворя фирма, за персонал ще взимам само пушачи!

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Caesar - нека не намесваме децата, плийззз Дефакто всеки сам избира как да живее - едни умират здрави, други - не толкова....Децата си имат стаи в, които не се пуши и с това мисля, че съм уважажил правата им Чувствам се обаче прекрасно когато децата ми казват през ден през два, че съм миришел ужасно гадно на цигари - може би точно така ще успея да ги предпазя от този вреден порок Щото от конско няма СМИ

5. Lox
    Lox е офлайн

Тук е от
    Sep 2002

Една част от пушачите във форума са твърдо решени ако имат дори малката възможност да наложат своето виждане по въпроса - защо не разберете, че идва времето когато на пушенето на обществени места ще се гледа като .... << тук може да се кажат много неща, няма да формирам мнение - ясно е за какво става дума >>

Понеже прочетох как милите и добри управляващи в европа са такива душици и предоставили разбирате ли цели години на нациите си да привикнат към новите условия и ограничения (ограничения заради тяхното добро, на цялата им нация, популация, антидеградация... ... ...) - за пореден път вадите някакви смешни доводи.

- Как се спират цигари?

- Може би като се спрат самите цигари?

- Или ако ги спреме за 1-2 седмици, после една седмица пак пушене, после пак почивка? - Това дали е спиране?

В Европа са станали повече "хора" от нас, не понеже са имали безкрайни гратисни периоди... там просто са им БРЪКНАЛИ в джоба (вече беше споменато май) и да видите как се формира уважение и толерантност... нали Да, така е станало, не се чудете, това е реалността... ние какво, тоест пушачите какво - колко ни е зле, че неможе да си димиме където ни е кеф, кво ни пука за другите, да се умитат! браво на вас.

Казваш му - за добро е бе, за добро.... - ааа, не, не ми дреме, ич не ми дреме и ми се разкарай, че съ нервя

Няма нищо лошо в това да се ограничава тютюнопушенето и колкото по-бързо го разберете толкова по-добре за вас - до сега непушачите страдаха от вашите капризи - сега е вашия ред и дано намалеете драстично, дано вдигнат цените на цигарите...

... даже като ви обслужват в заведенията трябва да ви таксуват с 10-15% повече заради инвестциите във вентилационни агрегати, е да... те така или иначе са задължителни, но поне докато има разделение на пушачи и непушачи в едно и също заведение... понеже в сектора за непушачи няма да има такъв агрегат .... това го приемете като шега но защо не... тъкмо ще имате стимул да не пушите, кафето ви ще излиза по-тънко

Бръкни в джоба на пушача и нека се прави на инат, нали ще си плаща (Европа се е превъзпитала с глоби и закони, не с друго) но, не на държавата, а заради порока си - има разлика, нали? А, закоравелите пушачи не ги мисля, но има шанс за останалите... пожелавам им скорошно спасение от никотина и после пак ще си говориме, няма нищо срамно, какво като сега скачат здраво

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Lox,

Ти нямаш ли пороци? Ангел с крилца и ореол ли си?

Всеки си защитава своите, те са неговата индивидуалност.

А когато някой започне да говори как трябва да се наложи със силови методи да си сменим изведнъж начина на живот - раз, два и готово, ставам подозрителен. Защото той или е загубил връзка с реалния свят или хал хабер си няма от народопсихологията на българина. И незнам защо си спомням клипа на "Пинг Флойд" и "Тухла в стената", оня с чуковете.[:D]

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Lox...read it Тони, преведи му го

We don't need no education

We dont need no thought control

No dark sarcasm in the classroom

Teachers leave them kids alone

Hey! Teachers! Leave them kids alone!

All in all it's just another brick in the wall.

All in all you're just another brick in the wall.

8.  

9. Lox
    Lox е офлайн

Тук е от
    Sep 2002

@Lupus

Пороци всякакви... но теорията, че видиш ли ти имаш порок - първо оправи себе си после поучавай и/или изисквай - няма да доведе до никъде.

Веднага ти давам пример - народопсихологичен.

Семейство, бащата се прибира, сяда пред телевизора, жена му слага вечерята, децата тичат около него, той пали цигара/цигари (може преди, след или по време на вечерята си).

Говориме за последното, не за множеството пороци нали така.

И да не изпадаме в подробности кой персонаж точно, кога и как пуши.

Според мен не е правилно горното поведение, но сме българи - значи може.

И после, ако на бащата му хрумне, че неиска децата му да пушат какво следва - да им каже нещо или да си мълчи понеже и той пуши и морално няма право.

Добре, морално няма право понеже го прави пред тях, частично съм съгласен... но това значи ли, че неможе да иска децата му да не пушат... не разбира се - той може да не може да ги спре цигарите за себе си, но в същото време неиска и да се продължи този порок при децата му.

Тук вече се вижда, че човек може да иска и изисква до колко конкретните обстоятелства позволяват - семейна среда, микро климат и други - и това не е неморално, даже напротив, осъзнал е нещо и неиска да се предава натам.

@skynet

Разбирам, че искаш да ме изкараш смешен, но смешния в случая си ти - за мен, по други теми много те уважам, нищо че тук се ядеме

Поздравявам пушачите които приветстват новите мерки срещу свободата им и подхождат с разбиране на проблема в перспектива въпреки неудобсвото за тях.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Lox, не бе майка, не искам никого да изкарвам смешен...децата ако решат да пушат, няма да го научат в къщи, щото няма да им позволя, но да кажем в някой вход или в градинката вечер от келешлък, нали така се чувстват модерни....и големи....или да подражават на някоя "Пепа" от по-горния клас, дето била училищната красавицата и всички искали да са като нея, пак тя пушела....или по десетки други причини....и какво...да почнем да си играем на котка и мишка???!!! Или да и стъжнявам живота всяка вечер? Забрани? Няма да излизаш?? няма да влизаш?? Аз също съм бил малък и знам какви номера и прочие съм спретвал на родителите си, които почти винаги са били в неведение за това какво съм правил към момента...

Предпочитам по приятелската форма на влияние:

" Виждаш ли какви ми са жълти зъбите? Кожата ми е суха, нали? Дрехите ми миришат, нали така....ако пропушиш - и ти ще станеш същата, момчетата няма да те харесват и няма да се омъжиш)"

Гледа ме сериозно, сериозно и намръщено, а аз си викам "Стресна се нали..." и тогава ме закопава с:

"Нещо ме будалкаш....а ти как тогава си се оженил за мама..." )

Я кажи ти колко чеда си навъдил, да са ти живи и здрави ако имаш...апропо: при нас бащата се прибира обикновенно доста след вечеря, щото "Кичо ляйк мъни", а "мъни" се вадят с много работа и до късно

11. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Всичката я опапаха, че тръгнали чрез закон да опазват здравето на българина.

Хе хе хе хе хе.... Извинявайте, ама много ми е смешно....

Като си помисля, че цялата ни здравна система виси на косъм от пропастта... още един закон е точно силата, мярката и стратегията която ще я спаси... Да бе!

Първо - законът като всеки друг в РБ няма да се спазва. Пример: днес влязох в едно особено добро заведение в Бургас, намиращо се на доста примамливо място в града (няма да уточнявам), където собственикът сякаш тези мерки бяха го заобиколили. В заведението едно, че липсваха табелки на масите и друго, че навсякъде се пушеше... абсолютно. Начини е имало и винаги ще има.

Второ - Аз съм пушач. Излизам да пия кафе. Влизам в първото заведение и установявам, че масите за пушачи са заети съответно си излизам, защото кафе без цигара не ми е вкусно (употребявам точната дума) да пия. Влизам във второ, ситуацията е същата... и т.н. Е ми ще си пия кафето в къщи, но никой няма да ме откаже от никотина по този начин.

Какво се получава в този случай - губи предприемача, който както по-горе бе казано си е вложил парите, за да печели. Но с резкия спад на клиенти - съответно и печалбата му ще придобие посока минус.

Трето - Ако наистина държавата е загрижена за здравето ни, нека го направи със стимулиращи мерки. По висока заплата на непушача, по нисък процент на осигуровките, повече привилегии... не чрез глоби. Ако някой мисли чрез лошо да постигне добро...ами успех му желая.

Моите уважения към непушачите, но като ви пречи дима ще правите като мен - ще си пиете кафето в къщи. []

Честит ни нов "растеж" на икономиката.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Моите уважения към непушачите, но като ви пречи дима ще правите като мен - ще си пиете кафето в къщи. []

<div align="right">Originally posted by Profita*-*15/01/2005*:* 01:43:34</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Profita, недей така. След малко ще бъдеш безмилостно оплюта от ревностните почитатели на екосистемата ни, че дори и вкъщи твоят принос към замърсяването на околната среда е очеваден. [] И че дори с една цигара за сутрешното си кафе предизвикваш лют сърбеж в очите на някой в другия край на града. И не само това. Децата на комшиите ти вече припалват под леглата си, гладайки те колко жадно и с наслада всмукваш цигарата си на балкона... []

Абе с няколко думи: Даваш ли си сметка колко си виновна за положението в България през последните 15 години??? [][][]

<font color="blue">Peace!</font id="blue">

13. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

@FearMe

" В една черна-черна стая, на един черен-черен диван седели двама черни-черни хора. По едно време единия попитал:

- Абе Пешо, за кво ги горихме ние с тебе тия гуми ? "

[^]

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Caesar - нека не намесваме децата, плийззз Дефакто всеки сам избира как да живее - едни умират здрави, други - не толкова....Децата си имат стаи в, които не се пуши и с това мисля, че съм уважажил правата им Чувствам се обаче прекрасно когато децата ми казват през ден през два, че съм миришел ужасно гадно на цигари - може би точно така ще успея да ги предпазя от този вреден порок Щото от конско няма СМИ

<div align="right">Originally posted by skynet - 14/01/2005 : 23:05:07</div id="right">

Моите уважения,но изказването ти направо цепи мрака.Определено държа да намесваме децата,защото всъщност става дума главно за тях.Това дали ти пушиш е въпрос на личен избор.При децата обаче съвсем не е така.При тях подражанието до голяма степен формира този избор.Именно тук е ключа от бараката.Ограничаването на тютюнопушенето,макар и с админстративни способи със сигурност ще формира с течение на времето едно негативно отношение към цигарите.Мисля,че възпитанието започва в къщи и колкото и банално да звучи личния пример е основен фактор в него.При положение,че насмръдваш на цигари,наистина няма СМИ [:D]

Peace!

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Благодаря ти, о Цезаре, за загрижеността, теоретично си прав, но в живота има хиляди други примери на разминаване между теория и практика. Все пак да не забравяме, че обсъждаме новите промени в закона, а не моята особа Ако искаш да поговорим за мен и моите виждания за живота, мога да открия нова тема. Та по същество:

Собствениците на заведения трябва сами да решават дали заведението ще е за пушачи или не. т.н. законидатели обаче няма да позволят това демократично самоопределение, защото на 99,99% съм сигурен, че собствениците ще изберат етикета "за пушачи" - щото иначе ще фалират. В което и да е кръчме, ако се огледате, ще видите, че непушачите са не повече от 3-5% от посетителите. И ако си непушач и видиш предупредителната табела пред бара, че в заведението се пуши - имаш право да избораш да влезеш или да не влезеш, а влезеш ли - нямаш право да мрънкаш.

Напълно съм съгласен за това да се въведе в другите т.н. обществени обекти, но заведенията и ресторантите са нещо друго - хората отиват там да разпуснат, да се опиянят, да им е весело и да се смесят със тълпата...купон. Преди някой да тръгне да опонира нека ви подсетя нещо - тютюнопроизводството и цигарената индустрия са били и са винаги щедро подкрепяни от държавата. И тук лъсва лицемерието на ситуацията - от една страна дотираме, развиваме и подкрепяме със средства ( бюджетни ), програми и какво ли не производството на цигари ( нека не забравяме и акциза който се плаща от потребителя, а държавата прибира ), а от друга - въвеждаме репресивни мерки, популистично завоалирани с гръмките думи "защита на здравето на хората". Ако някой е решил да изчисти нацията от пороците и, ок...но има една приказка "ако ще правиш нещо го прави добре или просто не го почвай". Мога да приложа списък от над 10 страници какво е по-належащо да се направи и/или ограничи, но няма смисъл - щото списъка ми не е правен в европата. А след като не е - няма стойност

п.с. едно чисто лично мое мнение е че алкохола в много по-вреден от цигарите - има много по-голяма опасност да пострадаш от пиян ( шамари, шутове, ножове, пистолети ) в заведението отколкото от тютюневия дим. Дали да не разделим баровете на "пиещи" и "не пиещи" със здрава титаниева мрежа??? ммм???

Предлагам следните поправки в закона:

- сервитьорите също да се разделят на "пушещи" - обслужващи "пушачите" и обратно.

- ако има бар плот със столове отпред - да се раздели на "пушещ" сектор и "не пушещ". задължително двама бармани - за двете секции съответно.

- тоалетните и умивалните - WC Man Smokers, WC Man Non-Smokers, съответно и за жените

- в сектора за "непушачи" да се забрани да се сервират мезета от пушено филе, пушен свински бут - всеки продукт произведен по тази технология.

- пълна забрана на използването на ефектите с пушек при музика на живо.

17. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Ихааа, каква тема се е заформила

Интересно, всички се изкарахме мъченици. Собствениците на заведения щели да фалират (ха-ха-ха за тях ли се загрижихме), непушачите се тровели... Всеки има право на избор - така е, НО не е ли гадно..

когато влезеш в асансьора и вътре смърди на фасове и няма шанс за проветрение.

когато влезеш в магазин а там не се диша, защото навън било студено.

когато се прибереш в къщи и въпреки, че си непушач вониш на фасове.

Не роптайте излишно, ясно е,че всеки който иска ще продължи да пуши, но ще бъде ПРИНУДЕН да се съобразява и с другите които не го правят.

Не пуша от доста време, но в офиса в който работя съм единствен. Не ме притеснява толкова здравословното ми състояние, просто не ми е приятно. Имам много приятели които пушат и досега не са се съобразявали особено с мен. Защо сега да не стане обратното?

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

след като започнахме с ироничните изказвания относно непушачите, ето ви напълно демократичното решение - направете "пушални".

заведения, където ще се събират САМО пушачи, САМО да пушат, да са сред себеподобни, където наглото поведение на непушачите няма да ги дразни. точно както е в някои страни - специални заведения, където могат да си пушат марихуана законно, без да ВРЕДЯТ на тези, които не искат да пушат марихуана. къде е лошото на идеята?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво е мнението ви за LCD Neo ?
    От lakis във форум Други телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-11, 16:54
  2. Електронни цигари пазят пушачите
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 29
    Последно: 30-08-08, 09:52
  3. Кажете си мнението...? :)
    От rockboy във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 19
    Последно: 20-06-07, 21:36
  4. Яке показва белите дробове на пушачите
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 29-05-07, 12:21
  5. Искам мнението ви
    От dimi във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 22-08-03, 23:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе